Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<342 - 352 з 4475>>> Архів
          08 Грудня 2023 16:49
          08 Грудня 2023 16:43

          Новий дитячий простір у Чернігові!

           

          Благодійна організація «СОС Дитяче містечко» вже 20 років поширює міжнародні стандарти якості соціальних послуг в Україні. З квітня минулого року організація почала працювати і в Чернігівській області, а в липні цього року вже відкрились два дитячих простори! Головна мета проєкту — це допомога соціально вразливим, внутрішньо переміщеним, багатодітним родинам. Але він відкритий для всіх охочих.

          Простори слугують місцем для навчання, розвитку та спільного дозвілля. Олена Кріпак, директорка Київського обласного відділення, зазначає, що це місце для вільної гри і роботи зі спеціалістами, послуги в яких надають фахівці для місцевих дітей з вразливих категорій та вимушено переміщених осіб, які проживають на території області.

          Ще один такий простір відкрився на День Святого Миколая в Чернігові! Він працює на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. З нагоди свята до дітей завітав Миколай та подарував дітям багато емоцій, казкову атмосферу та солодкі подарунки.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, говорить, що такі простори – неймовірно актуальні. Так, у них діти та батьки зможуть не лише розважитись, але й розвиватись та покращувати

          08 Грудня 2023 16:39

          До Дня святого Миколая громади області отримали 13 нових шкільних автобусів

          Шкільний транспорт вже поїхав до Батуринської, Борзнянської, Киселівської, Козелецької, Корюківської, Куликівської, Любецької, Новобасанської, Новобілоуської, Ріпкинської, Сухополовянської, Талалаївської та Тупичівської територіальних громад.

          Заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк та начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика передали ключі від автобусів представникам 13 громад. Куплені автобуси за кошти державної субвенції та співфінансування з місцевих бюджетів.

          «Продовжуємо співпрацю з донорами. Адже автобуси – це не тільки доступ до освіти. В умовах сьогодення – це і порятунок людей, і евакуація, і технічні засоби для Збройних Сил. Дякую вам, що знайшли ресурси. Сподіваюся на подальшу співпрацю», – наголосила Жанна Шерстюк.

          Юрій Музика зазначає, що цього року завдяки українським та міжнародним благодійникам Чернігівщина вже отримала 33 шкільні автобуси.

          До слова, понад 11 тисяч учнів шкіл області проживають поза межами пішохідної доступності та потребують організованого підвезення із 743 населених пунктів. Для їх підвозу розроблено 343 маршрути. До початку повномасштабного вторгнення рф шкільний автопарк

          08 Грудня 2023 16:33
          07 Грудня 2023 16:45

          Пройшла ІV обласна мовно-літературна конференція учнівської молоді

          6 грудня 2023 року Чернігівською МАН учнівської молоді спільно з Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського проведено ІV обласну мовно-літературну конференцію учнівської молоді в онлайн-форматі.

          У заході взяли участь 35  здобувачів освіти 8–11 класів закладів загальної середньої освіти області, переважна кількість яких вихованці гуртків «Чернігівська МАН учнівської молоді», та займаються експериментально-дослідницькою діяльністю за напрямами наукових секцій: «Українська мова», «Українська література» та «Зарубіжна література».

          Формат відеоконференції дав учасникам змогу представити свої здобутки в галузі мови та літератури, обговорити особливості поетики романів, розглянути компаративістику як засіб вивчення літературних явищ, приділити увагу літературі рідного краю, обговорили особливості  релігійної лексики у поетичній творчості Гриця Гайового, провести аналіз фразеологічних одиниць із флористичним компонентом тощо.

          Усі учасники заходу отримали неоціненний досвід виступу перед аудиторією, підготовки презентації,  поради й консультативну допомогу від Людмили Коткової, Тетяни Матюшкіної, Світлани Молочко –

          07 Грудня 2023 16:38

          5 грудня в Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відбувся патріотичний захід, присвячений Дню Збройних сил України! У ньому, разом з працівниками й ліцеїстами, взяли участь педагоги й учні Чернігівського базового фахового медичного коледжу.

          Вихованці коледжу ознайомилися з історією ліцею, умовами життя й навчання своїх одноліток.

          Під час літературно-музичної композиції «Слава  Збройним силам України!» присутні вшанували  пам’ять 43 випускників ліцею й усіх, хто загинув, захищаючи незалежність України у війні з  російським агресором, хвилиною мовчання й виконали гімн України.

          Здобувачі освіти ліцею й коледжу привітали військовослужбовців та працівників-ветеранів ЗСУ музичними номерами.

          По закінченню заходу учні закладів освіти обмінялися враженнями, а керівники- Євген Казанін та Микола Конопацький - обговорили меморандум про співпрацю.

           
          07 Грудня 2023 16:35

          Колектив Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді вітає наших Захисників з Днем Збройних сил України!

          Вихованці та педагоги Чернігівського центру НТТУМ не втомлюються дбати про наших Захисників. Педагоги Центру виготовляють окопні свічки, плетуть маскувальні сітки, закуповують теплі речі, термогрілки та  термоустілки. Діти ж виготовляють сувеніри, пишуть листи та малюнки, разом з батьками печуть смаколики та передають військовим.

