Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<452 - 462 з 4477>>> Архів
          29 Вересня 2023 09:39

          День позашкілля у Чернігівському обласному

          Палаці дітей та юнацтва

           

          Чернігівський обласний Палац дітей та юнацтва – заклад позашкільної освіти, у якому навчається близько тисячі вихованців.

          Реалії нашого життя такі, що не знайдеться людини, яка б не висловлювала свої переживання. І саме в цей не простий час творчість стає ліками для душі, особливо це актуально для дітей.

          Споглядання мистецьких творів або творення власних шедеврів допомагає зняти напругу, стрес, вивільнитися від тривоги, позбутися депресії. Спектр діяльності тут необмежений, а саме: можна малювати, співати, танцювати, грати.

          Одним із пріоритетів у роботі закладів позашкільної освіти Чернігівщини у 2023/2024 навчальному році є доступність і якість  позашкільної освіти незалежно від того, де живе дитина.

          У рамках відзначення Дня позашкілля проведено обласний челендж «Позашкілля важливе», в ході якого заклади позашкільної освіти області створювали відеоролики, ділилися ними в соціальних мережах.

          Позашкілля

          29 Вересня 2023 09:37

          Виїзний методичний день комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді»  «Сучасні форми і методи організації національно-патріотичного виховання дітей та молоді в позашкіллі»

           

          З нагоди Дня позашкілля 27 вересня 2023 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» (далі – Центр) на базі комунального позашкільного навчального закладу «Остерський будинок творчості дітей та юнацтва Остерської міської ради Чернігівської області» проведено виїзний методичний день з обміну педагогічним досвідом. Захід відбувся у форматі круглого столу.

          У ході зустрічі обговорено особливості патріотичного виховання в закладах позашкільної освіти в умовах сучасних суспільно-політичних викликів.

          Педагогами розглянуто актуальні форми і методи організації національно-патріотичного виховання дітей та молоді в позашкіллі,  виховання патріотизму засобами туристсько-краєзнавчої роботи та декоративно-ужиткового мистецтва.

          26 Вересня 2023 16:56
          26 Вересня 2023 16:51

          День позашкілля в Чернігівській Малій академії наук

          Позашкільна освіта – це завжди цікаві заняття та відкриті до спілкування керівники гуртків, які є справжніми наставниками майбутніх науковців. До обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді» Чернігівської обласної ради (далі – Чернігівська МАН) йдуть тільки  за покликом серця, адже саме тут не тільки поглиблюють знання з різних дисциплін, а й мають можливість працювати з кращими педагогами та науковцями; відкривати різні грані науки, робити власні експериментальні дослідження. Завдяки гуртковій роботі вихованці здобувають нові навики, застосовують  здобуті знання. Кожен вихованець є частиною великої манівської родини, яка завжди радо відкриває для них двері.

          Щороку керівники гуртків з нетерпінням чекають початок занять та зустрічі з юними талантами, очі яких горять любов`ю до науки, а «світлі» голови готові черпати нові знання.

          До Дня позашкілля Чернігівська МАН запропонувала педагогам та учням м. Чернігова відвідати різноманітні гуртки та зануритися у світ науки з метою упровадження ефективних методик і проєктів для здобувачів освіти та освітян.

          У ході святкових заходів вихованці та керівники гуртків разом згадали історію створення Чернігівської МАН, відомих випускників та переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

          26 Вересня 2023 15:59

          Напередодні Всеукраїнського Дня дошкілля, 21 вересня 2023 року, у студії Українського радіо «Чернігівська хвиля» відбулася зустріч із педагогічними працівниками закладів дошкільної освіти Чернігова з теми «Будні дитячих садків Чернігова: що змінила війна?».
          Учасники зібрання – консультантка ЦПРПП ЧМР Кутеньова Наталія; завідувачка Чернігівського дошкільного навчального закладу № 36 «Дивограй» Ярмоленко Тетяна; вихователь-методистка комунального закладу дошкільної освіти №3 «Дитяча академія» Пишенко Марина, психологиня Чернігівського дошкільного навчального закладу № 60 «Чебурашка» Нищенко Наталія обговорювали пріоритетні питання щодо створення безпечного, комфортного, інклюзивного середовища; забезпечення психологічного супроводу учасників освітнього процесу; підвищення якості освітньої діяльності закладів дошкільної освіти в умовах воєнного стану.
          Цей навчальний рік нам прийдеться працювати у важких умовах, проте команда працівників дошкілля своїм професіоналізмом, набутим практичним досвідом буде плекати майбутнє нації та наближати нашу перемогу, відзначили учасники круглого столу.
           
