Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<1 - 11 з 4469>>> Архів
          28 Червня 2024 15:45
          28 Червня 2024 14:08

          Конкурс фотоаматорів серед школярів: вражаючі результати й талановиті переможці

          Понад 250 світлин на обласний заочний конкурс робіт юних фотоаматорів «Чернігівщина – мій рідний край» подали діти з 21 закладу позашкільної та загальної середньої освіти регіону.

          Журі, до складу якого ввійшли досвідчені фотографи та фахівці у сфері мистецтва, ретельно оцінювали роботи за такими критеріями: новизна та сучасність матеріалу, технічна складність, художнє оформлення, виконавча майстерність, загальне художнє враження та найкраще вираження теми.

          Переможців та призерів було визначено у трьох вікових категоріях: молодша (6-10 років), середня (11-14 років), старша (15-19 років).

          Також роботи оцінювалися в 11 номінаціях: портрет, пейзаж, натюрморт, побутові або жанрові фото, звичаї та обряди нашого краю, архітектура, спортивне фото, макрофотографія, флора та фауна, позажанрове фото, фото із застосуванням

          28 Червня 2024 11:36

          Онлайн-марафон та історико-краєзнавча вікторина: як відзначили День Конституції України позашкільники

          З метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості, почуття відповідальності та активної громадянської позиції зі здобувачами освіти Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді проведено історико-краєзнавчу вікторину «Я – патріот», присвячену Дню Конституції України, для перевірки знань найвищого закону нашої держави.

          У період з 25 по 28 червня для гуртківців Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва організовано інформаційні хвилинки та виховний захід, проведено онлайн-марафон «Непереможна Україна!» за участі художніх колективів Палацу. Лідери-старшокласники стали учасниками патріотичного відеоролика.     

          З нагоди Дня Конституції України у Чернігівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді були проведені тематичні години та вікторина «У моєму серці Україна»,

          27 Червня 2024 17:29

          Бджоляр, овочівник та слюсар – робітники, яких потребують підприємства Чернігівщини

          Понад 3,5 тисячі робітників впродовж 2023/2024 н.р. підготували заклади професійної (професійно-технічної) освіти регіону. Найбільше – для промисловості, будівництва, громадського харчування та сільського господарства.

          Цьогоріч у підприємств з’явився запит ще й на робітників таких професій: слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, плодоовочівник та бджоляр.

          «Щоб забезпечити учнів профтехів доступом до якісної освіти, ми активно співпрацюємо з партнерами. Зокрема, за фінансової підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE на базі Чернігівського центру професійно-технічної освіти та Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту реалізуються проєкти зі створення профорієнтаційних хабів. Участь останнього закладу освіти та Прилуцького професійного ліцею в проєкті EdUP дозволила оновити матеріально-технічну базу та залучити учнів до проходження навчальних тренінгів. Сновському вищому професійному училищу лісового господарства з оснащенням та термомодернізацією допомогла участь в GIZ.

          27 Червня 2024 16:03

          До уваги закладів освіти!

          Повідомляємо, що з нагоди Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) на території Чернігівської області 03 липня планується проведення екологічного флешмобу «Екологія в дії: пакетам торба!».

          Мета заходу – акцентувати увагу до проблем надмірного використання пластику, формування відповідального ставлення до споживання й утилізації шкідливих ресурсів серед населення.

          03 липня Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації пропонує долучитися до заходу: відмовитися від використання поліетилену й скористатися екоторбинками, паперовими пакетами й іншими побутовими предметами, що не шкодять довкіллю.

          Інформацію про участь свого закладу освіти у флешмобі та фотозвіт (за можливості) до 04 липня просимо надіслати Департаменту на електронну пошту: [email protected]. Окрім цього, про проведення заходу розкажіть на власних вебресурсах.

          27 Червня 2024 14:19
          27 Червня 2024 12:11

          Модернізуємо профтехи разом з партнерами

          Finn Church Aid (FCA) продовжує співпрацювати з двома закладами освіти регіону: Чернігівським професійним ліцеєм залізничного транспорту та Чернігівським вищим професійним училищем. За кошти донорів в одному з профтехів створюють майстерню виробничого навчання, в іншому відбувається повна модернізація навчально-практичного центру.

          Щоб побачити, на якому етапі перебувають роботи, на Чернігівщину завітали Сарі Турунен, старша радниця FCA, Патриція Марущак, виконавча директорка FCA в Україні, та менеджерка проєкту FCA Ірина Кудіна.

          «Це масштабні проєкти, реалізація яких допоможе профтехам не лише якісно навчати здобувачів освіти за рахунок осучасненої матеріально-технічної бази, а й отримувати додатковий дохід. Орієнтовно ремонтні процеси закінчаться влітку, тож у новому навчальному році учні та слухачі матимуть можливість набути професійних кваліфікацій у комфортних умовах на новітньому виробничому обладнанні», – розповідає Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

          27 Червня 2024 11:47

          Відпочинок дітей за кордоном та облаштування укриттів закладів освіти – пропозиції від німецьких партнерів

          Федеральна земля Мекленбург-Передня Померанія (Німеччина) продовжує свою співпрацю з Чернігівщиною в галузі медицини, культури та освіти. Зокрема, протягом останніх кількох місяців в область надійшла значна партія ноутбуків та шкільних меблів для забезпечення належної організації проведення дистанційного та офлайн-навчання в коледжах, ліцеях та школах регіону.

          У цьому році в бюджеті землі Мекленбург-Передня Померанія вже зарезервували 250 тисяч євро на облаштування укриттів у закладах освіти Чернігівщини, окрім цього передбачається продовження відпочинково-оздоровчої кампанії для дітей регіону в Німеччині. Про це стало відомо під час зустрічі Голови Бундесрату Німеччини, Прем’єр-міністерки землі Мекленбург-Передня Померанія Мануели Швезіг із начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом.

          26 Червня 2024 16:46
          24 Червня 2024 16:29

          Організація гарячого харчування в закладах загальної середньої освіти області

          У межах реформи шкільного харчування продовжується робота над відновленням та модернізацією харчоблоків. На сьогодні на розгляд МОН подано 13 проєктних заявок для отримання субвенції з державного бюджету.

          Окрім цього, протягом 2023/2024 навчального року здійснювався контроль якості харчування дітей та пошук шляхів удосконалення процедури закупівель і посилення фінансової спроможності громад для ефективної реалізації реформи.  

          Гарячим харчуванням вдалося охопити понад 47,6 тис. учнів. Це на 9,5 тис. більше дітей, аніж у 2022/2023 навчальному році.

          Орієнтовна середня вартість харчування становила 33,09 грн (мінімальна – 15 грн, максимальна – 50 грн). Безкоштовні гарячі обіди отримували понад 29 тис. школярів, зокрема майже 2 тис. із числа ВПО.

          24 Червня 2024 15:03
          <<<1 - 11 з 4469>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/