Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<419 - 429 з 4477>>> Архів
          26 Жовтня 2023 12:15
          26 Жовтня 2023 12:07

          Відбірковий етап «Cool Games» ІІІ дивізіон: хто буде представляти область на Всеукраїнських змаганнях

           

          В рамках реалізації Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів на 2023/2024 навчальний рік «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України 25 жовтня пройшов обласний етап Всеукраїнського заходу серед школярів «Cool Games» ІІІ дивізіон у віковій групі 2006-2009 року народження. Захід проходив на базі Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

          Участь у змаганнях взяли понад 60 школярів з 6 територіальних громад. Всі команди показали гідні результати, в деяких естафетах для визначення переможця суддям доводилось фіксувати фото-фініш.

          Парад приймали начальник Чернігівського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Денис Закружний, директор Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Юрій Бурнацев, суддя міжнародної категорії з «Cool Games»  Сергій Шмаравоз.

          Команди сильні і підготовлені, але переможець завжди один.

                     

          26 Жовтня 2023 11:09
          26 Жовтня 2023 11:03

          Всеукраїнський тренінг «Фахівець з питань національно-патріотичного виховання - І»

           

          Днями в Житомирі пройшов Всеукраїнський тренінг «Фахівець з питань національно-патріотичного виховання - І». Чернігівську область на заході представляв Владислав Кириченко, методист комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

          Тренінг проводився за освітньою програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти «Школа виховників джур». Програма була розроблена з метою розвитку професійних компетентностей вчителів в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), необхідних для створення та забезпечення дієвості осередків гри «Джура» на місцях, удосконалення системи військово-патріотичного виховання сучасної молоді, створення умов для прояву активної громадянської позиції, формування національної гідності та національно-патріотичного виховання здобувачів освіти протягом навчального року.

          На тренінгу учасники ознайомились з методикою проведення та виховними можливостями гри «Сокіл» («Джура»), особливостями її впровадження в освітню практику закладів загальної середньої та позашкільної освіти, методичними основами використання військово-спортивних ігор. А також взяли участь у проведенні конкурсу строю, захисті навчальних проєктів та виконали пісню «Впоряд»!

          24 Жовтня 2023 10:56
          20 Жовтня 2023 10:49

          Молодіжні простори для реалізації ініціатив!

          З метою розвитку потенціалу молоді у деокупованих та прифронтових громадах GoGlobal запускає проєкт створення молодіжних просторів! Він спрямований на підтримку та надання молоді необхідних інструментів для реалізації громадянських ініціатив у відбудові своєї громади та країни загалом.

          Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика доєднався до зустрічі з представниками GoGlobal, на якій обговорювали створення таких просторів. Важливо розвивати молодь та долучати їх до життя громади.

          У рамках проєкту планується створення 12 багатофункціональних молодіжних просторів в 4 областях, зокрема і в Чернігівській. Такі простори стануть осередками сучасної освіти, креативності, підтримки психоемоційного стану, кар'єрного росту та громадянської активності. Ці заходи не лише забезпечать молодь можливостями для особистісного росту та професійної реалізації в межах своєї громади, але й сприятимуть розвитку громади як цілісної, надійної та стабільної!

          Також планується модернізація приміщень для роботи цих просторів. Заклади будуть забезпечені спеціалістами, навченими сучасним методикам, включаючи STEM-освіту, основи PR-комунікації, SMM та більше!

           

          20 Жовтня 2023 10:46

          Обласна краєзнавчо-патріотична акція учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу» підтверджує, що наші діти є творчими, креативними і здібними.

          Акція допомагає сформувати національно-патріотичний світогляд у процесі пізнавальної та творчої діяльності засобами декоративно-ужиткового мистецтва та виховує громадсько-свідому особистість.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, привітав всіх учасників зльоту. Він наголосив на важливості долучення молоді до відродження народних традицій з декоративно-прикладного мистецтва. Акція сприяла заохоченню до творчості талановитих дітей та їх художньо-естетичному вихованню. Приємно бачити, що учні та їх керівники продовжують активно брати участь в обласних творчих заходах.

          Сьогодні в online-режимі зібрались переможці акції. Вони презентували свої роботи, розповідали про їх мету та актуальність. Із зацікавленням і захопленістю юні майстри та майстрині слухали й переглядали творчі звіти однолітків із різних куточків Чернігівщини.

          19 Жовтня 2023 10:44
          19 Жовтня 2023 10:32

          «Пліч-о-пліч»: у Чернігові за перше місце змагались 300 учасників

           

          У рамках реалізації Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України, пройшли обласні змагання з легкоатлетичного кросу серед здобувачів освіти пам'яті В. Ф. Філіпова.

          Під час відкриття заходу на базі Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність» начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика наголосив на необхідності залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт і, що важливо в наші часи, налагодження соціальних контактів.

          Перед учасниками також виступили голова Відділення НОК України в Чернігівській області Ніна Лемеш, начальник Чернігівського обласного відділення (філія) КФВС МОН України Денис Закружний та головна суддя змагань, майстер спорту, чемпіонка світу з кросу Наталія Лагункова.

          Участь  в змаганнях прийняло понад 300 учасників. Переможці і призери були нагороджені грамотами, медалями, кубками і цінними подарунками.

           
          18 Жовтня 2023 10:29

          Прилуцький професійний ліцей = потужні робітники

          Завдяки якісній практичній базі та впровадженню найкращого досвіду у підготовці робітників, ліцей є досить популярним серед абітурієнтів.

          У рамках візиту до Прилук начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика завітав до Професійного ліцею. Заклад готує працівників за актуальними наразі професіями. А випускники, в свою чергу, можуть знайти роботу одразу після завершення навчання.

          Ознайомились і з навчально-матеріальною базою ліцею. Навчання проводиться в очній формі – у закладі є укриття, у якому можуть сховатись всі учасники освітнього процесу. Однак, воно потребує облаштування. Також є потреба у ремонті даху харчоблока.

          Прилуцький професійний ліцей співпрацює із багатьма промисловими підприємствами району. Випускників чекають на «Пожмашині», ПрАТ «Прилуцька швейна фабрика», у місцевих кафе та ресторанах.

          18 Жовтня 2023 10:26
          <<<419 - 429 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/