Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<353 - 363 з 4476>>> Архів
          05 Грудня 2023 16:49

          Вітаємо команду Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді з перемогою у Чемпіонаті України з автомодельного спорту – VІ етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг!

           

          З 30 листопада по 3 грудня 2023 року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся Чемпіонат України з автомодельного спорту – VІ етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг. У змаганнях взяло участь 7 команд, 27 учасників!

          У командному заліку Чемпіонату України з автомодельного спорту – VІ етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг команда ЧОЦНТТУМ посіла І місце!

          Збагатилася медальна скарбничка юних автомоделістів та їх наставників і в особистій першості:

          Гліб Одненко посів І місце у класі автомоделей «Ретро», «PR-24»;

          Денис Худолій посів ІІ місце у класі автомоделей «Ретро»;

          Литовка Роман посів ІІІ місце у класі автомоделей «Ретро»;

          Сергій Худолій посів І місце у класі автомоделей «F1-32», ІІІ місце у класі моделей «ES-32»;

          Костянтин Одненко посів ІІІ

          05 Грудня 2023 16:48

          Безпека понад усе: освітяни та правоохоронці Чернігівщини напрацювали алгоритм взаємодії та реагування

          Безпека дітей – завжди в пріоритеті, а в умовах воєнного стану – тим паче. Тому, за ініціативи Міністерства освіти і науки спільно з Міністерством внутрішніх справ та фондом Президента України впроваджується пілотний проєкт в рамках реалізації «Концепції системи забезпечення безпеки в закладах освіти».

          Так, в Головному управлінні Нацполіції у Чернігівській області відбулася спільна нарада освітян, поліцейських, представників ДСНС України в Чернігівській області та Управління поліції охорони в Чернігівській області. У ході робочої зустрічі напрацювали алгоритм взаємодії та спільного реагування у разі виникнення ймовірної небезпеки в освітньому середовищі, у тому числі нападу на навчальний заклад. Такі заходи врегульовані відповідним спільним наказом МВС та МОН України.  

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, наголосив, що безпека дітей – це пріоритетний напрямок роботи. Тож спільними зусиллями всіх правоохоронних відомств та освітян вдасться створити максимально безпечне освітнє середовище.

          Під час наради обговорили практичні питання з підвищення рівня безпеки для дітей та педагогів, зокрема можливість встановлення у навчальних

          04 Грудня 2023 15:03

          День домашніх тварин у «Чернігівська обласна станція юних натуралістів»

           

          До Дня домашніх тварин вихованці гуртків Чернігівської обласної станції юних натуралістів долучитись до Всеукраїнського флешмобу «Лапка підтримки» та Всеукраїнського конкурсу «Життя тварин: виправляємо помилки». Конкурси організовані Благодійним Фондом «Щаслива лапа».

          Учні намалювали на руці «лапку підтримки» знедолених тварин і таким чином нагадали оточуючим, про тих, хто потребує захисту, підтримки, уваги та любові. А також  намалювали малюнки та виготовили 3D поробки на тему: «Безпритульні тварини: «до» та «після», «Помилки у догляді за собаками та котами»!

          Керівниками гуртків для дітей проведено виховні години: «Подорож у світ домашніх тварин», «День домашніх улюбленців», брейн-ринг «Що ми знаємо про котів і собак». У межах заходів гуртківці розширили знання про тварин, які живуть поряд із людиною, дізналися про особливості догляду за домашніми собаками та котами.

          Учні отримали багато цікавої і корисної інформації про домашніх улюбленців, переглянули презентації про породи собак, кішок та зробили колажі своїх улюбленців.

          04 Грудня 2023 15:01

          Професія медика – найгуманніша: на сторожі людського життя

           

          У рамках вебінарів профорієнтаційного циклу «NeoPROFосвіта» для лідерів та координаторів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернігівщини, ініційованих Чернігівською обласною Радою старшокласників, відбулась онлайн зустріч MEET UP «NeoPROFосвіта» MEET UP 2. «Професія медика – найгуманніша: на сторожі людського життя».

          У якості спікерів долучились представники медичної та освітянської галузі: Вікторія Рибальченко, заступниця директора з навчальної роботи Чернігівського базового фахового медичного коледжу, Олена Сагань, координаторка з профорієнтаційної роботи, викладачка Чернігівського базового фахового медичного коледжу, Варвара Ярошевич, фармацевт-косметолог, випускниця Чернігівського базового фахового медичного коледжу, Ярослава Мишакова, методист Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, координаторка Чернігівської обласної Ради старшокласників.

          Лідери учнівського самоврядування області дізналися умови навчання та вступу до Чернігівського базового фахового медичного коледжу, а також спеціальності, за якими здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень фахового молодшого бакалавра випускники закладу фахової передвищої освіти. Говорили і про перспективи навчання

          04 Грудня 2023 10:18
          01 Грудня 2023 14:21

          27-29 березня 2024 року відбудеться головна подія освітньої сфери України – П’ятнадцята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» в режимі онлайн!

          Учасниками можуть стати заклади вищої, фахової передвищої та післядипломної освіти, наукові установи, навчально-методичні (науково-методичні) центри (кабінети) професійної (професійно-технічної) освіти, заклади професійної (професійно-технічної) освіти, загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, органи управління освітою (обласні, міські, районні, об’єднаних територіальних громад), центри професійного розвитку педагогічних працівників, інклюзивно-ресурсні центри, виробники й постачальники засобів навчання.

