Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<397 - 407 з 4477>>> Архів
          09 Листопада 2023 12:34

          Навчання практичних психологів Чернігівщини

           

          До навчання за програмою підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів дошкільної освіти з питань психічного здоров’я та психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу доєднались слухачі Чернігівської області. Загалом навчатись буде 5 груп – а це 150 осіб! Перша група (30 педагогічних працівників) вже розпочала навчання.

          Тренер навчання - Грузинська Ірина, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри педагогіки та психології професійної освіти факультету лінгвістики та соціальних комунікацій Національного авіаційного університету, переконана, що в умовах складних випробувань педагогам в закладі дошкільної освіти важливо створити навколо дітей сприятливе, підтримувальне та безпечне середовище.

          Навчання організовувалось спільно з Управлінням освіти і науки Чернігівської ОДА та  Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського.

          Нагадаємо, навчання проводиться в межах проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», що реалізується Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація працівників дошкільної освіти» у рамках СПІЛЬНО – програми

          09 Листопада 2023 12:33

          Чернігівщина – мій рідний край

           

          У жовтні 2023 року Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний заочний конкурс робіт юних фотоаматорів «Чернігівщина – мій рідний край» (далі – Конкурс). Цього року на Конкурс подано 332 світлини від здобувачів освіти з 25 закладів позашкільної та загальної середньої освіти Чернігівської області.

          Членами журі визначено переможців та призерів у трьох вікових категоріях: молодша – 6-10 років, середня – 11-14 років та старша – 15-19 років у номінаціях: «Портрет», «Пейзаж», «Натюрморт», «Побутові або жанрові фото», «Звичаї та обряди нашого краю», «Архітектура», «Спортивне фото», «Макрофотографія», «Флора та фауна», «Позажанрове фото», «Фото з застосуванням програми Adobe Photoshop».

          Варто зауважити, що фотороботи виконано на високому, як для аматорів, рівні. Зокрема, це стосується виконавчої майстерності та ступеня емоційного впливу. Відчувається майстерність фіксувати навколишній світ, нариси з повсякденного життя, вміння спостерігати та помічати особливі дрібнички в навколишньому світі, передати внутрішні переживання та характер

          09 Листопада 2023 10:20

          Українська мова - Мова Перемоги!

          З 27 жовтня до 5 листопада 2023 року проходив обласний літературно-віршований онлайн челлендж, приурочений до Дня української писемності та мови, «Українська мова - Мова Перемоги!». Його ініціювала Чернігівська обласна Рада старшокласників.

          Десятки юних учасників з майже 50 навчальних закладів загальної середньої та позашкільної освіти з об'єднаних громад області долучилися до участі!

          Віршовані та прозові твори звучали у виконанні лідерів учнівського самоврядування Чернігівщини нашою рідною, мелодійною, лагідною та милозвучною українською мовою.

          Обласний літературно-віршований онлайн челлендж «Українська мова - Мова Перемоги!» показав, що ми, українці, користуємося мовою як щитом, доводячи світу, хто ми є і чого ми варті.

          Мова протягом усього нашого життя є маркером нашої національної ідентичності!

           
          07 Листопада 2023 14:26

          Другий GoGlobal Catch-up Camp розпочато!

           

          Понад 100 дітей з прикордоння Чернігівської та Сумської областей прибули на місце призначення - на GoGlobal Catch-up Camp.

          Завдяки програмі Catch-Up Camp від освітньої фундації GoGlobal старшокласники зможуть провести два тижні цікаво та з користю. Для учнів розробили програму та активності, на яких вони допоможуть надолужити освітні втрати. Зокрема у кемпі молодь зможе покращити свої знання з математики, англійської та української. А ще покращать свої лідерські навички, вміння працювати у команді та здобудуть інші soft-skills!

          Цей кемп - другий спільний проєкт Управління освіти і науки Чернігівської ОДА з GoGlobal та частина великої програми з надолуження освітніх втрат «Хочу знати!»!

          Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика говорить, що важливо, аби діти, які знаходились на окупованій території, мали можливість надолужити втрачене, активно проводити свій вільний час та поговорити з психологами задля збереження психологічного здоров’я. Вдячні освітній фундації GoGlobal за співпрацю з освітянами по різним напрямкам, зокрема, за надану дітям можливість покращити свій ментальний стан та свої знання!

