Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<287 - 297 з 4474>>> Архів
          19 Січня 2024 17:02
          19 Січня 2024 15:29

          22 січня – День Соборності України

           

          Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України “Про День соборності України” від 21 січня 1999 року № 42.

          Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття.

          Соборність означає, по-перше, об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. По-друге, – духовну консолідацію всіх громадян держави, їх згуртованість, незалежно від національності. Нарешті, соборність невіддільна від суверенітету й реальної незалежності народу –  фундаменту побудови демократичної держави, є запорукою виживання й існування нації.

          Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців.

          Гасло до відзначення

          18 Січня 2024 13:50
          17 Січня 2024 12:32
          16 Січня 2024 15:55

          Відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури

          Із метою виявлення й розвитку обдарованих учнів, стимулювання творчого самовдосконалення здобувачів освіти та підвищення інтересу до поглибленого вивчення української мови та літератури 14 січня 2024 року в області відбувся ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

          Під час дії правового режиму воєнного стану в Україні олімпіада проводилася  в змішаній (очній та дистанційній) формі. Учні виконували завдання  в закладах освіти, обладнаних укриттям.

          Учасниками олімпіади стали 140 школярів 8-11 класів із 44 територіальних громад області, 2 закладів освіти обласного підпорядкування та Приватного підприємства «Приватний заклад освіти «МудрАнгелики».

          Запропоновані учасникам олімпіади компетентнісно зорієнтовані завдання укладено відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України та з урахуванням рівня складності завдань ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

          Протягом трьох годин здобувачі освіти виконували завдання з лексикології (пояснення значення слів, добір синонімів), морфології (розбір слів як частин мови); синтаксичний розбір речення, а також

          15 Січня 2024 11:34

          Пропонуємо для громадського обговорення проєкт Обласної програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року

           

            Програма є документом, основним завданням якого є здійснення комплексу заходів щодо розвитку в області ефективної системи з надання здобувачам освіти якісних і безпечних харчових послуг відповідно до прийнятих на державному рівні сучасних норм порядку організації харчування та вимог Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, відновлення або створення модернізованих харчоблоків із сучасним обладнанням.

          У Програмі визначено подальший розвиток реформи шкільного харчування з урахуванням здобутих за попередні роки напрацювань та розв’язання невирішених проблем. Програма буде виконуватися в один етап з терміном її реалізації протягом 2024 року.

          У результаті впровадження заходів Програми очікується, що, у порівнянні з існуючим станом, буде позитивний вплив на організацію повноцінного, збалансованого харчування учнів у закладах освіти, яке відповідає затвердженим нормам, збільшення кількості дітей, які харчуються у закладах освіти, кількість модернізованих комплексних харчоблоків, підвищення рівня професійної компетентності працівників закладів освіти та підприємств, що надають послуги з організації харчування,

          11 Січня 2024 16:21
          11 Січня 2024 16:21

          «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!»

           

          Днями відбувся відбулися Спортивні ігри школярів Бахмацької міської територіальної громади з волейболу серед юнаків.

          У змаганнях взяли участь шість команд: Бахмацький ліцей №1 Бахмацької міської ради Чернігівської області, Бахмацький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Бахмацької міської ради, Бахмацький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 4 Бахмацької міської ради Чернігівської області, Бахмацький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Бахмацької міської ради Чернігівської області, Курінський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бахмацької міської ради Чернігівської області,Ю та Григорівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бахмацької міської ради.

          Головною метою проєкту є залучення якомога більшої кількості учнівської та студентської молоді до занять фізичною культурою та спортом. А також - мотивація учнів до здорового образу життя.

          Запекла боротьба за перемогу, і результати змагань наступні:

          І місце- Бахмацький ліцей №1 Бахмацької міської ради Чернігівської області;

          ІІ місце - Бахмацький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Бахмацької міської ради;

          ІІІ місце - Курінський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Бахмацької міської ради Чернігівської області.

          10 Січня 2024 15:05

          Вже скоро завершиться перший етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» в Чернігівській області: підбиваємо підсумки

           

          Перший етап розпочався в грудні. Майже місяць близько 16 тисяч учнів змагались за перемогу та можливість представляти школу на другому етапі.

          «Нещодавно мені поставили запитання: чому зараз, коли в країні війна, спорт важливий, ще й у прифронтовій області? Я завжди казав, що освічена і здорова нація є успішною. А здоров’я без спорту зберегти дуже складно. Тому про спорт треба думати й займатися ним з дитинства, щоб дійсно стати здоровою частиною здорового суспільства», – наголосив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

          Амбасадорка змагань Ольга Бібік, наголошує на важливості створення здорової конкуренції серед дітей. Власним прикладом вона прагне донести до них те, що без здоров’я, в тому числі й ментального, в житті буде важко. Це покоління своїм прикладом має показати здорову націю непереможної країни.

          Загалом участь у змаганнях взяли 653 команди із 209 шкіл області. Усі змагання проводяться лише з урахуванням вимог правового режиму воєнного стану, зокрема з неухильним дотриманням алгоритму дій під час сигналу «Повітряна тривога». Про це розповів начальник Управління

          09 Січня 2024 16:52

          Днями відбулась спільна нарада правоохоронців, освітян та керівників інших державних органів у Чернігівській обласній прокуратурі. Говорили про протидію домашньому насильству.

          Якщо у родині, де відбувається домашнє насильство, є діти – то нездорові стосунки між батьками можуть травмувати їх навіть більше за те, що вони побачили на війні.

          Начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика розповів про заходи в навчальних закладах, завдяки яким діти зможуть захиститися від насильства. По-перше, це проведення виховної роботи та інформаційно-просвітницьких заходів із запобігання та протидії насильству.

          Також з дітьми постійно спілкуються практичні психологи та соціальні педагоги. Особливу увагу вони приділяють постраждалим дітям. Щорічно працівники психологічної служби закладів освіти беруть участь у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства» та регіональніих інформаційно-просвітницьких акціях. Їхньою метою є формування гендерної компетенції педагогічних працівників, здобувачів освіти, посилення уваги до проблем насильства в сім’ї, торгівлі людьми

          За результатами обговорення удосконалено алгоритм взаємодію всіх суб’єктів, які здійснюють заходи щодо протидії  домашньому  насильству,  щодо  виявлення  випадків  домашнього насильства

          09 Січня 2024 14:25
          <<<287 - 297 з 4474>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/