Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<485 - 495 з 4477>>> Архів
          30 Серпня 2023 12:32
          29 Серпня 2023 19:05

          Яким буде новий навчальний рік та інші питання обговорювались на щорічній серпневій (не)конференції

           

          Про стан освіти, проблеми та перспективи розвитку освітньої галузі Чернігівської області в умовах воєнного стану говорили у рамках управлінської секції (не)конференції.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, зазначає, що освіта має стати рушійною силою для створення європейського майбутнього України.

          Мали нагоду обговорити те, яким буде новий навчальний рік, актуальні питання освітнього процесу в закладах освіти.  Створення безпечних та комфортних умов функціонування загальної середньої освіти  є ключовими у роботі керівників органів управління освітою та директорів.

          Обговорення у рамках управлінської секції з теми «Стан, проблеми та перспективи розвитку освітньої галузі Чернігівської області в умовах воєнного стану» відбулось за участю Юрія Музики, начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА,  Олени Соронович, заступниці начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, Тетяни Матвеєвої, голови Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки, Ірини Ведь, заступниці голови Чернігівської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України, Світлани Сакаєвої, директорки Київського регіонального центру оцінювання якості освіти, Тетяни Маханькової, начальниці Управління Державної служби якості оцінювання освіти у Чернігівській області.

          29 Серпня 2023 19:02

          Нова українська школа на Чернігівщині: перспективи і проблеми

           

          Особливості організації освітнього процесу в початковій школі в умовах НУШ та перехід на наступний рівень НУШ розглянули у рамках методичної секції серпневої (не)конференції.

          Мали змогу обговорити актуальні питання освітнього процесу в закладах освіти, партнерську взаємодію Центру професійного розвитку педагогічниx працівників із закладами освіти області, розвиток та реалізацію НУШ, а також про штучний інтелект в освіті.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, зазначає, що освіта – найважливіша ланка у побудові успішної держави й формуванні якісної освіти майбутнього.

          Говорили про особливості організації освітнього процесу в початковій школі в умовах НУШ. Зокрема, професійну підтримку педагогічних працівників, академічну автономію: навчально-методичне забезпечення освітнього процесу та вибір модельних програм.

          29 Серпня 2023 19:00

          Щорічна серпнева (не)конференція зібрала освітян Чернігівщини

           

          Про виховання сучасних дітей, психологічне здоров’я та реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» говорили у рамках виховної секції (не)конференції.

          Виховна секція з теми «Розвиток професійної компетентності педагогічних працівників: методичний навігатор у 2023/2024 навчальному році» відбулась за участю Юрія Музики, начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, Олени Соронович, заступниці начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, та Анатолія Заліського, ректора ЧОІППО імені К.Д. Ушинського.

          Ректор та фахівці Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського презентували пріоритетні напрямки співпраці з органами освіти ТГ. Говорили також ї про особливості організації виховного процесу в 2023/2024 навчальному році.

          29 Серпня 2023 11:21
          25 Серпня 2023 17:00
          25 Серпня 2023 16:22
          25 Серпня 2023 16:17
          25 Серпня 2023 16:13
          23 Серпня 2023 14:32

          Підсумки обласного патріотичного відеомарафону «Тобі, моя Україно!», присвяченого Дню Незалежності України

           

          З нагоди відзначення Дня Незалежності України комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» у липні – серпні 2023 року проведено обласний патріотичний відеомарафон «Тобі, моя Україно!» (далі – Відеомарафон).

          Мета проведення Відеомарафону – формування у підростаючого покоління активної громадянської позиції, виховання патріотичних почуттів i любові до Батьківщини; впровадження нових технологій, форм і методів роботи (зокрема, дистанційних і віртуальних) у проведенні заходів до Дня Незалежності України; виявлення і відзначення обдарованих дітей, розвиток їх творчого потенціалу, високої мистецької культури.

          Учасникам заходу необхідно було відзняти відео, що містить інформацію вітального характеру до Дня Незалежності України.

          22 Серпня 2023 17:05

          Продовжуємо роботу в напрямку відновлення закладів освіти

           

          Експерти з гуманітарної допомоги ЄС в Україні Марія Алєксєєнко, Девід Шевчик разом з представниками фінської неурядової організації Finn Church Aid(FCA) зустрілись з Юрієм Музикою, начальником Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, та адміністрацією «Чернігівський обласний науковий ліцей». Організації допомогли з відновленням закладу освіти після руйнування у лютому-березні 2022 року.

          За допомоги FCA у межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні», завдяки підтримці Європейського союзу та залучення фінансування з обласного бюджету за підтримки Управління освіти і науки приміщення ліцею стало безпечним та комфортним для навчання. Зокрема, відновили коридори й основну сходову клітину, сходову клітину в укриття, навчальні кабінети хімії, інформатики, англійської мови, адміністративну частину ліцею та вбиральню.

          Окрім того, психологи організації провели серію тренінгів із надання першої психологічної допомоги та соціально-емоційного навчання.

          <<<485 - 495 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/