          Раніше у рамках програми Catch-Up Camp від освітньої фундації

          06 Листопада 2023 12:57

          Ініціатива «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України: підсумки за перший місяць

          Через карантин та повномасштабне вторгнення молодь почала приділяти менше уваги спорту. Задля вирішення цієї проблеми створено План проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів на 2023-2024 навчальний рік «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України.

          «Залучення школярів до фізичного розвитку, формування в них лідерських якостей через спорт і, що важливо зараз, – психоемоційна підтримка, налагодження соціальних контактів – це саме те, на що спрямована ініціатива Президента України», - говорить начальниця відділу дошкільної, позашкільної освіти, оздоровлення та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Наталія Дягло.

          Управління освіти і науки ОДА спільно з обласним відділенням (філією) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України запланувало більше 50 заходів обласного рівня!

          Денис Закружний, начальник обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, зазначив, що у планах - проведення змагань у закладах професійно-технічної та фахової передвищої освіти з шахів, шашок, настільного тенісу. А також

          06 Листопада 2023 12:57

          Відновлена школа в Шаповалівці Чернігівської області! «Сміливі» проводили роботи з липня до жовтня:

          - замінили вхідні двері в школу;

          - замінили вікна на енергоефективні в усіх класах, адміністративних кімнатах, коридорах та холлах, в дитячому садку;

          - облаштували зовнішні та внутрішні відкоси;

          - замінили освітлення в класах, коридорах, холлах, адміністративних приміщеннях, дитячому садку;

          - замінили усі розетки та вимикачі;

          - встановили нову вивіску з підсвіткою.

          У травні в Чернігові Програма «U-LEAD з Європою» запустила ініціативу «Відновлення місцевих шкіл для стійкості», спрямовану на надання конкретної підтримки відібраним громадам, що потерпали від війни, шляхом фінансування їхніх індивідуальних підходів із відновлення доступу до освіти. 

          Загалом цього року Фонд «Сміливі відновлювати» планує відремонтувати 12 пошкоджених війною шкіл у Київській, Чернігівській та Харківській областях!

          03 Листопада 2023 14:23
          02 Листопада 2023 16:24
          02 Листопада 2023 16:22

          Освіта в умовах війни: виклики та рішення

           

          Про патріотичне виховання, освітні втрати та шляхи їх подолання розповів начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика під час Всеукраїнської науково-практичної конференції «Освіта в умовах війни: ціннісно-смислові орієнтири перемоги України».

          Одним із пріоритетних завдань сьогодення є формування національної ідентичності, маркером якої є українська мова. Тому важливою є популяризація української мови як в освітньому просторі, так і в звичайному побутовому спілкуванні.

          Також варто звернути увагу й на вивчення іноземних мов: чим більше їх знатимуть наші учні, тим більше буде у них можливостей для здобуття європейської освіти, пропагування національної культурної спадщини та донесення неупередженої інформації щодо наслідків дій країни-агресора. Для області актуальним є питання збереження вивчення двох іноземних мов, адже зменшується кількість закладів освіти, де їх вивчають.

          «Заради забезпечення національних інтересів, заради Перемоги ми повинні об’єднати нашу енергію, наші прагнення і наші творчі можливості. Ми маємо взяти на озброєння перевірені практикою педагогічні технології відповідальної роботи й виробляти нові підходи, як того вимагають умови воєнного часу», - говорить Юрій Музика.

          02 Листопада 2023 10:34

          Вітаємо з перемогою команду юніорів Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді у Чемпіонаті України з автомодельного спорту – V етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг!

           

          З 26 по 29 жовтня 2023 року відбувся Чемпіонат України з автомодельного спорту – V етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг (м. Львів). У змаганнях взяло участь 9 юніорських команд та 7 дорослих команд, це майже 60 учасників.

          Команду Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (далі – ЧОЦНТТУМ) представили 2 вихованці гуртка автотрасового моделювання та керівники гуртків Сергій Худолій та Костянтин Одненко.

          На відкритті змагань представники Української федерації автомодельного спорту зі статусом «Національна» вручили посвідчення кандидата в майстри спорту Денису Худолію, вихованцю гуртка автотрасового моделювання.

          Відповідно до програми проведення змагань визначалась особиста першість у класах трасових автомоделей «PR-24», «Вантажівка», «F1-32», «ES-32» та командна першість.

          У командному заліку Чемпіонату України з автомодельного спорту – V етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг команда

          01 Листопада 2023 11:46
          <<<397 - 407 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/