Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<320 - 330 з 4474>>> Архів
          25 Грудня 2023 12:34
          22 Грудня 2023 17:12

          Підвищення кваліфікації педагогічних працівників задля покращення роботи коледжів

          Вчора в онлайн форматі відбулось засідання Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Чернігівської області. На початку зустрічі до учасників засідання звернувся Віктор Радченко, голова Ради директорів ЗФПО Чернігівської області.

          Ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолій Заліський презентував програму підвищення кваліфікації ЧОІППО імені К.Д. Ушинського для викладачів загальноосвітніх дисциплін. Він також запросив до співпраці коледжі у сфері підвищення кваліфікації викладачів та впровадження концепції НУШ.

          До роботи Ради долучився голова Ради директорів ЗФПО Львівської області Роман Дадак, який брав участь у розробці проєкту Закону України «Про профільну освіту». Він ознайомив учасників наради із труднощами, які виникли при обговоренні положень проєкту цього Закону. Також, ознайомив із ситуацією, яка склалась у коледжах Львівщини.

          Тетяна Давидова, начальниця відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, також взяла участь у обговоренні питань, які були внесені до розгляду у порядку денному засідання.

          22 Грудня 2023 16:40

          Обласний семінар «Проєктна форма роботи з талановитою учнівською молоддю»

           

          21 грудня 2023 року комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» в онлайн-режимі проведено обласний семінар з теми «Проєктна форма роботи з талановитою учнівською молоддю».

          До участі у семінарі долучилися педагогічні працівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти з 12 громад області.

          Основними питаннями, які розглядалися під час семінару, були: «Обласний  конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму як засіб актуалізації дослідницької діяльності здобувачів загальної середньої освіти», «Участь здобувачів освіти в обласному конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму», «Особливості організації проєктної діяльності учнівської молоді в структурі гурткової  роботи еколого-натуралістичного напрямку».

          Учасники семінару ознайомилися з тематикою дослідницької роботи в рамках Конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напряму, обмінялися досвідом з природоохоронної, дослідницької та практичної роботи.

           
          22 Грудня 2023 14:11

          Знайомтесь з четвертим героєм #ПоколінняПеремоги Максимом Бабенко з селища Тупичів(Чернігівська область)!

          Максим до останнього не вірив, що почнеться повномасштабне вторгнення, але прокинувся того 24 лютого і побачив за вікном російські танки. Все його селище дуже чекало на ЗСУ і коли це сталось, то в підлітка відкрилось друге дихання. Він зрозумів, що хоче творити зміни і має почати з власного селища.

          Так і розпочався проєкт «Пляж». Адже у Тупичеві є красиве озеро, яке було занедбаним. Завдяки зусиллям Максима, його друзів та односельчан територія пляжу стала чистою, вони облаштували нові лавочки та місцями для відпочинку.

          Хто, як не ми? — каже Максим. Давайте допоможемо Максиму зробити так, щоб про його селище почули якомога більше людей.

          Детальніше читайте історію підлітка за покликанням:

          https://life.pravda.com.ua/projects/pokolinnya-peremohy/2023/12/20/258397/

          Історії в проєкті #ПоколінняПеремоги

          22 Грудня 2023 10:43

          Скільки укриттів потрібно побудувати на Чернігівщині?

          Нещодавно відбулась робоча зустріч з фондом «Східна Європа». Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, окреслив потреби шкіл області в укриттях. Він наголосив, що діти мають отримувати освіту очно. Тож, в пріоритеті – безпека. До обговорення долучився Валентин Чеботько, директор «Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Чернігівської обласної ради.

          Очна форма освітнього процесу можлива лише за наявності сховища. Наразі в області є позитивна динаміка – все більше закладів освіти переходять з онлайну на «живе» навчання.

          Разом з представниками Фонду говорили про участь закладів освіти в конкурсах на гранти на побудову та відновлення укриттів. Конкурс планується проводити у межах нового проєкту «Східної Європи».

           

          Довідково. Фонд Східна Європа (ФСЄ) – українська благодійна неприбуткова організація. Серед напрямків діяльності: розвиток демократії та громадянського суспільства, освітні проєкти, впровадження електронного урядування, розвиток малого та середнього бізнесу і соціального підприємництва та багато іншого. 

          21 Грудня 2023 10:56

          Напередодні Нового року знову починаємо вірити в казку, сподіваємося на щасливі зміни в країні і, затамувавши подих, загадуємо бажання.

          На новорічне свято з нетерпінням чекають всі: від малого до великого. Новорічні свята для дітей усіх поколінь асоціюються із неповторною атмосферою чарівної казки.

          Ця казка привела вихованців КЗ «Березнянський НРЦ» у світ, сповнений пригод, таємниць та несподіванок, і  викликала надзвичайне захоплення. А також залишила незабутні враження від  гри акторів, світлових ефектів, костюмів героїв та декорацій. 

