Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<298 - 308 з 4474>>> Архів
          09 Січня 2024 14:23

          Безпека учасників освітнього процесу на Чернігівщині: облаштування укриттів та охорона шкіл

          Створення більш безпечних умов в освітньому середовищі обговорили на нараді за участю заступниці начальника ОВА Жанни Шерстюк, представників Національної поліції, ДСНС, а також громад області. До неї долучився і начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          «Безпека освітнього процесу – дуже широке поняття. Це будівництво укриттів і їх ремонти, облаштування пожежних сигналізацій, охорона та інше. Виконання зазначених заходів – наше спільне завдання», – говорить Жанна Шерстюк.

          Питання будівництва та облаштування укриттів не втрачає актуальності. Як розповів Юрій Музика, нині 87% закладів освіти області мають укриття. Деякі укриття використовуються, проте не облаштовані належним чином і наразі там тривають ремонтні роботи. Ще 115 освітніх закладів – взагалі їх не мають.

           «На 2024 рік державним бюджетом передбачено більше коштів – на область очікується близько 80 мільйонів гривень. Важливо підготувати якісно розроблені проєктно-кошторисні документації для будівництва, а також ремонту і облаштування укриттів. Оскільки це є передумовою своєчасного використання коштів державного бюджету», – говорить Юрій Музика.

          08 Січня 2024 16:51
          08 Січня 2024 12:46

          Протягом грудня-січня Чернігівським обласним Палацом дітей та юнацтва,  для  педагогів  закладів загальної середньої та  позашкільної освіти області  було ініційовано проведення  творчого проєкту на новорічно-різдвяну тематику «Калейдоскоп майстерок - «Майстерня Святого Миколая». 

          Мета  проєкту - обмін практиками серед педагогів, поширення кращого педагогічного досвіду, популяризація образотворчого та декоративно-прикладного мистецтв.   

          На участь у проєкті надійшло близько 50 майстер-класів  з 17 закладів позашкільної та  24 закладів загальної середньої освіти  Чернігівської області. Цікаві, креативні оригінальні майстер-класи були виконані в різних техніках та різними  способами: «айріс-фордінг», «амігурумі»,  «кінусайга»,  «макраме»,  «витинання», «випилювання»,  «об’ємні вироби з паперу», «розпис на склі»,  «декупаж з ниток»,  «оригамі», «інтер’єрні сувеніри», «прикраси з лампочок»,  «вироби

          05 Січня 2024 15:28

          Вітаємо стипендіата Президента України  – переможницю XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка!

          Для популяризації творчої спадщини Тараса Шевченка, утвердження  його духовних заповідей як важливого чинника консолідації українського суспільства, активізації патріотичної роботи серед учнівської молоді, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу України щороку проводиться Всеукраїнський конкурс учнівської творчості.

           

          Цьогоріч 35 студентів вищої та фахової передвищої освіти області змагалися за перемогу у конкурсі. Загалом, понад тисячу здобувачів освіти області протягом жовтня-грудня 2023 року взяло участь у ХІV Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

          Однією з переможниць стала Бондаренко Катерина, студентка Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя! Щиро вітаємо Катерину з призначенням стипендії Президента України, як переможницю XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

           

          Дякуємо педагогам та батькам, які підтримують розвиток таланту, формують майбутню спільноту, яка вже зараз своїми перемогами

          05 Січня 2024 14:36
          05 Січня 2024 11:28

          Незважаючи на воєнний стан в Україні, спричинений збройною агресією російської федерації та несприятливі погодні умови, небайдужі люди продовжують дарувати радість вихованцям КЗ «Березнянський НРЦ».

          Заклад давно потребував автомобіля, яким можна було б здійснювати перевіз дітей на медичні комісії, медичні обстеження, консультації, оздоровлення та реабілітацію. І ось, морозного і сніжного дня початку 2024 року, мрія здійснилась! Громадська Організація «Фундація допомоги захисникам LesiaUA» подарували мікроавтобус «MERCEDES BENZ 413». Дитячій радості не було меж. Вони вже мріють про те, щоб якнайшвидше закінчилась війна, наша країна перемогла і можна було безперешкодно і безпечно їздити на екскурсії та продовжувати пізнавати історію рідного краю.

          Працівники закладу з нетерпінням чекають повернення після зимових канікул своїх вихованців в Центр, щоб побачити в дитячих оченятах вогники надії і віри в те, що про них піклуються, а отже ніякий ворог для нас не страшний!

