Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<507 - 517 з 4478>>> Архів
          09 Серпня 2023 17:20
          09 Серпня 2023 17:20

          Catch-Up Camp для старшокласників Чернігівщини!

           

          Учні 10-11 класів із 40-км прикордонної зони Чернігівщини через повномасштабне вторгнення втратили можливість прожити яскраве шкільне життя та вчитись очно, з друзями в класі. Однак, у них є шанс надолужити втрачене та створити нові яскраві спогади!

          Завдяки програмі Catch-Up Camp від освітньої фундації GoGlobal 56 старшокласників зможуть провести тиждень цікаво та з користю. Для учнів розробили програму та активності, на яких вони допоможуть надолужити освітні втрати. Зокрема, у кемпі молодь зможе покращити свої знання української та англійської мов, а також математики!

          Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика говорить, що важливо, аби діти, які знаходились на окупованій території, мали можливість відпочити від вибухів, зняти стрес та отримати нові знання. Вдячні освітній фундації GoGlobal за співпрацю з освітянами по різним напрямкам, зокрема, за надану дітям можливість покращити свій ментальний стан та свої знання!

          Для вчителів у кемпі розроблено програму психологічної підтримки та інших корисних тренінгів, арт-терапія, аби відновити свій ресурс перед новим навчальним роком.

          Фото: офіційна сторінка GoGlobal

          08 Серпня 2023 12:42

          На порядку денному - відновлення закладів освіти Чернігівщини.

           

          На Чернігівщині за час повномасштабної війни було пошкоджено більше 140 закладів освіти. Важливо, щоб діти змогли отримати якісну освіту під час очного навчання. 

           

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки, Валентин Чеботько, директор «Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Чернігівської обласної ради провели робочу зустріч з локальним координатором ПРООН Володимиром Іщенком. Обговорили допомогу з відновлення закладів освіти, які були пошкоджені внаслідок воєнних дій. 

           

          Відновлення відбудеться в рамках проєкту за фінансової підтримки Уряду Німеччини «Ремонт шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах», що реалізується ПРООН.

          Оговорено 7 закладів загальної середньої освіти, які запропонували проєкту для проведення відновлювальних і ремонтних робіт. Зокрема:

          • Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою;
          • КЗ «Чернігівський ліцей» Чернігівської обласної ради;
          • Киїнський ліцей імені Костянтина Светенка Киїнської сільської ради;
          • Іванівський заклад загальної середньої освіти I-II ст.;
          • Трисвятськослобідський ліцей імені Наталії Александрової Киїнської сільської ради;
          • Чернігівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 33 Чернігівської міської ради Чернігівської області;
          • Количівський ліцей Іванівської сільської ради.

           

          08 Серпня 2023 11:23

          Молодіжний простір нових можливостей на Чернігівщині

           

          Молодіжний центр "Простір нових можливостей", що сприятиме підвищенню громадської активності, створено у Ріпках! 

          Приємно, що закладена минулого року співпраця з ГО “Українська Античність” має розвиток та реалізацію проєктів. Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, наголошує на важливості створення подібних просторів для розвитку молоді, їх долученні до громадської діяльності та активної суспільної позиції. 

          Відкриття відвідали  Ріпкинський селищний голова, начальник відділу освіти, представники молодіжної ради з міста Славутич, з якими співпрацювала молодіжна команда з Ріпок. 

          Проєкт “Активна позиція мого регіону. Очима дітей”, що реалізує ГО “Українська Античність” у партнерстві з Pact Inc. в рамках програми сприяння громадській активності “Долучайся!”, показав високий рівень залученості підлітків та бажання брати участь у відновленні України. 

          Програма реалізовувалась з грудня 2022 року у 3 областях - Чернігівській, Харківській та Сумській. Зокрема, активні молодіжні команди з 10 населених пунктів Чернігівщини створили власні плани щодо відновлення та покращення регіону. 

          Три задуми молодих активістів Чернігівщини вже реалізовані. Частина підлітків і наразі продовжує пошук ресурсів на реалізацію своїх ідей.  

