Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<474 - 484 з 4477>>> Архів
          11 Вересня 2023 15:36

          Про безпеку в інтернеті
           

          В умовах повномасштабного вторгнення рф питання безпеки в інтернеті є особливо актуальним, адже ворог атакує на усіх фронтах, зокрема – на інформаційному.

          Щоб не потрапити у пастку шахраїв, кіберполіція рекомендує дотримуватись таких рекомендацій:   

          •  отримуйте інформацію лише з офіційних джерел;   

          Зверніть увагу, що офіційні сторінки державних органів, благодійних організацій, банківських структур у месенджерах та соціальних мережах мають бути верифікованими (містити позначку ✔️);

          • не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс. Ніколи не вводьте конфіденційні дані, зокрема дані банківських карток на підозрілих сайтах;  
          •  надайте перевагу післяплаті послуг;  
          • якщо бажаєте «задонатити», переказуйте гроші на рахунки офіційних фондів або  відомих громадських активістів. У багатьох застосунках онлайн-банкінгу зібрано перелік найпопулярніших фондів і зробити волонтерський внесок можна в декілька кліків;  
          • не повідомляйте нікому дані банківської картки, особливо CVV-код, термін дії картки, одноразові паролі з SMS, дані авторизації в онлайн-банкінгу.
          08 Вересня 2023 17:11

          Співпраця з міжнародними організаціями для розвитку освіти Чернігівщини

          Одне з головних завдань Управління освіти і науки – забезпечити якісний освітній процес в безпечних умовах. Задля його реалізації співпрацюємо з благодійними організаціями, як українськими, так і міжнародними.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, озвучив основні потреби освіти області. Їх представили понад 20 міжнародним організаціям, які вже мали досвід роботи з регіоном.

          Головне наразі - забезпечити безбар’єрний доступ до офлайн освіти. Для цього потрібно вирішити ряд питань: відновлення шкіл, організація підвезення учнів до закладів освіти тощо. Про це розмовляли з представниками організацій.

          Обговорили стан залучення міжнародної допомоги для відновлення закладів освіти і забезпечення навчального процесу на засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва (РОМС). 

          Важливо, окрім загальної ситуації в області, звернули увагу на кожну громаду окремо. Це дозволить визначити, яку саме допомогу потребують ТГ.

           
          08 Вересня 2023 17:09

          Безпечне перебування дітей у закладах освіти

           

          Одне з головних завдань – зробити так, аби діти перебували у безпеці під час освітнього процесу. Важливим є здоров’я учнів.

          Чернігівщина знаходиться на порозі епідемії кору. Водночас, під час «наздоганяльної» вакцинації проти кору щеплення отримали лише 20% дітей. Саме тому Чернігівським обласним центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України разом з Управлінням освіти і науки Чернігівської ОДА  та Управлінням охорони здоров’я Чернігівської ОДА прийнято ряд важливих рішень стосовно профілактики захворювання на кір.

          Щоб не допустити погіршення епідеміологічного стану в регіоні, вчора видано Постанову №2 головного державного санітарного лікаря Чернігівської області. Нею врегульовані всі питання стосовно відвідування організованих дитячих колективів з метою мінімізації ризиків захворювання.

          Сімейні лікарі протягом наступного тижня планують визначити пацієнтів, які не пройшли вакцинацію та запропонувати їм зробити щеплення. Зважаючи на важливість та актуальність питання, наступного тижня освітяни разом з фахівцями Чернігівського обласного центра контролю та профілактики хвороб МОЗ України планують проведення роз’яснювальної роботи на батьківських зборах в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

          08 Вересня 2023 13:41

          Продовжуємо працювати у напрямку відновлення закладів освіти

           

          Діти повинні мати доступ до якісної освіти - Управління освіти і науки Чернігівської ОДА постійно працює над реалізацією цієї мети. Це також є одним з напрямків роботи міжнародної гуманітарної організації «Норвезька рада у справах біженців» (NRC).

          «Наша позиція категорична і однозначна - діти мають навчатись в очній формі», - зазначив Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, під час робочої зустрічі з Ахмедом Алтаком, керівником напряму освіти в Північному регіональному офісі Норвезької ради у справах біженців в Україні, Оксаною Поліщук, керівницею відділу укриття у Північному регіоні та Іриною Кузьменко, освітньою координаторкою в NRC. Обговорили відновлення шкіл Чернігівщини та подальшу співпрацю.

          Важливо, аби діти отримували якісну освіту в сучасних та відновлених школах. Норвезька рада у справах біженців, за результатами відбору, надасть ваучер, який допоможе з ремонтом закладів освіти. 

          Організація почала співпрацювати з Чернігівщиною в минулому році. За цей час вони допомогли з відновленням приватних секторів, наразі тривають роботи у школі №3 міста Чернігів. В Україні реалізація програми «Освіта» тільки починається,

          08 Вересня 2023 13:38

          Результати відбору громад для участі в Ініціативі з відновлення шкіл «DECIDE: ВІДБУДОВА»!

