Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<496 - 506 з 4477>>> Архів
          22 Серпня 2023 17:02

          KOLO-клуб у Чернігівській ТГ - це одна з найбільших локацій, яка знаходиться на базі однієї зі шкіл. За три місяці тут активності охопили більш як тисячу дітей.

          KOLO Clubs - це проєкт ГО DOCCU, який реалізується за підтримки Finn Church Aid (FCA) та спрямований на освітній розвиток в громадах, психологічну підтримку, створення коло клубів для школярів та їхніх батьків.

          Які ж заходи організували на локації за літо?

          Розробили дизайн проєкту локації KOLO-клубу та провели голосування за найкращий проєкт. Наразі команда спеціалістів DOCCU розробила необхідну документацію, згідно з якою міська рада Чернігова проводить закупівлю ремонту приміщення під створення KOLO-клубу.

          За три місяці проєкту 212 освітян пройшли навчання з надання домедичної допомоги, безпеки в укриттях, цивільного захисту і психологічної підтримки. А шкільні психологи пройшли навчання щодо психологічної стресостійкості.

          21 Серпня 2023 23:29
          21 Серпня 2023 23:21

           Всеукраїнський конкурс творчих робіт серед молоді 

           

          Якщо ви активні, амбітні, креативні, цікавитеся питаннями функціонування державного управління та маєте ідеї і пропозиції для удосконалення державної політики у різних сферах, – запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт серед молоді!  

          Конкурс ініційовано Національним агентством України з питань державної служби та Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. Партнерами у проведенні конкурсу цього року є ООН Жінки в Україні, Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні, Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Спілка молодих державних службовців України», Проєкт DECIDE, Проєкт Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІІ».  

          Дедлайн подачі творчих робіт  -  25 серпня. Переможці та призери будуть визначені у жовтні 2023 року. 

          21 Серпня 2023 09:34
          17 Серпня 2023 09:21

          Відновлення та розвиток закладів профтехосвіти  Чернігівщини

           

          Міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) допоможе двом закладам професійної (професійно-технічної) освіти міста Чернігів, що зазнали пошкоджень в лютому-березні 2022 року, зокрема: Чернігівському професійному ліцею залізничного транспорту та Чернігівському вищому професійному училищу, у відновленні та покращенні матеріально-технічної бази.

          Фінська організація  не лише візьме участь у ремонті закладів освіти (заміна віконних блоків, ремонт покрівель навчальних корпусів та гуртожитку одного із закладів), а й дасть «вудку» для подальшого їх розвитку! Спільно з партнерами вже визначається перелік пріоритетних питань.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, зазначає, що важливою є співпраця органів управління освітою, донорських організацій та закладів освіти не тільки у відновленні, а й у розвитку закладів освіти.  Створення нових сучасних освітніх просторів дасть можливість підготувати фахівців і  підвищить конкурентність випускників.

          16 Серпня 2023 10:53
          15 Серпня 2023 15:24

           Завершився перший GoGlobal Catch-up camp з надолуження освітніх втрат для учнів 10-11 класів! 

           

           Учасниками були учні з прикордонної зони Чернігівщини. Catch-up Camp від GoGlobal - це не лише програма з надолуження освітніх втрат. Це ще й можливість соціалізації та спокійна буденність, яку відбирає у них війна. Окремий фокус - психологічна підтримка. 

          «Потужний мотиватор для мене - ці юнаки та дівчата планують своє життя на Чернігівщині, готові доєднуватися до реалізації проєктів та переймаються насущними проблеми своїх громад», - начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. 

          Такі проєкти є надзвичайно важливими та потрібними, особливо учням 10-11 класів, які вже мають визначатись із своїм життєвим вибором. Такі діти і самі дуже вмотивовані навчатись і розвивати свої громади. Вдячні освітній фундації GoGlobal за співпрацю з освітянами по різним напрямкам, зокрема, за надану дітям можливість покращити свій ментальний стан та свої знання! 

           
          14 Серпня 2023 16:58

          Щасливе дитинство попри складнощі. Якісні освітні послуги для дітей, які особливо потребують мотивації на одужання й навчання

          Начальник Управління освіти і науки Юрій Музика взяв участь у Третій всеукраїнській конференції «Лікування та реабілітація як час освітніх можливостей». Про успішний досвід Школи Супергероїв щодо надання освітніх послуг дітям у лікарнях розповіла Євгенія Смірнова, засновниця Школи Супергероїв, заступниця Міністра освіти і науки України та запрошені спікери. 

          Педагоги поділилися практикою роботи з малечею, які проходять лікування. Запрошені гості від Міністерства освіти і науки України розповіли про плани щодо модернізації освітнього процесу країни. Особливу увагу приділили темі психологічної підтримки, а також роботи з батьками і дітьми в умовах кризових ситуацій та війни.

          Школа Супергероїв - це мережа безкоштовних шкіл у медичних закладах. У них навчаються діти, які змушені проходити лікування в стаціонарі. Школа супергероїв — державна установа з 2022 року, заснована Кабінетом Міністрів України завдяки підтримці Офісу Президента та Першої Леді.

          14 Серпня 2023 16:57

          Питання укриттів залишається на порядку денному

           

          Начальник Управління освіти і науки Юрій Музика та Валентин Чеботько, директор «Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Чернігівської обласної ради, провели робочу нараду з представниками громад Чернігівщини щодо реалізації проєктів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти.

          Постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2023 року №419 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти» регулюються правила та порядок отримання коштів для ремонту або ж створення укриттів у закладах освіти. 

          Розпорядженням начальника Чернігівської ОДА від 04 серпня 2023р. №518 затверджено перелік проєктів, передбачених пунктом 3 Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. Обговорено проблеми, які виникли у громад під час реалізації планів, та запропоновано шляхи їх вирішення.

          Наголошено на необхідності розробки дорожньої карти по кожному закладу освіти, щоб організувати безпечний освітній процес в області.

          10 Серпня 2023 11:31

          Участь педагогів Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді у фестивалі двійнят «CheTwinsFest»

           

          06 серпня 2023 року відбувся ювілейний 5-ий фестиваль двійнят «CheTwinsFest».

          Майстер-класи з оригамі Наталії Родіної та з авіамоделювання Володимира Лоєвця, педагогів Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (далі – Центр), не залишили жодного байдужого.

          Учасникам фестивалю «CheTwinsFest» знайомство з Центром запам’ятається виготовленням голубів миру та жовто-блакитних сердець з побажаннями нашим захисникам.

          Було дуже весело, драйвово, динамічно і пізнавально.

          Щоразу здається, що літні канікули такі довгі! Але не встигнеш оком змигнути, як вони вже пролетять. Саме тому педагоги Центру працюють над тим, щоб наповнити їх свіжими враженнями, які надовго запам'ятаються дітям.

           
          09 Серпня 2023 17:20
          <<<496 - 506 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/