Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<364 - 374 з 4476>>> Архів
          29 Листопада 2023 14:16

          У рамках реалізації Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів на 2023-2024 навчальний рік «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України пройшли ХХХХ обласні Спортивні ігри з настільного тенісу серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

           

          В командному заліку серед учениць:

          1 місце посіла команда Чернігівсько професійного ліцею залізничного транспорту;

          2 місце - ДПНЗ «Куликівський професійний аграрний ліцей» 1;

          3 місце - Мринська філія ДПНЗ «Куликівський професійний аграрний ліцей».

           

          В командному заліку серед учнів:

          1місце - Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту;

          2 місце - Ніжинський професійний аграрний ліцей;

          3 місце - ДПНЗ «Куликівський професійний аграрний ліцей» 1.

           

          В особистій першості серед учениць:

          1 - Безименна Єлизавета;

          2 - Момот Таня;

          3 - Подолянко Юлія.

          29 Листопада 2023 14:15

          Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» оголошує конкурс есе для молоді «Світ без росії: нові виклики та перспективи»

          До участі в Конкурсі запрошують молодих авторів віком до 32 років – військовослужбовців, студентів вищих навчальних закладів, магістрантів, аспірантів, вчителів та науковців.

          Дедлайн подачі робіт - 10 грудня 2023 року.

          Призовий фонд забезпечують бійці 5-ї окремої штурмової бригади:
          1 місце – 10 тис грн
          2 місце – 5 тис грн
          3 місце – 3 тис грн

          На конкурс можуть бути подані науково-публіцистичні есе, що не були опубліковані раніше. Вони мають містити обґрунтовані міркування, націоналістичні ідеї та націєцентричний світогляд.

          Реєструйте та надсилайте есе за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqk9M5gTG-AAfMVQ6eHyoaXbcNIgmqPHKGzAAdLavgxKLtnQ/viewform 

          Назви робіт мають відрізнятися від вищенаведених тем і напрямків. Також наголошуємо, що приймаються лише науково-публіцистичні, а не літературні есе.

          Організатори повідомляють усіх учасників про результати Конкурсу під час проведення Бандерівських читань.

          28 Листопада 2023 14:11

          У четверту суботу листопада українці по всьому світу вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років. Тож, з метою формування у здобувачів освіти ціннісних орієнтацій до держави, поваги до подій тих часів, сприяння поверненню історичної пам'яті про голодомор, виховування почуття співпереживання та поваги до минулого України в закладах освіти Чернігівщини провели низку заходів.

           

          Для вихованців гуртків Чернігівської обласної станції юних натуралістів проведено інформаційно-просвітницькі та виховні заходи: «Свічка, яка ніколи не згасає», «Кривава ціна українського хліба». Учні переглянули відеоматеріали з теми «Голодний Дух – День пам’яті жертв Голодомору» та «День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.». Особливо вразили дітей задокументовані спогади жителів Чернігівщини тих страшних років, набір замінників продуктів, що споживали під час Голодомору на Поліссі, хлібні вироби, які були спечені за рецептами зі спогадів очевидців. Для здобувачів освіти гуртків «Юні валеологи» (керівник Олена Чала) та «Юні друзі природи» (керівник гуртка Ніна Солодка)  проведено майстер-класи з виготовлення паперових символів Голодомору 1932-33 років – квітки незабудьки. 

          27 Листопада 2023 16:11

          Одним з пріоритетних залишається питання створення безпечних умов для навчання. В області більше 145 об’єктів закладів освіти постраждали, більшість вдалось повністю відновити за допомогою міжнародних партнерів та коштів державного бюджету.

           «Необхідно створити максимально безпечні умови для навчання дітей та сприяння цифровізації регіону з доступом до якісного інтернету. Наразі досить багато урядових і неурядових організацій долучаються до облаштування укриттів у закладах освіти. Також розглядається питання модернізації шкіл – створення STEM-лабораторій, сучасних умов для харчування дітей, забезпечення комп’ютерною технікою для отримання освіти онлайн. Слід звернути особливу увагу й на психологічну реабілітацію дітей», – наголосив перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.

          Змістовно про плани подальшої співпраці та розвиток освіти говорили в ОВА з представниками Швейцарської агенції розвитку та співробітництва, а також Швейцарсько-українського проєкту DECIDE та Програми EGAP. До зустрічі доєднався і начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          З відновленням та розвитком освіти області активно допомагає Швейцарсько-український проєкт DECIDE. У межах «DECIDE:ВІДБУДОВА. Ініціатива з відновлення шкіл» 12 громад області отримали підтримку у ремонті шкільних

          27 Листопада 2023 15:03

          Допомога школярам від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

           

          Надзвичайно вагомою є допомога в організації якісного навчання дітей, особливо у прикордонних громадах. Днями школи області отримали допомогу від Дитячого фонду ООН(ЮНІСЕФ). Організація забезпечує вчителів і учнів необхідним обладнанням та створює цифрові освітні центри по всій країні. Ця поставка ноутбуків є частиною ініціативи ЮНІСЕФ з гарантування безперервної освіти в Україні!

          ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надав 575 ноутбуків, щоб учні середнього та старшого шкільного віку Чернігівської області отримали доступ до освіти.