          У рамках проведення благодійної акції «Крила» вихованці, батьки та педагогічний колектив Центру НТТУМ зібрали близько 100 кг кришечок, які будуть передані представникам БФ «О.В.Е.С». Зібраний матеріал здадуть на переробку, а отримані кошти будуть перераховані на БПЛА українського виробництва. Акція проходить під гаслом «Ворогам - кришка»!

          І на цьому колектив не збирається зупинятись. Вони продовжать допомагати армії, щоби захисники завжди відчували безумовну підтримку! Ви — одні з найкращих і найсильніших представників нашої нації. Кожна звісточка від Вас - наша віра і впевненість у завтрашньому дні, наша надія, наша мотивація, наше щире бажання допомагати і наближати Перемогу разом!

          Бажаємо Вам міцного здоров’я, злагоди, мирного неба. Нехай Янголи-охоронці завжди будуть поруч з Вами.

          06 Грудня 2023 15:21

          Освіта без дискримінації: обговорили імплементацію Стратегії гендерної рівності в освіті

           

          Відбулася практична конференція «Імплементація Стратегії гендерної рівності в освіті до 2030 року: рух уперед» за участі Першої леді України Олени Зеленської та за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, та Посольства Швеції в Україні

          Захід спрямований на оцінювання та підсилення впровадження Стратегії гендерної рівності в освіті в Україні. Він проводився за участю Міністерства освіти і науки України, Офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Офісу Апарату урядової уповноваженої з питань гендерної політики за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та Посольства Швеції.

          До конференції також доєднались освітяни, зокрема керівництво обласних та міських департаментів, громадські організації, представники міжнародних та донорських організацій. Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика став одним із учасників.

          «Мусимо констатувати: в нашому суспільстві ще досі не дуже добре розібралися, що таке гендер і чому гендерна рівність важлива для всіх. Про цей наш захід люди можуть сказати: це, мовляв, щось про жінок. Але ми маємо завжди терпляче виправляти: ні, це не лише про жінок.

          06 Грудня 2023 11:54

          Вчора відбувся спеціальний творчий онлайн проєкт «Пісня, як зброя». Він був ініційований Центром лідерських ініціатив «POLYGON» Українського державного центру позашкільної освіти до Дня Збройних Сил України від лідерів учнівського самоврядування України.

          Старшокласники з різних областей нашої держави, зокрема і Чернігівської, підготували творчі виступи для наших захисників і захисниць. Від Чернігівщини у привітальну добірку ввійшов виступ вихованок Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва з піснею «Слава нашим ЗСУ!».

                   У заході взяли участь лідери учнівського самоврядування, представники Чернігівської обласної Ради старшокласників з Семенівської, Коропської, Остерської територіальних громад та міста Чернігова.

          Для Перемоги важлива будь-яка допомога! Від початку повномасштабного вторгнення лідери та координатори учнівського самоврядування України робили і продовжують робити все можливе, аби наблизити Перемогу над ворогом. Пісня – теж зброя в певному сенсі!

          Добірка «Пісня, як зброя» містить пісні, які подобаються лідерам учнівського самоврядування і які вони хотіли б заспівати для наших захисників і захисниць! Тут зібрані і хіти відомих виконавців, і авторські твори молодих митців. Звичайно, що не всі старшокласники співаки-професіонали.

          06 Грудня 2023 10:04

          Напередодні Дня Святого Миколая та Дня Збройних Сил України працівники, вихованці, батьки Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва  об'єдналися спільною доброю справою і стали помічниками Святого Миколая.

          Діти  підготували патріотичні листівки-привітання нашим Захисникам, дорослі зібрали гостинці та напекли домашнього запашного  печива, щоб наші Герої відчули затишок  рідного дому та нашу турботу.

          Не залишили без уваги і «братів наших менших», які  отримали три мішки корму, наданого  ветеринарним лікарем.

          Нашим захисникам щодня доводиться проявляти  героїзм патріотизм та духовну відвагу і  наша увага - це лише мінімум, який ми можемо для них зробити. 

          Напередодні свята бажаємо нашим незламним воїнам гордо стояти на сторожі спокою України, легко відбивати всі навали з боку противника, усувати будь-які проблеми і перешкоди на горизонті, зберігати  спокій і оптимізм душі!

           
          05 Грудня 2023 16:49

          Вітаємо команду Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді з перемогою у Чемпіонаті України з автомодельного спорту – VІ етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг!

           

          З 30 листопада по 3 грудня 2023 року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбувся Чемпіонат України з автомодельного спорту – VІ етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг. У змаганнях взяло участь 7 команд, 27 учасників!

          У командному заліку Чемпіонату України з автомодельного спорту – VІ етап, трасові моделі, міжнародні класи, ІІІ ранг команда ЧОЦНТТУМ посіла І місце!

          Збагатилася медальна скарбничка юних автомоделістів та їх наставників і в особистій першості:

          Гліб Одненко посів І місце у класі автомоделей «Ретро», «PR-24»;

          Денис Худолій посів ІІ місце у класі автомоделей «Ретро»;

          Литовка Роман посів ІІІ місце у класі автомоделей «Ретро»;

          Сергій Худолій посів І місце у класі автомоделей «F1-32», ІІІ місце у класі моделей «ES-32»;

          Костянтин Одненко посів ІІІ

          <<<342 - 352 з 4475>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/