Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<430 - 440 з 4477>>> Архів
          17 Жовтня 2023 16:20
          17 Жовтня 2023 16:12

          Старе підвальне приміщення - у нове комфортне укриття

           

          Благодійники продовжують підтримувати освітню галузь Чернігівщини. Зокрема, піклуються і про спеціальні навчальні заклади. Фонд вже неодноразово допомагав школам області. Співпраця Управління освіти і науки Чернігівської ОДА та Прилуцької РВА з БФ «Право на захист» розпочалась ще взимку минулого року. Результат - облаштоване укриття, потужний генератор та ремонт у їдальні Прилуцької спеціальної школи.

          Власне проєкт, «до» та «після» презентували представники благодійного фонду – Олена Приходько, керівниця Чернігівського регіонального офісу БФ «Право на захист», та Євгенія Єгорова, координаторка проєкту. Разом з начальником Прилуцької РВА Володимиром Черновим та Юрієм Музикою, начальником Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, говорили і про перспективи

          17 Жовтня 2023 16:12
          17 Жовтня 2023 16:06
          17 Жовтня 2023 16:06
          17 Жовтня 2023 16:02
          17 Жовтня 2023 15:57

          Новий навчальний рік у новому сучасному навчальному просторі завдяки підтримці європейських партнерів

           

          Сучасне приміщення для забезпечення доступу до якісної освіти запрацює в Михайло-Коцюбинському! У межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні» фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) забезпечила відкриття двох тимчасових навчальних просторів у громадах Чернігівської області та одного на Київщині.  Проєкт впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

          Так, тимчасовий навчальний простір встановлено на базі Михайло-Коцюбинського ліцею – опорного навчального закладу громади. Це повноцінне приміщення на шість класів з меблями, електронним обладнанням, системами кондиціонування повітря та опалення, туалетами та пандусом дозволяє одночасно забезпечувати навчання для 120 учнів та учениць.

          09 Жовтня 2023 17:33
          06 Жовтня 2023 22:41

          У рамках робочого візиту до Сновська начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика оглянув Сновське вище професійне училище лісового господарства.

          Ознайомились з навчально-матеріальною базою училища. Навчання проводиться в змішаній формі через безпекові міркування. До речі, заклад взяв участь у проєкті, у рамках якого передбачається здійснення будівництва або реконструкції закладів і їх обладнання з подальшим набуттям статусу Центру професійної досконалості. Переконались, що педколектив використовує максимум потужностей своїх виробничих майстерень та робочих місць на підприємствах, аби організувати якісну професійно-практичну підготовку майбутніх кваліфікованих робітників.

          Приємно, що роботи студентів використовуються практично – їх можна побачити безпосередньо у закладі. Крім того, Сновське вище професійне училище лісового господарства бере участь у різноманітних проєктах, у тому числі і закордонних.

           
          06 Жовтня 2023 16:25

          Про перспективи та розвиток професійної освіти говорили з директорами закладів профтехосвіти області

          Усупереч перешкодам освіта має стати ключем до відновлення відчуття надії і можливостей для майбутнього, допомагаючи людям знайти своє місце в нових реаліях. Тому, Міністерством освіти і науки України планується проведення реформ професійної освіти. Аби обговорити перспективи їх впровадження у закладах освіти Чернігівщини начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика та директор НМЦ ПТО Віктор Гріненко зустрілись на семінарі-нараді з директорами закладів.

          Особливостями роботи закладів ПТО в умовах воєнного стану з власного досвіду поділилась директорка Сновського вищого професійного училища лісового господарства Лариса Дубина. До слова, її роботу було відзначено Грамотою Міністерства освіти і науки України, яку вручив на зібранні Юрій Музика.

          Максим Поджарий, директор Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, який був учасником Всеукраїнської наради в Національній академії патрульної служби, озвучив ідеї щодо реформування системи управління закладами професійної освіти та розвитку державно-приватного партнерства.

          За результатами дискусії визначили стан професійної освіти області та окреслили основні напрямки роботи.

           
          04 Жовтня 2023 17:04
          <<<430 - 440 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/