          «Кожна дитина має право на освіту. Так ЮНІСЕФ сприяє навчанню дітей в Україні, для яких доступ до формальної онлайн-освіти ускладнений через закриття шкіл в умовах війни. Ми наголошуємо на важливості продовження навчання у будь-якому форматі для попередження подальших освітніх втрат», — зазначив Мунір Маммадзаде, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

          Обладнання було закуплене та доставлене за підтримки ініціативи «Технології для біженців» від Breakthrough Prize Foundation.

          Понад 3 сотні ноутбуків та стільки ж іншого комп`ютерного обладнання отримають заклади освіти для забезпечення доступу до онлайн освіти! Зокрема,

          27 Листопада 2023 11:57

          День Гідності та Свободи: яким він був для закладів освіти Чернігівщини

           

          21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цей день – символ творення новітньої історії держави, пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію та європейськість.

          Заклади освіти Чернігівщини виховують в дітях патріотизм та любов до своєї Батьківщини й свободи. Тому, з нагоди Дня гідності та Свободи провели безліч активностей, до яких неодмінно залучали й учнів.

           

          Для вихованців гуртків Чернігівської обласної станції юних натуралістів проведено виховні години та години спілкування «Україна – країна нескорених!», «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ», «Україна в наших серцях», «Тернистий шлях до свободи». Також долучились до перегляду тематичних відео «День Гідності і Свободи» та «День Гідності і Свободи очима дітей» (для старшокласників).

          Члени гуртка «Екосвіт» (керівник Анастасія Кожем’яченко) стали учасниками патріотичної гри «Гідно-негідно» під час якої склали асоціативний кущ «Україна»,

          25 Листопада 2023 16:00
          24 Листопада 2023 16:29

          Пам'ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

          Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.  У 2023-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 25 листопада.

          Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

          У 1932–1933 роках комуністичний тоталітарний режим вчинив злочин геноциду проти Українського народу. Сьогодні його спадкоємець – рашистський режим прагне знову вчинити на українській землі геноцид. Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність, культуру, мову – знищити українську націю як таку. Для цього окупанти масово вбивають і депортують українців, руйнують міста.

          24 Листопада 2023 16:04

          У рамках реалізації Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів на 2023-2024 навчальний рік «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України пройшли ХХV обласні Спортивні ігри серед закладів фахової передвищої освіти з шахів та шашок!

          Парад відкриття проводили начальник Чернігівського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Денис Закружний та головний суддя змагань Сергій Мартиненко.

          Переможцями з шахів в командному заліку серед юнаків стала команда ВСП «ФКТКТ» НУ Чернігівська політехніка

          ІІ місце посіла команда – ВСП «Ніжинський фаховий коледж»

          ІІІ місце - Чернігівський фаховий коледж інженерії та дизайну.

          Переможцями в командному заліку з шахів серед дівчат стала команда Чернігівського фахового коледжу інженерії та дизайну

          ІІ місце- Чернігівський фаховий кооперативний коледж

          ІІІ місце - ВСП «ФКТКТ» НУ Чернігівська політехніка.

           

          Переможцями в командному заліку з шашок стала команда Чернігівського фахового музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького

          ІІ місце - Чернігівський фаховий коледж інженерії та дизайну

          ІІІ місце - ВСП «Ніжинський фаховий коледж»

          24 Листопада 2023 10:42

          Я - журналіст!

           

          Запрошуємо до участі у всеукраїнському конкурсі для старшокласників! Його мета - виявлення та стимулювання творчо обдарованої учнівської та студентської молоді, схильної до журналістської діяльності; сприяння її профорієнтації, стимулювання до прояву активної життєвої позиції, підтримка педагогів, які працюють із такими учнями.

          Роботи учасників Всеукраїнського конкурсу "Я - журналіст!" – це статті, фото і відео. Журі їх оцінює і обирає переможців та володарів заохочувальних призів у кожній номінації.

          Участь у конкурсі – безкоштовна.

          Учасниками Конкурсу можуть бути учні 5-11 класів, а також учні та студенти закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти.

          Учасники Конкурсу повинні надіслати власну творчу роботу обсягом не більше 2 друкованих сторінок формату А4 (для статті), не більше 10 фотографій (для фотороботи) або тривалістю не більше 10 хвилин (для відеороботи) на пошту [email protected] 

          23 Листопада 2023 14:41

          Заклади освіти області отримали потужні інтегровані системи зберігання енергії

           

          Завдяки консолідації зусиль Міністерства цифрової трансформації України, Інституту телекомунікацій – Національного дослідного інституту (м. Варшава), Польському Уряду, американській благодійній організації «Direct Relief», компанії «Tesla», БО “Благодійний фонд Євгена Пивоварова” та за сприяння народних депутатів України Валерія Зуба та Максима Зуєва, заклади освіти області підсилили свою енергостійкість.

          «Інтегрована система зберігання енергії Tesla Powerwall 2.0 з контролером Backup Gateway 2.0. працює на літій-іонному акумуляторі. Її ємність – 13,5 кВт·год. Ми передаємо 85 таких систем», – зазначив представник БО “Благодійний фонд Євгена Пивоварова” Віктор Хвостіченко.

          Загальна вартість отриманого – понад 32 мільйони гривень.

          У Киїнській територіальній громаді Tesla Powerwall 2.0 планують використовувати для потреб опорного навчального закладу.

          «На жаль, ворог продовжує зазіхати на нашу енергосистему. Тож така підтримка як ніколи на часі. Щиро вдячний усім партнерам. Енергостійкість закладів охорони та освіти прикордонної області – це надважливо»,

          <<<364 - 374 з 4476>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/