Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<23 - 33 з 4469>>> Архів
          14 Червня 2024 13:57

          550 тисяч євро спрямують на укомплектування шкільних укриттів у 3 районах Чернігівщини

          У Корюківському, Новгород-Сіверському та Чернігівському районах Фонд Східна Європа та громадська організація «Лампа» умеблюють та забезпечать основним обладнанням укриття близько 60 закладів освіти. Про це йшлося під час чергової онлайн-зустрічі начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрія Музики та директора "Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів" Чернігівської обласної ради Валентина Чеботька з програмною менеджеркою Фонду Східна Європа Ольгою Молоко та представниками ГО «Лампа».

          «Ми також звернули увагу благодійників на необхідність закупки первинних засобів пожежогасіння в укриття та на потребу встановлення в них пожежної сигналізації. Окрім цього, розглянули можливість створення у сховищах класів безпеки, де проходитимуть безпекові тренінги для дітей», – розповідає Юрій Музика.

          12 Червня 2024 14:29

          Співпраця з Polar Partners як нові можливості для розвитку освіти в Чернігівській області

          У контексті відновлення України підписаний меморандум про співпрацю між організацією Polar Partners, Управлінням освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації  та комунальним закладом «Чернігівський обласний науковий ліцей» ЧОР.

          Співпраця КЗ «Чернігівський обласний науковий ліцей» Чернігівської обласної ради та організації Polar Partners розпочалася у квітні 2024 року з метою побудови ефективного партнерства та довгострокового співробітництва в розвитку освіти в Чернігівській області. Для закладу освіти це можливість реалізації ідей старшої профільної школи через поєднання кращих освітніх практик Фінляндії та України.

          11 червня відбулася робоча зустріч керівника організації Polar Partners Кімо Кумпулайнен з Ганною Коломієць, директоркою КЗ «Чернігівський обласний науковий ліцей» ЧОР та педагогічною командою ліцею. У зустрічі взяли участь Олена Соронович, заступниця начальника Управління освіти Чернігівської ОДА, Наталія Дягло, начальниця відділу  дошкільної, позашкільної освіти, оздоровлення та виховної роботи Управління.

          Учасники та учасниці обговорили перспективний план реалізації співпраці.

          11 Червня 2024 09:12

          80 млн грн від DECIDE отримала Чернігівщина на відновлення шкіл, реконструкцію та облаштування укриттів

          Швейцарсько-український проєкт DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» продовжує свою роботу на Чернігівщині. У межах ініціативи «DECIDE: Відбудова. Ініціатива з відновлення шкіл» надається фінансова підтримка територіальним громадам на відновлення шкіл, ремонт та облаштування шкільних укриттів.

          Чернігівська громада є однією з 12 в регіоні, яка отримала грант від проєкту.  Днями школи №32 та 13, у яких триває реконструкція, відвідала Крістіна Ренч, спеціалістка з фінансів та адміністрування Швейцарського агентства з розвитку та співробітництва. Окрім цього, вона оглянула заклад освіти №21, який було зруйновано ворожою авіабомбою у 2022 році.

          «Ми вдячні партнерам за всебічну підтримку, адже DECIDE здійснює повний програмний, юридичний та фінансовий супровід робіт. Завдяки цій співпраці у понад 10 громадах будуть відновлені школи, пошкоджені  внаслідок бойових дій,  і з’являться сучасні укриття, в яких організація безпечного освітнього процесу стане можливою», – зазначає Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

          10 Червня 2024 15:46
          10 Червня 2024 14:12
          10 Червня 2024 09:29

          Визначені переможці Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості. Серед них – школярі Чернігівщини

          17 здобувачів освіти з 10 територіальних громад Чернігівської області стали переможцями Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості на тему «Квітка буття».

          Мета: формувати основи екологічної культури та мислення, виховувати любов до природи, бережливе ставлення до навколишнього середовища; привернути увагу до величезної ролі рослинного світу в підтримці біологічного балансу в природному середовищі; вдосконалення вміння висловлюватися на задану тему в різних формах; підтримка всебічних талантів дітей.

          За підсумками та оцінкою журі відзнаки переможців отримали прикраси та аксесуари, ручні вироби з тканини, виготовлені дітьми. Також кілька призових місць посіли роботи в номінації «Один день з життя природи» – відеоблог/екореклама.

