Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<276 - 286 з 4474>>> Архів
          26 Січня 2024 15:09

          15 мільйонів євро на будівництво шкільних бомбосховищ!

          Кошти виділяє Європейська Комісія, уряд Литви долучається до програми та виділяє ще 500 тисяч євро.

          Сховища побудують у тих областях, де безпекова ситуація сьогодні найскладніша, зокрема і на Чернігівщині! Мова йде про будівництво укриттів поблизу шкіл, в яких нині немає жодного сховища, тож діти вимушені навчатися дистанційно.

          Дуже важливо, що нові бомбосховища матимуть подвійне призначення — вони не лише захищатимуть від небезпеки, але і будуть облаштовані як простори, де діти зможуть продовжувати заняття під час тривог та проводити позакласні заходи.

          Загалом близько 900 тисяч дітей в Україні сьогодні навчаються дистанційно. Ще приблизно стільки ж вчиться у змішаному форматі. Це є викликом і для вчителів, і для учнів.

          Нагадаємо, минулого року уряд виділив 1,5 мільярда гривень на облаштування приблизно 300 укриттів. Ще 2,5 мільярди з держбюджету передбачено на ці потреби цього року.

          Впроваджуватиме проєкт литовське державне агенство Centrinė projektų valdymo agentūra - CPVA, що вже відбудувало не один заклад освіти.

          26 Січня 2024 15:06
          25 Січня 2024 17:26

          Інформація про перебіг відбіркового етапу першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

          25 січня 2024 року триває відбірковий етап першого туру конкурсу в номінаціях «Географія», «Українська мова та література», «Фізика».

          Під час проведення конкурсного випробування «Майстерка» учителі географії (ІІ група)  адаптували власну педагогічну ідею (технології, методи, прийоми роботи) до специфіки навчальних тем; учителі української мови та літератури (ІІ група) презентували свою методичну майстерність та представили методи і прийоми формування в учнів наскрізних вмінь на уроках інтегрованого мовно-літературного курсу.

          Учителі фізики (ІІ група) представляли власний педагогічний досвід розв’язання методичної проблеми  під час випробування  «Я роблю так».

          Результати конкурсних випробувань розміщуються на сайті Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського у розділі «Учитель року» https://choippo.edu.ua/?page_id=41898

           

          25 Січня 2024 15:12

          Заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова побувала в садочках Чернігова та області

           

          Освіта області зазнала збитків через повномасштабне вторгнення: зруйновано 145 закладів, з них 54 дитячих садочки, 31 вже встигли відновити. Три з них Євгенія відвідала.

           «Дитяча академія» — перший садочок, який за останні 25 років побудували в Чернігові з нуля. У ньому навчається 312 дітей. Гарна територія, величезний дитячий майданчик з окремими тентами для кожної групи. В 5 інклюзивних групах навчаються діти з особливими освітніми потребами. Нині в укритті триває ремонт додаткових приміщень. У планах створити спальні місця для ясельної групи. Роблять укриття в національному концепті «Моя маленька фортеця» за підтримки ЮНІСЕФ Україна, тобто за всіма принципами: комфортним, безпечним та суперсучасним.

          Центр розвитку дитини, у якому був зруйнований цілий кут будівлі. Але зараз про це нагадує лише інший колір цегли. Садочок відновлено — його вже відвідують діти. Простір спальні оптимізували, використовуючи сучасні розкладні ліжечка, розкладання яких займає не більше 10 секунд. А після ремонту кухні – зробили її сучасною і відкритою.

           Дитячий садок в селі Старий Білоус на Чернігівщині — приклад вдалої оптимізації простору.

          25 Січня 2024 13:00

          Сучасний простір для реалізації дитячих планів

           

          Його відкрили за співпраці з ГО «DOCCU» та організації FCA учні Чернігівської загальноосвітньої школи №35. Він оснащений книгами та планшетами, створюючи ідеальне місце для навчання та творчості!

