Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<386 - 396 з 4477>>> Архів
          17 Листопада 2023 14:53

          У рамках реалізації Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів на 2023-2024 навчальний рік «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України пройшли ХХХХ обласні Спортивні ігри закладів професійної (професійно-технічної) освіти з шахів та шашок. Їх провели на базі Комунального закладу «Чернігівське вище професійне училище»!

           

          Переможцями з шахів в командному заліку серед юнаків стала команда господарів - Чернігівського вищого професійного училища!

          ІІ місце посіла команда - Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту√2

          ІІІ місце виборола команда Ніжинського професійного аграрного ліцею.

           

          Переможцями в командному заліку з шахів серед дівчат стала команда - Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту.

          ІІ місце- посіла команда Чернігівського центру професійної освіти.

          ІІІ місце - виборола команда Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

          16 Листопада 2023 17:00

          21 листопада - День Гідності та Свободи

           

          21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи.

          Цей день установлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

          10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними.

          16 Листопада 2023 16:18
          16 Листопада 2023 09:35

          «Пліч-о-пліч»: змагання з художньої гімнастики

           

          У рамках реалізації Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів на 2023-2024 навчальний рік «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України 12 листопада пройшов відкритий Чемпіонат області з художньої гімнастики!

          Змагання проходили у вікових групах:

          -2014р.н. і молодше за програмою (юні гімнастки);

          -2013р.н. за програмою (ІІІ-го розряду);

          -2012р.н. за програмою (ІІ-го розряду);

          -2011р.н. за програмою (І-го розряду);

          -2010-2008р.н. за програмою (КМС);

          -2007 і старші за програмою (МС).

          Участь взяло понад 100 учасниць зі всієї області,а  також до нас завітали спортсменки з міста Суми!

          Всі переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, медалями, статуетками та цінними призами.

          Також відзначили спортсменку і привітали з виконанням Майстра спорту України з художньої гімнастики - Анну Яременко!

          Парад нагородження проводили начальник Чернігівського обласного відділення (філії) Комітету

          15 Листопада 2023 10:22

          Стратегія реформи шкільного харчування

           

          На нараді під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та за участю першої леді Олени Зеленської обговорили здобутки і плани реформи шкільного харчування до 2027 року. Її наприкінці жовтня ухвалив Кабінет Міністрів.

          Представники офісу Президента, уряду, місцевого самоврядування, міжнародні партнери та громадські організації. Були присутні всі, хто готував реформу, і ті, хто впроваджуватиме її в громадах. До наради доєднались і начальник Чернігівської ОВА В`ячеслав Чаус, заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк та Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

          У межах реалізації реформи є чотири стратегічні цілі:

          - забезпечити фінансовий ресурс. Це активна участь громад у фінансуванні та допомога держави у вигляді субвенцій. Зокрема, в державному бюджеті на 2024 рік передбачено 1,5 млрд грн на модернізацію шкільних їдалень.

          15 Листопада 2023 10:21
          14 Листопада 2023 12:33

          Освіта Чернігівщини. Виклики сьогодення

           

          Обговорити стан освіти Чернігівщини, оцінити виклики та знайти шляхи їх вирішення допоміг форум «Освіта Чернігівщини. Виклики сьогодення». Його організувала Чернігівська ОДА у партнерстві з чернігівським офісом коаліції UST - Ukraine Support Team та Управлінням освіти і науки Чернігівської ОДА. Мета форуму — створити майданчик комунікації для місцевої влади та партнерів, що готові єднатися і розвивати освіту!

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, розповів про поточний стан освітньої галузі області. Одним з основних завдань є відновлення очної форми навчання в закладах освіти. Лише за наявності безпекових умов учні можуть повноцінно здобувати знання офлайн.

          «Показники, на які ми вийшли цього навчального року, вселяють певним чином сподівання, що ми зможемо надолужити освітні розриви та втрати, що відбулися в минулому навчальному році. 38% закладів освіти сьогодні працюють повністю в очному форматі, 46% – у змішаному і тільки 16%, а це дуже маленький показник, порівнюючи з Україною та минулим роком також, в онлайн-форматі», — говорить Юрій Музика.