          10 Червня 2024 09:04

          Про роботу навчально-практичних центрів на Чернігівщині

          На базі Ніжинського професійного аграрного ліцею діє 3 навчально-практичних центри: регіональний з підготовки кадрів у сфері громадського харчування, сучасних транспортно-будівельних та сучасних зварювальних технологій. В останньому підвищує свою кваліфікацію випускник Прилуцького професійного ліцею Станіслав Науменко. Щоб працевлаштуватися, йому, зварювальнику 3-го розряду, потрібно отримати 4-й.

          «На сьогодні на Чернігівщині на базі 9 закладів професійної (професійно-технічної) освіти функціонує 14 НПЦ, де доросле населення може підвищити свою кваліфікацію, пройти навчання або перенавчання, набути часткових кваліфікацій», – розповідає Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

          Із роботою навчально-практичних центрів у Ніжині ознайомилися директори закладів профтехосвіти Чернігівщини.

          10 Червня 2024 08:59

          Три заклади освіти області проходять атестацію на право провадження освітньої діяльності

          На засіданні Чернігівської регіональної експертної ради при Управлінні освіти і науки Чернігівської ОДА з питань атестації закладів професійної (професійно-технічної) освіти розглянуто питання атестації двох профтехів та одного закладу фахової передвищої освіти регіону на право провадження освітньої діяльності з конкретних робітничих професій.

          Ідеться про Сновське вище професійне училище лісового господарства, Сокиринський професійний аграрний ліцей та Ніжинський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України.

          За результатами регіональної експертизи, що пройшла під керівництвом начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрія Музика, відповідні висновки та атестаційні справи кожного із трьох закладів освіти подано на розгляд до акредитаційної комісії Міністерства освіти і науки України для прийняття остаточного рішення щодо визнання закладів освіти атестованими з робітничих професій з ліцензованим обсягом прийому осіб строком на 10 років.

          07 Червня 2024 13:00

          На Чернігівщині відбулися обласні змагання з картингу, присвячені Міжнародному дню захисту дітей

          Подія зібрала найкращих юних картингістів з різних куточків регіону. На старт вийшли більше 50 юних спортсменів, вихованців Горднянської, Менської та Ніжинської станцій юних техніків, Новгород-Сіверського Центру дитячої та юнацької творчості та Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

          Учасники змагалися у трьох вікових категоріях:

          • молодші юнаки (6-8 років);
          • старші юнаки (9-11 років);
          • юніори (12-14 років).

          Траса змагань була сформована з різних фігур: лінія старт, коридор, ліве коло, праве коло, естафета (зняття кільця зі стійки й перенесення на іншу), колія для лівих коліс, колія для правих коліс, лінія фініш.

          Завданням юних картингістів було не лише проїхати трасу якомога швидше, але й зробити це максимально чітко та без помилок. За збиті кеглі або невиконану фігуру нараховувалися штрафні очки, що повпливало на особисті місця учасників.

          07 Червня 2024 11:40

          Тимчасові навчальні центри – ще один спосіб повернути школярів регіону за парти

          Замість зруйнованих закладів освіти, у громадах Чернігівської області можуть з’явитися тимчасові навчальні центри (ТНЦ), у яких функціонуватиме від 4 до 6 класів.

          Це будуть будівлі розміром 250-350 м² із інклюзивним доступом, оснащені  необхідним обладнанням для організації навчального процесу, де встановлять санвузли, сучасні системи вентиляції, опалення, електропостачання. Про це йшлося під час зустрічі начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрія Музики з Вадимом Карандієм, представником благодійного фонду SavED.

          «Відкриття тимчасових навчальних центрів дозволить нам надолужити освітні втрати й повернути за парти тих дітей, які сьогодні вимушені навчатися дистанційно. Окрім цього, для освітян та учнів передбачаються тренінги з мінної та кібербезпеки, заняття з медіаграмотності тощо», – розповідає Юрій Музика.

          06 Червня 2024 16:45

          Всесвітній день охорони навколишнього середовища відзначили натуралісти

          Цей день вважається одним з найважливіших в екологічному календарі, адже його відзначення допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру потребу в зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

          5 червня Всесвітній день охорони навколишнього середовища відзначили в Чернігівській обласній станції юних натуралістів. Методисткою закладу освіти Юлією Ступак проведено цікавий і пізнавальний виховний захід для вихованців Чернігівського ДНЗ № 26. Його мета полягала в тому, щоб привернути увагу дітей до проблем екології, навчити їх дбайливо ставитися до природи та розвинути їхню екологічну свідомість.

          Також для дошкільнят було організовано майстер-клас із виготовлення екоіграшки «Бджілка»

          <<<23 - 33 з 4469>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/