          Виконавча директорка Finn Church Aid в Україні Патриція Марущак наголосила, що кожен відкритий простір є символом віри в майбутнє, де кожна дитина та вчитель мають доступ до якісної освіти та можливість розвиватися.

          Співзасновниця і заступниця голови ГО DOCCU Валентина Полторак разом із виконавчою директоркою FCA в Україні Патрицією Марущак вручили подяки тим, хто долучився до реалізації цього простору та подарунки юним авторам ідеї простору.

           «Тепер тут можна буде зібрати свій парламент, можна щось цікаве робити, можна свої ідеї створювати на свіжу голову», – каже президент учнівського парламенту школи №35 Адам Заідов.

          Нагадаємо, під час реалізації KOLO Clubs 2.0 учням запропонували створити проєкти простору, яким би вони хотіли користувались надалі.

          Із 5 різних ідей облаштування простору шляхом голосування обрали інтер'єр, основна ідея якого – екостиль. Далі шкільні команди організували і провели

          24 Січня 2024 17:41

          Інформація про перебіг відбіркового етапу першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

          24 січня 2024 року триває відбірковий етап першого туру конкурсу в номінаціях «Географія»,  «Українська мова та література», « Образотворче мистецтво» та «Фізика».

          Під час проведення конкурсного випробування «Майстерка» учителі географії (І група)  адаптували власну педагогічну ідею (технології, методи, прийоми роботи) до специфіки навчальних тем; учителі української мови та літератури (І група) презентували свою методичну майстерність і показали методи та прийоми формування в учнів наскрізних вмінь на уроках інтегрованого мовно-літературного курсу.

          У конкурсному випробуванні «Практична робота» учителі образотворчого мистецтва виконували педагогічний малюнок з наданням методичних пояснень.

          Учителі фізики (І група) представили власний педагогічний досвід розв’язання методичної проблеми  під час випробування  «Я роблю так».

          23 Січня 2024 17:03

          Інформація про перебіг відбіркового етапу першого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024»

          23 січня 2024 року триває відбірковий етап першого туру конкурсу в номінаціях «Географія», «Образотворче мистецтво», «Українська мова та література», «Фізика».

          Учителі географії розробляли завдання для практичної роботи з використанням інтернет-ресурсів у конкурсному випробуванні «Практична робота».

          Учасники номінації «Образотворче мистецтво» аналізували та інтерпретували твір образотворчого мистецтва з наданням методичних коментарів у конкурсному випробуванні «Аналіз твору мистецтва».

          Під час написання есею з теми «Сучасне завжди на дорозі з минулого в майбутнє» учителі української мови та літератури показали вміння осмислювати запропоновану проблему, творчо виражати сучасний погляд на реалії сьогодення.

          Учителі фізики розробляли конспект уроку в конкурсному випробуванні  «Методичний практикум».

          Результати конкурсних випробувань розміщуються на сайті Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського у розділі «Учитель року»

          23 Січня 2024 16:52

          НАША ЄДНІСТЬ НАША ЗБРОЯ

           

          День Соборності України — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Це була історична подія, яка увінчала соборницькі прагнення українців, розділених кордонами тогочасних імперій. Акт Злуки мав важливе значення для українського народу, адже він засвідчив прагнення українців до об'єднання в єдиній державі.

          Ідея соборності завжди була і є базовою національною цінністю нашого народу. Сьогодні ми знову змушені захищати нашу єдність, незалежність та свободу. І зараз українці, як ніколи, об’єднані у своїх думках, вчинках, мріях та бажаннях, доводять, що ми сильна та незламна нація.

          До Дня Соборності України гуртківці закладів позашкільної освіти обласного підпорядкування взяли участь у тематичних заходах національно-патріотичного спрямування:

          – віртуальній екскурсії «Подорож невідомим Кримом», пізнавальній програмі «Традиційні свята нашої держави»;

          22 Січня 2024 15:47
          22 Січня 2024 15:43
          22 Січня 2024 09:09
          <<<276 - 286 з 4474>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/