Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<221 - 231 з 4473>>> Архів
          26 Лютого 2024 15:12

          Обласний вебінар «Можливості та перспективи сучасних освітніх технологій та методик навчання у закладі позашкільної освіти»

          22 лютого 2024 року в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва (далі – Палац) для працівників закладів позашкільної освіти області у форматі ZOOM-конференції проведено обласний вебінар «Можливості та перспективи сучасних освітніх технологій та методик навчання у закладі позашкільної освіти».

          Відкрила захід завідуюча інформаційно-методичним відділом Палацу Наталія П’яткова, яка наголосила на важливості трансформаційних змін в освітньому процесі, як основного фактора удосконалення навчання та виховання гуртківців.

          Дмитро Покришень, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно- комунікаційних технологій в освіті Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, розповів про важливість доброчесності під час освітнього процесу, безоплатні сервіси з використання штучного інтелекту та інші цифрові технології, які допоможуть урізноманітнити педагогам заняття в гуртках та студіях.

          Марія Крокос, культорганізатор, керівник

          26 Лютого 2024 11:31
          26 Лютого 2024 11:11
          22 Лютого 2024 15:19

          Виховний захід «Нескорені міста – нескорена нація»

          24 лютого 2022 року – початок злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Ми, українці, тримаємо оборону, демонструємо волю перемогти ворога, доводимо спроможність протистояти агресору. Ми дякуємо нашим захисникам і захисницям, Збройним Силам України, Національній гвардії України, волонтерам!

          Напередодні другої річниці  початку російської агресії проти України в комунальному закладі «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради відбувся виховний захід «Нескорені міста – нескорена нація», під час якого учні ознайомилися з хронологічними подіями повномасштабного вторгнення росії в Україну, розширили знання про міста –герої. Захід завершився хвилиною мовчання для вшанування пам’яті всіх загиблих у цій страшній війні.

          Хай пам'ять  про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

          Слава Україні! Героям Слава!

           

          22 Лютого 2024 15:17

          Мова нашої Перемоги та маркер української національної ідентичності.

           

          21-22 лютого 2024 року на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» до Міжнародного дня рідної мови проходила ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Мова й література у вимірах сьогодення: мовознавчий та лінгводидактичний аспекти».

          Учасників привітав Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, кандидат історичних наук, та зазначив, що сьогодні, коли ціною життя наших героїв виборюється право визначати своє майбутнє, бути українцями на своїй землі, рідна мова стає вагомим маркером української національної ідентичності, адже це мова наших предків і це мова нашої Перемоги. Також звернув увагу на те, що вже щорічна конференція об’єднує представників закладів освіти та студентську спільноту не лише Чернігівщини, а й усієї України, усіх тих, хто свято вірить у майбутнє нашої держави, бо цінує рідне слово, як складник національної культури.

          Під час конференції працювали наступні секції: «Інноваційні освітні практики», «Актуальні питання формування ключових компетентностей мовної особистості здобувачів освіти», «Українська мова та література в глобалізованому світі: проблеми розвитку»,

          22 Лютого 2024 14:54
          22 Лютого 2024 14:47

          Обласний семінар «Формування національно-патріотичної свідомості здобувачів освіти засобами еколого-натуралістичної діяльності»

          19 лютого 2024 року комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» в онлайн-режимі проведено обласний семінар «Формування національно-патріотичної свідомості здобувачів освіти засобами еколого-натуралістичної діяльності».

          До участі у семінарі долучилися педагогічні працівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти з 12 громад області.

          У рамках семінару серед інших розглянуто питання національно-патріотичного виховання учнівської молоді засобами еколого-натуралістичної діяльності та результативність участі здобувачів освіти області в еколого-патріотичних масових заходах.

          Лідія Миронова, директор Деснянського закладу позашкільної освіти «Центр творчості дітей та юнацтва» Деснянської селищної ради, та Лариса Савенко, заступник директора структурного підрозділу позашкільної освіти «Центр позашкільної освіти» Куликівського ліцею Куликівської селищної ради Чернігівського району, ознайомили учасників заходу з досвідом роботи закладів за національно-патріотичним напрямом позашкільної освіти.

          Світлана Точона, керівник гуртка

          22 Лютого 2024 14:41

          Всеукраїнський вебінар для лідерів учнівського самоврядування України

           

          20 лютого 2024 року відбувся перший Всеукраїнський вебінар для лідерів учнівського самоврядування України з серії онлайн-зустрічей «Інформаційна гігієна – твій дієвий самозахист», ініційованих Всеукраїнським Клубом лідерських ініціатив «POLYGON» Українського державного центру позашкільної освіти. Від Чернігівської обласної Ради старшокласників до вебінару долучились представники лідерської спільноти з Семенівської, Коропської, Носівської, Бобровицької та Чернігівської територіальних громад.

          Спікеркою вебінару виступила Оксана Мороз, засновниця волонтерської ініціативи «Як не стати овочем», авторка і ведуча радіо- та телепрограм з інформаційної гігієни (спеціалізація: аналіз та формування інформаційного поля, вивчення поведінки людей в інфополях), авторка трьох книг з інфогігієни, дві з яких стали переможцями Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2020» (номінація «Обрії»).

          Тема першої онлайн-лекції Оксани Мороз для лідерів учнівського самоврядування України: «Як ворог змінює наше мислення та поведінку». Під час спілкування зі старшокласниками розглядалися такі питання та проблеми:

          Основа

          22 Лютого 2024 14:28

          Вшанування Героїв Небесної Сотні

          20 лютого 2024 року Україна вшанувала Героїв Небесної Сотні. Героїв, які 10 років тому не здались, не злякались, не відступили, ризикуючи своїм життям захистили європейський вибір нашої держави. Їхня стійкість – це приклад для наслідування для прийдешніх поколінь, це символ незламності духу українського народу.

          107 обірваних життів, 107 янголів з іменами та прізвищами Героїв на символічній стіні пам’яті, яку створили вихованці гуртків автотрасового моделювання, моделювання іграшок-сувенірів, комп’ютерної підготовки, початкового технічного моделювання Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (далі – Центр).

          З метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні керівники гуртків Центру провели інформаційні хвилини «Небесна Сотня – Ангели Майдану», разом з вихованцями долучились до Всесвітньої тихої акції «Ангели пам’яті», яка була започаткована у 2014 році відомою українською співачкою Анжелікою Рудницькою та мистецькою агенцією «Територія А». Створили паперових ангелів, які символізують загиблих за Україну і «спільну болючу пам'ять та віру в перемогу світла над темрявою», розвісили на деревах біля навчального закладу. 

          21 Лютого 2024 16:52

          20 лютого – день Героїв Небесної Сотні

          Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

          «Герої не вмирають» – перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні. 

          Із метою вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, 20 лютого в комунальному закладі «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради відбулася година пам’яті «Герої не вмирають…Просто йдуть..».

          Учні ознайомились з перебігом Революції Гідності, згадали героїв, які загинули на Майдані Незалежності. Полеглих за світле майбутнє України присутні вшанували хвилиною мовчання та долучилися до акції «Білий Журавлик».  Крім того, була організована виставка дитячих малюнків «А їх забрали небеса…».

           

           
          21 Лютого 2024 16:48
          <<<221 - 231 з 4473>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/