          В рамках форуму представники міжнародних організацій презентували політики та напрямки своєї діяльності, розповіли

          13 Листопада 2023 10:16

          «Барви рідної землі»

          У рамках співпраці Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва з закладами загальної середньої, позашкільної освіти області у жовтні-листопаді 2023 року було організовано  виставку малюнків «Барви рідної землі»!

          Головним завданням заходу було відображення у роботах образотворчого мистецтва краси України, величі природи та неповторності рідного краю.

          У виставці брали участь 49 учасників з 28 закладів освіти.

          Дитячі роботи були відображені у різних техніках: гуаш, акварель, олівці. Пейзажі та тематичні композиції виконані в мирних сонячних кольорах.

          Вдячні учасникам віртуальної виставки «Барви рідної землі» та бажаємо лише яскравих ідей, креативних рішень натхнення та творчості!

           

          Всіх охочих запрошуємо до перегляду всіх робіт за посиланням:

          https://drive.google.com/file/d/10htj49SBMmB_O9JzJogxnnTVclPkOxv/view?usp=drive_link

           

           
          13 Листопада 2023 10:00

          «Безпечне повернення до навчання в Україні»: реалізоване та заплановане

           

          Фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) вже давно співпрацює з Чернігівщиною.

          Томі Ярвінен, виконавчий директор Finn Church Aid Fund, Патриція Марущак, виконавча директорка Finn Church Aid в Україні, зустрілись з начальником Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрієм Музикою та відвідали заклади освіти, які отримали допомогу від організації.

          По-перше, це тимчасовий навчальний простір на базі Михайло-Коцюбинського ліцею. Це сучасне приміщення для забезпечення доступу до якісної освіти. Приміщення на шість класів з меблями, електронним обладнанням, системами кондиціонування повітря та опалення, туалетами та пандусом дозволяє одночасно забезпечувати навчання для 120 учнів та учениць.

          «Українські діти повинні мати доступ до якісної освіти завжди, а вчителі – хороші умови для роботи. Ми в цьому допомагаємо разом з Європейським Союзом. Хай це буде тимчасово, а ліцей відбудують якнайшвидше», - говорить Патриція Марущак, виконавча директорка Finn Church Aid в Україні.

          13 Листопада 2023 09:53

          Finn Church Aid завітали до Чернігівського обласного наукового ліцею

           

          Томі Ярвінен, виконавчий директор Finn Church Aid Fund, Патриція Марущак, виконавча директорка Finn Church Aid в Україні та начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика відвідали Чернігівський обласний науковий ліцей.

          Ліцей зазнав пошкоджень після ракетного удару 28 лютого минулого року. Протягом року FCA надавала ліцею підтримку у межах проєкту «Безпечне повернення до навчання в Україні». Зокрема - з ремонтом приміщень ліцею.

          Так, відновлено класи та кабінети, STEM-лабораторію, адміністративну частину, сходи, санітарні кімнати та інші. Організація надала психологічну підтримку учням і вчителям, а також провела серії тренінгів із надання першої психологічної допомоги та соціально-емоційного навчання.

          «Ми тут не лише як Finn Church Aid, а також як і фінський народ. Було багато охочих допомогти Україні. Ми з перших днів війни організувались задля допомоги вразливим категоріям», - зазначив Томі Ярвінен.

           
          09 Листопада 2023 12:35

          2 дитячі садочки відновлені за допомоги японської організації!

           

          Співпраця з японською неурядовою організацією Peace Winds Japan триває. Організація вже допомагає з відбудовою двох дитячих садочків Чернігова.

          Нещодавно представники  японської неурядової організації зустрілися з командою ОВА, щоб дізнатися про хід реалізації поточних проєктів та майбутні напрямки і перспективи співробітництва. Зустріч відбулася в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

          Жанна Шерстюк, заступниця начальника ОВА, подякувала за допомогу, яку отримали заклади освіти та лікарні. У фокусі зустрічі – і обговорення подальших планів співпраці.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, розповів про потреби в сфері освіти. Серед основного – облаштувати у закладах укриття, а також реконструкція гуртожитку Чернігівського медичного фахового коледжу. Також обговорили  відбудову декількох чернігівських закладів фахової та професійно-технічної освіти та Іванівської школи Семенівської громади.

           
          <<<386 - 396 з 4477>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/