          Найкращим показником задоволення від перегляду вистави є надія на наступну зустріч із чарівним світом мистецтва. Дитячі посмішки, радісні оплески, хоровод з Новим Роком, Зимонькою і Бабусею Ягусею - усе це створювало атмосферу позитиву і гарного святкового настрою.
          Всі вихованці отримали подарунки, від яких на обличчях з’явилася щаслива усмішка, а це – найдорожче, що можуть подарувати наші діти. Даруючи дітям казку, бажаємо їм рости в любові і турботі, щасливими і здоровими.

           
          20 Грудня 2023 16:11

          Академічні ліцеї: перспектива 2027 року, до якої громадам треба готуватися вже зараз

           

          В Україні має стартувати реформа профільної середньої освіти. Саме в межах розроблення Стратегії впровадження реформи організували зустріч. Зосередилися на темі формування мережі академічних ліцеї – учасники та учасниці працювали над критеріями формування мережі, а також системою фінансування реформи. Усі напрацювання увійдуть до рекомендацій, які згодом передадуть МОН.

          Формування мережі академічних ліцеїв – тема експертного обговорення Міністерства освіти і науки України. Воно пройшло за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE.

          «Це вже сьомий захід, який проводить МОН та DECIDE з управлінцями та експертами, щоб обговорити третій, найважливіший та найважчий етап реформи НУШ», – наголосила Валентина Полторак, менеджерка проєкту DECIDE та заступниця голови ГО DOCCU.

          У сесії взяли участь понад 70 учасників. Серед них – керівники та експерти МОН, проєкту DECIDE, керівники департаментів освіти і науки майже з усіх областей України, зокрема від Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Олена Соронович, заступниця начальника Управління - начальниця відділу загальної середньої та корекційної освіти,  голови

          20 Грудня 2023 15:53

          У Центрі національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді пройшов вебінар за темою: «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді» для учасників школи виховників джур

           

          У 2023/2024 навчальному році в Чернігівській області започатковано проведення обласної «Школи виховників джур» (далі – ШВД). Вишкільний курс обласної ШВД буде проведено за трьома модулями у форматах – вебінар, самоосвіта, очний. Комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» 20 грудня 2023 року проведено перший модуль вишкільного курсу школи за темою: «Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді».

          У вебінарі взяли участь 44 педагоги з 12 громад Чернігівщини. Під час заходу розглянуто питання щодо виховного ідеалу та стратегії розвитку гри «Джура», вишкільної системи, форм роботи з дітьми впродовж навчального року, співпраці з громадськими організаціями тощо.

          З вітальним словом до учасників вебінару звернулась Світлана Жук, головний спеціаліст відділу

          19 Грудня 2023 16:41

          «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!»

          Під таким гаслом стартував І (шкільний) етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» в Чернігівській області!

          Протягом місяця учні та учениці з територіальних громад області змагатимуться в межах окремих закладів загальної середньої освіти з метою виявлення найкращих учасників, які згодом сформують команди для участі в другому етапі.

          Змагання  з футзалу, баскетболу, волейболу та спортивного орієнтування пройдуть у більш ніж 140 закладах загальної середньої освіти області.

          Усі заходи буде проведено з урахуванням вимог правового режиму воєнного стану, зокрема з неухильним дотриманням алгоритму дій під час сигналу «Повітряна тривога».

          Головною метою проєкту є залучення учнів до фізичного розвитку, формування у них здорового способу життя й лідерських якостей через спорт. А також -

          19 Грудня 2023 15:38

          Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування за ініціативою та під патронатом Першої леді України Олени Зеленської. На Чернігівщині триває реалізація зазначеної реформи.

          Реформування харчування обговорювали на онлайн-нараді Управління освіти і науки Чернігівської ОДА. До зустрічі доєднались представники громад та відділів освіти.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки, зазначив, що наше завдання — не тільки модернізувати кухні, замінити обладнання і прибрати або додати щось до меню. Потрібно зробити так, щоб якомога більша кількість дітей мала доступ до здорової їжі.

          Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також формування культури здорового харчування у школярів. Анатолій Заліський, ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, презентував курси, які допоможуть кухарям у майбутньому працювати на оновленому обладнанні.

           
          18 Грудня 2023 16:05

          Відбувся обласний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

          16 грудня 2023 року відбувся обласний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у змішаній (очній та дистанційній) формі. Метою проведення конкурсу є виховання в молодого покоління поваги до мови й традицій свого народу, вшанування спадщини Великого Кобзаря, виявлення та розвиток творчих здібностей обдарованої молоді.

          Учасниками конкурсу стали 139 здобувачів освіти області. Із них 90 учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти із 38 територіальних громад, 14 учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти й 35 студентів фахової передвищої та вищої освіти.

          Учням та студентам були запропоновані творчі завдання різних жанрів, а саме: проаналізувати у формі есе приклади створення художніх інтерпретацій літературних творів Тараса Шевченка українськими художниками, композиторами, скульпторами; написати есе про актуальність поезії Шевченка, яка надихає українців на боротьбу з окупантом, твір-роздум «Шевченко в сучасному вимірі» та інші.

          Бажаємо конкурсантам творчого натхнення та перемог!

          <<<320 - 330 з 4474>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/