          08 Серпня 2023 09:09

          День юного натураліста

           

          З метою урізноманітнення літнього відпочинку, надання корисних знань та навичок педагогами комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» для здобувачів освіти комунального закладу «Комарівська гімназія» (далі – Гімназія) та комунального закладу «Березнянський навчально-реабілітаційний центр» (далі – Центр) вдруге підготовлено та проведено творчі майстерні, майстер-класи, ігри, спостереження еколого-натуралістичного спрямування.

          03 серпня 2023 року проведено відпочинкову програму для вихованців Центру, під час якої діти взяли участь у біологічних вікторинах «Хто де живе», «Хто чий ворог», майстер-класі з виготовлення корівки та аплікації «Літо квітами сміється», провели спостереження за птахами, які мешкають на подвір’ї Центру, використовуючи біноклі, розпізнали тваринок за ілюстраціями.

          З цікавістю діти розгадали екологічні кросворди, загадки. Позитивні емоції  здобувачі освіти отримали від гри «Сліпий ботанік», під час якої дізналися багато нового про рослини, ознайомилися з їх різноманітністю, країною походження.

           
          04 Серпня 2023 13:51

          Серпневий випуск грантового дайджесту!

          Будь у курсі подій – дій!

           

          Пропонуємо серпневий випуск грантового дайджесту «Будь у курсі подій – дій», в якому можна отримати інформацію про відкриті для участі грантові програми, конкурси, проєкти, постійнодіючі грантові програми тощо.

          Завантаження за посиланням:  Грантовий дайджест «Будь у курсі подій – дій»

          04 Серпня 2023 10:45
          04 Серпня 2023 10:34

          Чи будуть діти вчитися довше?  

           

          У Міносвіти зазначають, що організація освітнього процесу залежить від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті. Обласні військові адміністрації і засновники закладів освіти в цих умовах мають ухвалювати  рішення, які необхідні для збереження життя та здоров’я населення. Кожен заклад освіти має змогу визначати тривалість та форму навчального року, при цьому він триватиме не менше 175 навчальних днів. 

          Тобто, кожен заклад самостійно може визначати кінець навчального року залежно від безпекової ситуації в населеному пункті та освітнього плану. 

           Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023р. № 782 “Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні” тривалість 2023/24 навчального року  в закладах загальної середньої освіти  установлено з 1 вересня 2023 р. до 28 червня 2024 року - останнього робочого дня цього місяця. Торік він припав на 30 червня, тоді постановою Кабміну і був визначений кінець навчання. Чи означає це, що діти будуть навчатись довше? 

           Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, пояснює, що навчальний рік складається не лише з навчання. Окрім освітнього процесу до нього входить і виконання освітніх програм, організація і проведення атестацій, підготовка та видача документів про закінчення навчання.

          03 Серпня 2023 11:59
          01 Серпня 2023 15:51

          Першочергово - безпека в закладах освіти

           

          Спільно з французькою організацією ACTED працюємо над створенням безпечного простору в закладах освіти. Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки, взяв участь у робочій зустрічі з Ольгою Бойко, координаторкою по Чернігівській області, та  Олексієм Гладким, координатором по південній Україні в гуманітарній організації ACTED, щодо напрямків допомоги в області.

           Один з напрямків співпраці - безпековий. Обговорили можливість створення центрів денного догляду. Зокрема, забезпечення комфортних умов для людей, які там перебувають.

           Одним із засобів створення безпечного простору в школах є «класи безпеки». У них дітей навчатимуть надавати першу домедичну допомогу при надзвичайних ситуаціях, розповідатимуть про правила поводження з вибухонебезпечними предметами та загальні безпекові правила. 

           Розглянули питання започаткування психологічних тренінгів у закладах освіти задля створення комфортного простору для дітей. Організація ACTED допоможе провести підготовку психологів та тренерів, а також надасть матеріали для проведення консультацій.

          01 Серпня 2023 15:24
          <<<507 - 517 з 4478>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/