Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<309 - 319 з 4474>>> Архів
          02 Січня 2024 11:50

          Новорічна композиція

           

                 У грудні-січні Чернігівською обласною станцією юних натуралістів проводиться обласна новорічно-різдвяна виставка «Новорічна композиція». Її мета - формування практичних умінь та навичок здобувачів освіти з виготовлення новорічно-різдвяних композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну флористику.

                Завдання Виставки:

          пропаганда серед молоді бережливого ставлення до природи;

          розвиток творчої ініціативи та пізнавальної діяльності молоді;

          сприяння розвитку флористичного мистецтва в Україні.

                 Цьогоріч експозицію виставки склали 310 творчих робіт здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти з 36 територіальних громад, Городнянського ліцею та Чернігівської обласної станції юних натуралістів.

                 Роботи учасників виконано у 7 номінаціях: «Стилізована ялинка», «Новорічний букет», «Новорічна композиція», «Новорічний вінок», «Сюжетна композиція», «Новорічна картина чи колаж» та «Новорічний

          29 Грудня 2023 11:49

          Зміцнення енергонезалежності закладів освіти

           

          Дизельні генератори різної потужності від уряду Латвії передали для навчальних закладів Чернігівщини!

          32 генератори отримали заклади загальної, фахової передвищої та професійно-технічної освіти у Борзнянській, Дігтярівській, Сновській, Сосницькій, Срібнянській, Сухополов'янській, Корюківській, Прилуцькій, Ічнянській громадах та у місті Чернігів.

          Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика наголосив, така допомога дозволить забезпечити безперервність освітнього процесу у випадках перебоїв з електропостачанням.

          «Це дуже важливо для нас. Завдяки цій допомозі ми зможемо забезпечити роботу котельні та кухні. Тож приміщення закладу буде обігріватися, а діти будуть повноцінно харчуватись навіть у разі відсутності електропостачання», – розповіла директорка Варвинського садочку «Джерельце» Дарина Галушка.

          Також очікується надходження і комп'ютерної техніки від латвійських партнерів. Вдячні за підтримку закладів освіти Чернігівщини.

           

          29 Грудня 2023 10:21

          Настає час, коли нам усім хочеться вірити в дива, коли ми очікуємо чогось нового та неймовірного.

          Кажуть, що у новорічну ніч збуваються всі мрії та бажання! Сьогодні у нас одна мрія – наша Перемога! А щоб Всесвіт ще раз відчув нашу єдність і почув нас, почув наші мрії і мрії всієї країни – України, педагоги та вихованці Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді провели флешмоб «Гірлянда мрій».

          До флешмобу долучилися вихованці гуртків «ЕКОательє», «Журавлик» та «Виготовлення сувенірів» Ніжинської станції юних техніків, гуртків прикладного мистецтва «Мозаїка» та «Геометричне моделювання» КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» Носівської міської ради. Діти власноруч виготовили новорічні кульки, з побажаннями добра, миру, перемоги та мирного неба. Чітко сформульовані мрії та бажання збуваються, а колективна енергетика підсилює магію чудес.

          Сьогодні всі мрії наших дітей про МИР та ПЕРЕМОГУ. Так хочеться,  щоб вони здійснилися якнайшвидше!

           
          28 Грудня 2023 15:33

          Харчування дітей: що обговорювали на Раді громад області

          Останнє цього року засідання Ради територіальних громад Чернігівської області провів начальник ОВА В’ячеслав Чаус. Не оминули увагою і реалізацію реформи шкільного харчування за ініціативою та під патронатом Першої леді України Олени Зеленської.

          У 2024 році на реалізацію стратегії передбачена державна субвенція (на умовах співфінансування), яка буде спрямована, зокрема, на модернізацію та переоснащення харчоблоків.

          Жанна Шерстюк, заступниця голови обласної державної адміністрації, визначила ключові напрямки Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та операційного плану заходів з її реалізації у наступному році. Зокрема:

          • організація якісного та безпечного харчування, відновлення та модернізація харчоблоків;
          • дотримання вимог системи НАССР;
          • забезпечення закладів освіти достатнім штатом кваліфікованих працівників.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, акцентував вагу присутніх на підготовці проєкту Обласної програми реалізації в 2024 році Стратегії. Так, для максимальної ефективності програми, у ній враховуються пропозиції, підготовлені РВА спільно

          28 Грудня 2023 14:04

          Нові освітні технології

          3 настанням зими, напередодні Нового року, по всій Україні дзвенять колядки та щедрівки. Люди ходять від хати до хати колядують, щедрують, вітають один одного з Різдвяними святами. Віднедавна в масовій культурі з’явився запит на пошук ідентичності і, на  наше щастя,  українська культурна спадщина доволі багата на традиції.