          Народна мудрість говорить про те, що зроблене для дітей добро приносить повагу і шану тому, хто це робить, а добре ім’я – це найбільше багатство і хто добро творить, тому Бог відплатить.

          Чудово розуміємо, які непрості часи сьогодні всі переживають, але так хочеться вірити в те, що все зміниться. І

          04 Січня 2024 15:37

          Центр денного догляду створюється на базі Сосницького НРЦ

           

          Соціальна адаптація дітей – ось мета Центру денного догляду. У ньому надаватимуться послуги ерготерапії, сенсорної інтеграції й ізотерапії для дітей з порушеннями розвитку та, насамперед, зі складними порушеннями розвитку, які постійно потребують особливої уваги та догляду, віком від 3 до 18 років

          Також, що не менш важливо, Центр зможе підтримати жінок, які хочуть розвиватися, займатися власною економічною діяльністю, здобути освіту, працевлаштуватися, але не можуть реалізувати свої наміри через навантаження обов’язками по догляду за дітьми, які цього потребують

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, говорить, що в такому центрі діти будуть під наглядом та навчатимуться з педагогами та психологами. А для жінок це можливість розвиватись та втілювати свої ідеї в реальність.

          Командою фахівців Сосницького навчально-реабілітаційного центру була сформована проєктна пропозиція на створення «Центру денного догляду» в Чернігівській області в рамках Програми

          04 Січня 2024 14:19

          Наша ненька Україна з давніх-давен славиться своїми звичаями, традиціями та обрядами. Вони мають глибоке коріння, яке сягає у глибину століть, у вікові надбання українців. Скарбниця нашого народу невичерпна.

          Нині, як і багато століть тому, народні традиції, звичаї, свята є одними з головних чинників відродження українського народу, його національної свідомості. Саме тому для вихованців гуртків початкового технічного моделювання та тістопластики були проведені «Українські посиденьки» у світлиці Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

          Піч, вишиті рушники, домоткана скатертина, глиняне начиння, скриня – це все допомогло доторкнутися до минувшини.  Діти дізналися про свята зимового календарного циклу, кожне з яких має свої особливості, традиції та звичаї, відтворили вечорниці, жартували, брали участь у конкурсах, колядували, щедрували та пригощалися смаколиками.

          Дуже важливо берегти  свої традиції, адже це найміцніші елементи, що об'єднують людей в один народ, одну націю.

           
          03 Січня 2024 16:45

          Український сувенір

           

          У Чернігівській обласній станції юних натуралістів протягом грудня-січня триває виставка творчих робіт учасників обласної виставки-конкурсу «Український сувенір». Її проводять з метою залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва, стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт з використанням традиційних матеріалів і технік.

          Цьогоріч для участі у Виставці-конкурсі представлено більше 200 робіт здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти майже з усіх територіальних громад області.

          Учасниками є здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти за такими віковими категоріями: I вікова категорія – 6 -11 років; II вікова категорія – 12-16 років; III вікова категорія – від 17 років.

          В експозиції виставки представлені зразки традиційних іграшок - ляльки, фігурки людей, тварин, птахів (так звані образотворчі іграшки), дзиґи, кулі, коні-качалки, калатала, тарахкала, деркачі, брязкальця, фуркала, вітрячки (так звані технічні, техніко-механічні іграшки) меблі, посуд; копії стародавніх іграшок, збережених в родинах протягом декількох поколінь; предмети вжитку, що можуть бути , зразками традиційної української

          03 Січня 2024 13:57
          02 Січня 2024 15:52

          Подарунок для вихованців Удайцівського НРЦ

           

          Днями до Удайцівського НРЦ прибув новенький автомобіль. Його передала німецько-українська асоціації «ТІУ» – Таунусштайн- Ідштайн- Унтертаунус. Це не лише транспорт, але й можливість для учнів закладу навчатись без бар'єрів.

          У центрі перебувають діти з особливими освітніми потребами, які отримують освіту на початковому і базовому середньому рівні. Педагоги роблять все, аби навчання вихованців було цікавим та корисним. Так, вони часто їздять на екскурсії куточками області та України. Тому така допомога є важливою для закладу.

          Авто стало не лише засобом пересування, але й символом нових можливостей та новорічного дива.

           «Кожному, хто не відвернувся, не пошкодував своїх сил, часу та власних коштів і допоміг придбали автомобіль для потреб нашого закладу. Вам усім велика подяка за Вашу людяність та безкорисну працю», - висловлює свою подяку директорка Центру Валентина Проценко.

           
          <<<298 - 308 з 4474>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/