           

          У програмі виставки:

          -презентація сучасних професійних досягнень, наукових розробок і педагогічних практик, обмін досвідом упровадження інновацій і рішень;

          -науково-практичні конференції, семінари, круглі столи, майстер-класи, тренінги з актуальних питань розвитку освіти, презентації щодо особливостей вступу в 2024 році. Після проведення заходу доповідачам видається відповідний сертифікат.

          -нагородження лідерів рейтингового виставкового конкурсу Гран-Прі, переможців конкурсу з тематичних номінацій золотими, срібними й бронзовими медалями, сертифікатами автора конкурсних робіт.

           

          Інформація щодо участі в конкурсах за покликанням: https://www.vsosvita.com.ua/index.php/uk/konkurs

          01 Грудня 2023 14:18

          У рамках реалізації Плану проведення спортивних та спортивно-масових заходів серед учнів та студентів на 2023-2024 навчальний рік «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України пройшли ХХV обласні Спортивні ігри з тенісу настільного серед закладів фахової передвищої освіти!

          В командному заліку серед хлопців:

          1 місце «Фаховий коледж транспорту та комп`ютерних технологій Національного університету "Чернігівська політехніка"»;

          2 місце -Чернігівський кооперативний фаховий коледж;

          3 місце -Ніжинський фаховий коледж НУБіП України.

           

          В командному заліку серед дівчат:

          1 місце -«Козелецький фаховий коледж ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету»;

          2 місце -Чернігівський базовий медичний коледж;

          3 місце -Відокремлений структурний підрозділ «Чернігівський фаховий коледж інженерії та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну».

          30 Листопада 2023 14:05

          Вітаємо переможців обласного конкурсу юних натуралістів

           

          З метою формування екологічної культури здобувачів освіти, спостереження та дослідження екологічного стану довкілля, залучення вихованців до практичної природоохоронної роботи у «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» восени пройшов  обласний конкурс юних натуралістів.

          Конкурс проводився у 3 номінаціях: «День юного натураліста», «Збережемо довкілля», «Екологічні стежки Чернігівщини».

          Учні та педагоги закладів освіти області провели низку заходи з нагоди святкування «Дня юного натураліста». Серед них дослідження, впорядкування та благоустрій територій закладів освіти та місць масового відпочинку людей, майстер-класи, виставки дарів осені та  юннатівської творчості, екскурсії. А також акції по зовнішньому та внутрішньому озелененню шкіл!

          До участі у конкурсі представлено 12 робіт учнів Бобровицької, Куликівської, Новгород-Сіверської, Носівської, Тупичівської, Чернігівської  територіальних громад, вихованців Чернігівської обласної станції юних натуралістів. Вітаємо переможців та їхніх вчителів!

          Переглянути як пройшов День юного натураліста в клубі «Сімейне коло» «Чернігівської

          30 Листопада 2023 14:03

          Вітаємо переможців та номінантів «Eco-Hackathon» 2023!

           

          Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки України спільно із Закарпатським обласним центром дитячої та юнацької творчості "ПАДІЮН" провів Всеукраїнський екологічний конкурс «Eco-Hackathon» 2023 року. Цьогорічною темою обрали «Інноваційні технологічні рішення для відновлення біорізноманіття України».

           Переможцями Всеукраїнського екологічного конкурсу «EcoHackathon» у 2023 році стала команда «Вартові Земельної Любові» з проєктом «Інноваційні технологічні рішення для збереження агроценозів». До її складу увійшла Ірина Сич, учениця 9 класу Прохорського ліцею Комарівської сільської ради!  Їх нагороджено дипломами І ступеня і цінними подарунками.

          Номінантами визнано та нагороджено дипломами переможця першого туру ІІ етапу Анну Чечоту, ученицю 10 класу Озерянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, вихованку гуртка комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

          Валентині Щербині, вчителю-методисту Озерянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, керівниці гуртка «Чернігівська обласна станція

          29 Листопада 2023 17:30

           

          До уваги керівників місцевих органів управління освітою, закладів дошкільної, загальної середньої освіти області!

           

          На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 990-р «Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках» Міністерство аграрної політики та продовольства України за підтримки Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, проєкту EU4SaferFood ініціювало розробку навчального онлайн-курсу практичних аспектів упровадження вимог харчового законодавства у харчоблоках закладів освіти.

          Зазначений онлайн-курс складається з базового курсу «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства» та поглибленого курсу «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР».

          29 Листопада 2023 17:25

          Щодо проєктів «Empower» та «Promova»
          в межах національної програми Future Perfect

           

          Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки інформує про можливості національної програми з популяризації англійської як мови міжнародного спілкування в Україні Future Perfect (далі – програма), яка створена з ініціативи Президента України. Мовна програма Future Perfect втілюється Міністерством цифрової трансформації України в співпраці з Міністерством освіти і науки України та Міністерством культури та інформаційної політики України, за підтримки USAID / UK Aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» та Фонду Східна Європа.

          Програма Future Perfect складається з законопроєкту про застосування англійської мови в Україні №9432, що передбачає впровадження англійської мови у різних сферах діяльності, а також передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них – платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova. Вебсторінка програми: https://osvita.diia.gov.ua/future-perfect.

          <<<353 - 363 з 4476>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/