          Як кожен у своєму домі створює свято, так і педагоги Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва 26 грудня, під час засідання Школи професійного зростання педагога, з теми  «Освітня технологія - едьютейнмент», керівник Наталія П’яткова, мали  змогу відчути атмосферу різдвяних вечорниць. Всім відомі класичні різдвяні атрибути - Дідух, кутя, узвар, пироги, які були підготовлені  педагогами до заходу. Під час зустрічі звучали колядки, українські пісні та лунали українські мотиви зі струн бандури.

          Наталія П’яткова, завідуюча методичним відділом, ознайомила присутніх з новими освітніми технологіями  та презентувала одну з них. Інна Шабовта, методист Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, нагадала педагогам про різдвяні традиції та обряди України, Ілля Субботенко, керівник гуртка «Леонардики»,  висвітлив питання «Тема Різдва в творах образотворчого мистецтва», Лариса Буйлук, керівник

          28 Грудня 2023 13:48

          Про підсумки обласного етапу ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед студентів вищої та фахової передвищої освіти

          Із метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, підвищення рівня мовної освіти в молодого покоління, виховання поваги до мови й традицій свого народу 13 грудня 2023 року відбувся в дистанційному форматі обласний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

          Цього року 35 здобувачів вищої та фахової передвищої освіти змагалися за перемогу у конкурсі. З них – 18 студентів із п’яти закладів вищої освіти (9 – гуманітарного профілю навчання, 9 – негуманітарного профілю навчання) та 17 студентів із вісімнадцяти закладів фахової передвищої освіти.

          27 Грудня 2023 15:24
          27 Грудня 2023 13:29

          Вітаємо переможця фотоконкурсу Національного олімпійського комітету України!

           

          У 2023 році Національний олімпійський комітет України відродив традицію відзначення найкращих спортивних журналістів і фотографів, які сприяють популяризації олімпійського руху. Комісією НОК України «Преса та комунікації» було розглянуто конкурсні заявки у п’яти номінаціях: «Найкраще видання року», «Найкращий спортивний журналіст року», «Дебют у спортивній журналістиці Відзнака імені Олександра Мащенка»», «Спортивний телевізійний продукт» та «Найкраща фотографія».

          Переможцем фотоконкурсу на кращу спортивну фотографію у номінації «Молодь до 16 років» НОК України став Влад Коваленко, вихованець дитячої фото студії «ПОШУК» (керівник Віктор Кошмал) Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

          За час навчання у фото студії «ПОШУК» Влад разом зі своїм наставником зробив багато цікавих репортажів. Головною умовою цьогорічного фотоконкурсу була вимога, що всі фото повинні бути зроблені у 2023 році. Влад Коваленко має багато цікавих фотографій у своїй колекції, найкращі з яких були відправлені на розгляд комісією НОК України. І як результат - ВЛАД У ПЕРЕМОЖЦЯХ! Це вже п’ятий вихованець

          26 Грудня 2023 15:44

          Сучасна позашкільна освіта: нові вимоги, нові можливості, нова відповідальність

          Нещодавно відбувся вебінар-практикум директорів, заступників директорів та методистів станцій юних техніків і центрів науково-технічної творчості учнівської молоді Чернігівської області «Сучасна позашкільна освіта: нові вимоги, нові можливості, нова відповідальність».

          У роботі взяли участь директори та методисти Городнянської,  Ніжинської, Менської станцій юних техніків, Прилуцького міського центру науково-технічної творчості молоді та ЧОЦНТТУМ.  Долучилися до участі у вебінарі  педагоги Новгород-Сіверського Центру дитячої та юнацької творчості,  Козелецького будинку творчості дітей та юнацтва, Коропського центру дитячої та юнацької творчості, Сновського центру позашкільної освіти  та Холминського Будинку творчості дітей та юнацтва.

          Олександр Мисюра, директор Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості, звернувся до учасників з вітальним словом та ознайомив  з трансформацією мережі закладів позашкільної освіти науково-технічного напряму Чернігівської області.

          Наталія Косенко, головна спеціалістка відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області, наголосила на організації ефективної управлінської діяльності

          26 Грудня 2023 11:42

          Підтримка професійно-технічної освіти в Україні

          Така тема сьогоднішньої наради з Міністерством освіти і науки України. Важливо мати змістовний діалог, тому до зустрічі доєднались і директори закладів освіти.

          Проєкт «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні» впроваджується Міністерством освіти і науки у співпраці з Європейським інвестиційним банком. У рамках реалізації планується створення Центрів професійної досконалості у місті Києві та 8 областях, зокрема і Чернігівській.

          Заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній говорить, що створення таких центрів – важливий етап у трансформації профтехів, які мають стати сучасними та інноваційними закладами.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, зазначає, що програма дуже важлива, оскільки завдяки розвитку професійно-технічної освіти, у закладах учні не просто опановуватимуть нову професію, але й набуватимуть навичок підприємництва, побудови кар’єри та матимуть профорієнтаційний супровід. Проєкт особливо актуальний для Сновського вищого професійного училища лісового господарства, на базі якого планується створення Центру професійної досконалості.

          Відновлення гуртожитків

          25 Грудня 2023 16:21
          <<<309 - 319 з 4474>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/