          Прослухати можна за посиланням:
          https://soundcloud.com/uachernihivradio/yak-zhive-doshkllya-cherngova-v-umovakh-povnomasshtabno-vyni-praymvechr-aktsenti

          26 Вересня 2023 15:52

          Концепція розвитку позашкільної освіти

          25 вересня 2023 року позашкільна спільнота України відзначає професійне свято - День позашкілля. Дата цього свята приурочена до дня, коли у рамках реалізації гранту Президента України відбувся Міжнародний форум позашкільної освіти, на якому презентували досягнення і сучасні практики позашкільної освіти, обговорювалися концептуальні основи розвитку позашкільної освіти.

          У стінах Українського державного університету імені Михайла Драгоманова відбувся Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта 2023: сучасні виклики та рішення». Мета заходу – привернути увагу громадськості до найкреативнішої ланки системи освіти, презентувати сучасний стан і прогресивні ідеї у діяльності закладів позашкільної освіти, поділитися її здобутками, обговорити проблеми та плани.

          Форум об’єднав 2700 учасників, іноземних партнерів, усіх, хто опікується і вболіває за сферу позашкільної освіти. Серед експертів – Ірина Верещук, Віцепрем’єр-міністр України, представники Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Державної служби якості освіти та Офісу освітнього омбудсмена України.

          «В умовах війни позашкілля набуло особливого значення. Тому я щиро дякую усім, хто, незважаючи ні на що, продовжує дбати про освіту і виховання наших дітей»,

          26 Вересня 2023 09:13

          25 вересня – День позашкілля

          Позашкільна освіта – невід’ємний складник освіти, що охоплює мільйони українських дітей, які розвивають свої здібності, таланти. Саме позашкілля у творчості та натхненні навчає і формує підростаюче покоління.

          Завдяки досвіду і традиціям педагоги комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» (далі – Станція) працюють над розвитком здібностей дітей у різних сферах, надають здобувачам освіти можливість поглиблення знань з біології, екології, агробіологічного напряму.

          З нагоди Дня позашкілля для гуртківців Станції проведено конкурс малюнків «У юннатії кордонів немає», акцію «Юннат – це на все життя», у рамках якої молодших школярів посвячено у юннати, проведено натуралістичні ігри «Природа рідного краю», «Відгадай рослини-символи України», «Сліпий ботанік», «Сортуй сміття», «Від чого Земля радіє, а від чого плаче», майстер-класи з виготовлення осінніх декоративних віночків, бутоньєрок, запашних мішечків саше.

          До участі у заходах, проведених педагогами комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів», долучилась батьківська спільнота міста (https://youtu.be/Dt6UIM6toIE?si=53Qr1bmS5V37W33U

          25 Вересня 2023 10:27
          25 Вересня 2023 10:02

          Японська осінь прийшла в Україну…

          У Науково-технічній бібліотеці ім. Г.І. Денисенка національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (далі – КПІ), в Українсько-Японському центрі та Державному політехнічному музеї імені Бориса Патона при КПІ відбувся фестиваль «Японська осінь».

          Під час проведення заходу всі бажаючі мали можливість відвідати виставки, активності та майстер-класи, що перенесуть відвідувача у Країну Сонця, що сходить.

          В експозиції виставки «Світ оригамі», яка відбувається в рамках фестивалю, представлено понад 100 робіт вихованців зразкового художнього колективу студії оригамі «Зимова сакура» (керівник Наталія Родіна) Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (далі – Центр).

          Родзинкою виставки стали роботи Борислава Терещенка, вихованця студії оригамі Центру, які вирізняються своєю неповторністю та оригінальністю. Саме вони приємно вразили Кунінорі Мацуду – Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні.

          Для участі у виставці також представлені роботи вихованців Городнянської та Ніжинської станцій юних техніків, структурного підрозділу позашкільної освіти «Центр позашкільної освіти» Куликівського ліцею Куликівської селищної ради.

          25 Вересня 2023 09:46

          Міжнародний день миру в комунальному закладі

          «Чернігівська обласна станція юних натуралістів»

           

          21 вересня у всьому світі відзначають Міжнародний день миру. 

          Від 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 21 вересня стало днем всесвітньої відмови від насильства та вогню.

          В Україні День миру відзначають з 2002 року згідно з Президентським Указом від 5 лютого 2002 року. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це є усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина.

          З нагоди Дня миру для здобувачів освіти гуртків комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» проведено тематичні заходи, а саме:  «Я обираю Мир»,  «Я за мир в Україні», година спілкування «Мир на землі – радість у родині», майстер-класи з виготовлення ЗD-поробок «Голуб миру».

          Міжнародний день миру відзначають у різних куточках планети. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

          22 Вересня 2023 16:36
          <<<452 - 462 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/