Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<441 - 451 з 4477>>> Архів
          04 Жовтня 2023 11:20

          Національний проєкт з медіаграмотності МКІП «Фільтр» та Суспільне організовують Всеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків та вчителів з усієї України! 

          Урок транслюватиметься на телеканалі Суспільне Культура та на YouTube-каналі Перший 6 жовтня о 12:00, а також 13 жовтня о 9:30 у повторі. 

          16 лютого 2022 року Фільтр вперше ініціював Всеукраїнський урок з медіаграмотності, до якого долучилася вся країна. Виклики, з якими ми зіштовхнулися вже за лічені дні, показали, що єдність — запорука нашої боротьби. Вміння не вестися на маніпуляції та протидіяти дезінформації допомагають зберегти єдність. 

          Тож 6 жовтня Фільтр за підтримки партнерів уже вдруге організовує Всеукраїнський урок, присвячений медіаграмотності. Глядачі дізнаються, як протидіяти соціальним стереотипам, хто такі боти та тролі, як розумно споживати інформацію та не вестися на маніпуляції. Також організатори підготували сюрприз для школярів старших класів, про який оголосять під час уроку.

          04 Жовтня 2023 11:13
          03 Жовтня 2023 15:45
          03 Жовтня 2023 15:41

          Перемога команди Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді у Чемпіонаті України з автомодельного спорту – ІV етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг

           

          28 вересня-01 жовтня 2023 року відбувся Чемпіонат України з автомодельного спорту – ІV етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг (м. Суми). У змаганнях взяли участь 3 юніорські команди та 6 дорослих команд, це майже 30 учасників.

          Команду Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (далі – ЧОЦНТТУМ) представили 2 вихованці гуртка автотрасового моделювання та керівники гуртків Сергій Худолій та Костянтин Одненко.

          Відповідно до програми проведення змагань визначалась особиста першість у класах трасових автомоделей «PR-24»,«Open G-12», «Ретро», «ES-24» та командна першість.

          У командному заліку Чемпіонату України з автомодельного спорту – ІV етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг, команда ЧОЦНТТУМ посіла І місце і серед юніорів, і серед дорослих. Переможці отримали Кубки Української федерації автомодельного спорту зі статусом «Національна».

          03 Жовтня 2023 15:40

          Відзначення Дня захисників і захисниць України у Чернігівській МАН

          Напередодні свята тих, хто кожен день ризикує власним життям заради квітучого майбутнього України - Дня захисників і захисниць, у гуртках обласного комунального позашкільного навчального закладу «Чернігівська Мала академія наук учнівської молоді» проведено різноманітні патріотичні заходи.

          Учасники гуртка «Історія України» разом з керівником Наталією Мещенинець провели акцію «Стрічка Перемоги».

          Мета акції – вплести стрічки у маскувальну сітку для воїнів, що боронять кордони Чернігівщини. Хтось із гуртківців уперше оволодівав премудростями плетіння сіток, хтось робив це не вперше. Манівці та здобувачі освіти Любецького ліцею Любецької селищної ради за підтримки дорослих виготовили маскувальну сітку, яку передано захисникам.

          03 Жовтня 2023 15:26

          Відзначення Дня захисників і захисниць України в комунальному закладі «Чернігівська обласна станція юних натуралістів»

           

          День захисників Вітчизни був закріплений Указом Президента України від 23-го лютого 1999-го року № 202/99 в переліку пам’ятних дат і професійних свят.

          Однак події 2014-го року, захоплення Криму, окупація частини Донецької та Луганської областей, і неоголошена війна росії проти України змусили переглянути багато в чому погляди українського суспільства. Відповідно до Указу Президента України від 28 липня 2023 року № 455/2023 в Україні, з метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, на підтримку ініціативи громадськості, встановлено свято – День захисників і захисниць України.

          02 Жовтня 2023 15:31

          Життя невпинно рухається вперед, з’являються нові потреби та професії. Саме завдяки професійній освіті підвищується  інтерес до робітничих професій, а реальні практичні навички і знання по-справжньому допомагають у житті. 

          2 жовтня відзначається День працівників професійно-технічної освіти України – свято, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті.

          У системі професійно-технічного навчання завжди працювали і працюють чудові фахівці, викладачі, майстри виробничого навчання, які свої досвід, вміння та професійні знання спрямовують на виховання достойних громадян та забезпечують справжню професійну підготовку робітничих кадрів.

          Система профтехосвіти пройшла великий непростий шлях та завдяки своїм працівникам вона реформувалася, вистояла і успішно розвивається.

          Зі святом! Нехай ваш досвід та ентузіазм, компетентність та любов до праці ще багато років слугують розвитку і оновленню нашої держави.