           

          Понад місяць тривав прийом та відбір заявок. Попереду на громади чекає не менш складний шлях - реалізація проєктів! ТГ отримають грант на облаштування укриття в школах та створення на його базі освітнього хабу. 

          Серед 86 громад із 4 областей відбір пройшли 12 ТГ Чернігівщини!

          Грант до 3,8 млн грн:

          - Ніжинська міська рада (м. Ніжин);

          - Ріпкинська селищна рада (смт Ріпки);

          - Сухополов'янська об'єднана територіальна громада (с. Сухополова);

          - Чернігівська ТГ (м. Чернігів. ЗЗСО № 22,  № 19 та № 13).

          Грант до 3 млн грн:

          - Коропська селищна рада (смт Короп);

          - Линовицька ТГ (смт Линовиця).

          Грант до 2,2 млн грн:

          - Варвинська ТГ (с. Журавка);

          - Деснянська територіальна громада (смт Десна);

          - Куликівська селищна рада (с. Горбове);

          - Менська міська рада (м. Мена);

          - Носівська територіальна громада (м. Носівка);

          - Чернігівська ТГ (м. Чернігів. ЗЗСО № 32 та № 34).

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, взяв участь у нараді з представниками DECIDE. Важливо, щоб діти могли не лише перебувати в безпеці, а й проводити час в укриттях з користю та без тривожності. Це допоможе закладам перейти на навчання офлайн якомога швидше.

          07 Вересня 2023 17:29
          06 Вересня 2023 16:05

          У межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру в Чернігівській області здійснюється короткострокове професійне навчання та стажування слухачів

          З метою підвищення мобільності вразливих категорій населення в умовах воєнного стану та забезпечення регіонального ринку праці кваліфікованими кадрами Програмою ООН із відновлення та розбудови миру в Україні за фінансової підтримки Німеччини реалізується пілотна програма короткострокового професійного навчання та стажування слухачів з числа переміщених осіб, колишніх військовослужбовців, осіб, що втратили роботу та шукають гарантоване працевлаштування.

          Учасниками реалізації зазначеної програми є п’ять областей, у тому числі й Чернігівська область. Навчання та стажування здійснюється за професіями, що є затребуваними на сучасному ринку праці.

          Реалізація програми відбувається в декілька етапів: проведення рекламної кампанії та набір і формування груп, організація навчання слухачів (2-3 тижні) в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області та проходження стажування в умовах виробництва.

          Теоретичну частину навчання слухачі проходили за робітничими професіями «Швачка», «Столяр» та «Продавець продовольчих товарів» на базі комунального закладу «Прилуцький професійний ліцей» Чернігівської обласної ради, Державного професійно-технічного навчального закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» та комунального закладу «Чернігівський центр професійно-технічної освіти» Чернігівської обласної ради, а стажування - на відповідних підприємствах регіону. 

          06 Вересня 2023 16:03
          04 Вересня 2023 16:59

          Перший урок з Президентом України

           

           

          Торік Іванівський ліцей сильно постраждав внаслідок збройної агресії рф, а вже 1 вересня діти змогли повернутись до відновлених та осучаснених класів. Новий навчальний рік учні та педагоги проведуть в оновленому закладі – встановлено новий дах, їдальню, відремонтовано укриття та класи.

          В Іванівському ліцеї була зруйнована шкільна їдальня від прильоту снаряда, тож цілий рік не могли надавати гаряче харчування дітям. Зі встановленням модульної їдальні, яка буде працювати вже цього навчального року, допомогла благодійна організація.

          Наразі в ліцеї є сучасне укриття, яке здатне вмістити всіх учасників освітнього процесу. Воно було відновлене та облаштоване за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Сховище має сучасну вентиляційну систему, замінені всі двері та проводка, зроблені вбиральні, вирівняна підлога, стіни та загалом проведені ремонтно-дизайнерські роботи. 

           
          01 Вересня 2023 15:44

          Установче засідання Всеукраїнської Ради Старшокласників

          Наприкінці серпня 2023 року відбулося перше в новому 2023/2024 навчальному році установче засідання Всеукраїнської Ради Старшокласників, в якому взяли участь представники Чернігівської обласної Ради старшокласників – вихованки гуртка «Лідерські ініціативи» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва.

          Родзинкою зустрічі стала презентація старту діяльності Клубу лідерських ініціатив «Полігон». Ідея «Полігону» полягає у створенні на базі Українського державного центру позашкільної освіти (далі – УДЦПО) універсальної інформаційної платформи для освітньої та проєктної діяльності лідерів учнівського самоврядування разом із регіональними координаторами за такими напрямками: молодіжні проєкти, громадянська освіта, зустрічі з лідерами думок та експертами актуальних для молоді

          30 Серпня 2023 12:34
          <<<474 - 484 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/