          02 Жовтня 2023 15:29

          До Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя завітали генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров та начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика. Під час візиту з директорами закладів фахової передвищої освіти та ректорами ВНЗ обговорили реформи та модернізацію мережі закладів освіти.

          На зустрічі з директорами коледжів оглянули основні тенденції у сфері фахової передвищої освіти у 2023 році та обговорили очікувані системні зміни. А для ректорів ЗВО Олег Шаров представив доповідь «Системно-структурна трансформація вищої освіти: війна, повоєнне відновлення, євроатлантична інтеграція», у якій, зокрема, йшлося про переосмислення ролі й завдань коледжів і університетів у розвитку економіки, держави та суспільства. Особливу увагу доповідач акцентував на актуальних законопроєктах, модернізації освітніх програм і пошуку нових підходів в освіті і науці.

          Головною метою модернізації мережі закладів вищої освіти виступає підвищення якості та ефективності роботи системи вищої освіти, збільшення до неї довіри з боку держави, суспільства та бізнесу.

          Олег Шаров окреслив перспективи освітньої трансформації, розповів про пріоритети в освіті зараз, очікувані системні зміни, актуальні законопроєкти, ключові завдання і модернізацію освітніх програм.

          29 Вересня 2023 10:38

          Працівники освіти – це люди, які закладають в наші душі любов до навчання, дають цікаві знання і допомагають пізнати величезний світ. Сфера освіти є фундаментом у формуванні та розвитку особистості, а освітяни – це працівники, без яких його створити неможливо.

          Кожен із вас гостро відчуває і реагує на загрози і виклики сьогодення. Та наперекір сьогоднішній надважкій ситуації, ви продовжуєте чесно робити свою справу, навчати і надихати українських дітей, аби вони боролися за майбутнє України своїми знаннями. 

          Освітяни не просто талановиті та прогресивні особистості. Сьогодні це захисники України, волонтери, психологи, які власним прикладом формують сильне майбутнє. Ваш незламний дух знаходить відгук у вихованцях і учнях, які стають поруч на захисті нашої держави.

          Бажаємо вам йти тільки вперед, надалі залишатися провідниками незламності і нескореності нашої держави. На вас з довірою і надією дивляться мільйони дитячих очей. Сил вам, безмежного терпіння, життєвої мудрості, натхнення та оптимізму.

           З Днем працівників освіти! Слава Україні!

          29 Вересня 2023 10:37

          Вітаємо лауреатів премії імені Софії Русової та імені Георгія Вороного!

          Завдяки професіоналізму, наполегливій та сумлінній праці освітян Чернігівщини здобувачі освіти області демонструють високі результати під час олімпіад та конкурсів. Підтвердженням цього є більше 100 учнів-переможців всеукраїнських учнівських олімпіад, 94 – нагороджені дипломами за підсумками другого етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, 7 учасників вибороли перемогу у фінальному етапі XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, 3 учні, які стали переможцями фінального етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

          Традиційно зустрілись аби відзначити кращих освітян області, які своїми зусиллями вносять значний внесок у розвиток освіти Чернігівщини, особистим прикладом надихають здобувачів освіти до пізнання, а колег до наслідування, преміями імені Софії Русової та Георгія Вороного.

          До нагородження приєднались заступниця голови Чернігівської обласної державної адміністрації Жанна Шерстюк, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика, заступниця начальника Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації - начальниця відділу загальної середньої та корекційної освіти Олена Соронович, голова постійної комісії Чернігівської обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Борис Петренко, голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Матвєєва та лауреати обласної Премії імені Софії Русової та обласної Премії імені Георгія Вороного.

          29 Вересня 2023 09:43

          Фотофестиваль «Моє захоплення»

          Позашкілля – це яскравий, творчий, креативний світ, це територія розвитку та комфорту для дітей. Життя, досвід, практика довели, що саме позашкільним закладам належить пріоритетна роль у вихованні і розвитку дитячих обдарувань та творчої особистості. Заняття в гуртках закладу позашкільної освіти приносять дітям величезне задоволення, адже сюди вони приходять за власним бажанням.

          З нагоди Дня позашкілля у Чернігівському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської творчості (далі – Центр) відбувся фотофестиваль «Моє захоплення», до якого активно долучилися вихованці гуртків Ніжинської станції юних техніків. Вихованці продемонстрували свої різнобічні таланти, здібності та захоплення.

          У фойє Центру створено фотосушку з дитячих малюнків «На крилах творчості». Світ дитячих захоплень вражає. Майбутнє – це наші діти: талановиті, винахідливі, творчі, кмітливі та дуже допитливі.

           
          <<<441 - 451 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/