Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<210 - 220 з 4473>>> Архів
          06 Березня 2024 09:42
          05 Березня 2024 15:36

          На Чернігівщині пройшов третій етап Гімназіади України з баскетболу 3х3

           

          16 команд з усього регіону 04 березня 2024 року взяли участь в обласному етапі Гімназіади України з баскетболу 3х3, яка була проведена на базі Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи.

          Змагання відкрили начальник Чернігівського обласного відділення (філії) комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Денис Закружний та директор ПНЗ «Чернігівська обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Юрій Бурнацев.

          Під час змагань спортсмени й спортсменки показали всі свої вміння. Кожна баскетбольна команда намагалася здобути перемогу завдяки майстерності володіння м'ячем та неабиякою спритністю.

          Однак серед юнаків найкращим результатом відзначилися:

           

          І – Чернігівська ОКДЮСШ-2;

          ІІ – Чернігівська ОКДЮСШ-1;

          04 Березня 2024 16:59

          Першість з автомодельного спорту серед учнівської молоді: 15 учасників і 1 переможець

           

          02 березня 2024 року Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді (далі – Центр) проведено відкритий Кубок з автомодельного спорту (трасові моделі) «Кубок пам’яті Героїв Небесної Сотні» (далі – Кубок).

          На урочистому відкритті Кубку учасників привітали начальник Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика та директор Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Олександр Мисюра.

          15 вихованців Центру змагалися за нагороди у двох вікових категоріях: юнаки віком до 14 років та учнівська молодь віком до 21 року.

          Програмою Кубку передбачалась особиста першість у класі трасових автомоделей «Ретро». Разом з цим ставилися завдання пропаганди автомоделювання, збільшення мережі спортивно-технічних гуртків, створення умов для росту спортивно-технічної майстерності учнівської молоді, організації змістовного дозвілля.

          Переможцями та призерами

          04 Березня 2024 15:59

          Обласний вебінар для керівників гуртків початкового технічного моделювання закладів позашкільної освіти

           

          29 лютого 2024 року відбувся обласний вебінар для керівників гуртків початкового технічного моделювання закладів позашкільної освіти. До онлайн-зустрічі долучилися 20 педагогів з Коропського центру дитячої та юнацької творчості, Городнянської та Менської станцій юних техніків, Ічнянського Будинку дитячої та юнацької творчості, Сновського центру позашкільної освіти та Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (далі — Центр).

          У ході вебінару методистка Центру Оксана Веремійчик акцентувала увагу слухачів на патріотичному вихованні молоді в гуртках початкового технічного моделювання.

          Наталя Пилипенко, методистка Городнянської СЮТ, поділилася досвідом підготовки вихованців до участі у Всеукраїнських змаганнях.

          Марина Лисиця, завідувачка організаційно-масового відділу Центру, поінформувала  про особливості оцінювання конкурсних робіт на Всеукраїнському конкурсі учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

          01 Березня 2024 14:30

          Обласний семінар для організаторів початкового та І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

           

          29 лютого 2024 року комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» (далі – Центр) в online-режимі проведено обласний семінар для організаторів початкового та І етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі – Гра).

          У семінарі взяли участь представники органів управління освітою територіальних громад Чернігівщини, закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти, закладів освіти обласного підпорядкування, відповідальні за організацію та проведення гри «Сокіл» («Джура») в закладах освіти та в громадах (218 учасників з 52 громад області).

          З вітальним словом до учасників заходу звернулась Наталія Дягло, начальник відділу дошкільної, позашкільної освіти, оздоровлення та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.

          Інформацію про роль Гри «Сокіл» (Джура») у національно-патріотичному вихованні учнівської молоді, організаційні питання

          01 Березня 2024 09:15
          01 Березня 2024 09:09
          27 Лютого 2024 14:42

          Підсумки обласної виставки-конкурсу «Український сувенір»

          Комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» з метою виховання національного світогляду молодого покоління через пізнання народного мистецтва проведено обласну виставку-конкурс «Український сувенір».

          До участі у Виставці-конкурсі представлено понад 200 робіт здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти з Бахмацької, Бобровицької, Борзнянської, Варвинської, Вертіївської, Гончарівської, Городнянської, Ічнянської, Киїнської, Козелецької, Комарівської, Коропської, Корюківської, Куликівської, Лосинівської, Любецької, Макіївської, Менської, Мринської, Новгород-Сіверської, Новобілоуської, Носівської, Остерської, Парафіївської, Прилуцької, Ріпкинської, Семенівської, Сновської, Срібнянської, Сухополов`янської, Талалаївської, Тупичівської, Холминської, Чернігівської територіальних громад, закладів освіти обласного підпорядкування.

          Захід проводився за трьома віковими категоріями: I – діти 6-11 років, II – 12-16 років, III – від 17 років.

          Роботи виконані як одним учнем, так і колективом дітей, є сувеніри, зроблені за допомогою батьків, членів

          27 Лютого 2024 14:31

          Завершився науковий парад презентацій учнівських відкриттів у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

           

          У лютому 2024 року пройшов науковий парад презентацій учнівських відкриттів ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023/2024 навчальному році­­.

          На розгляд журі 48 наукових секцій представлено 145 дослідницьких проєктів. У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла у наукових відділеннях Історії, Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, Наук про Землю,  Філософії та суспільствознавства.

          Членами журі відзначено великий творчій потенціал та зростання рівня написання цьогорічних науково-дослідницьких робіт. Теми представлених проєктів конкретні, актуальні, доступні, близькі здобувачам освіти, підкріплені джерельними базами. Вагому частину робіт складають додатки, анкети, соціологічні аналізи опитувань. Переважна кількість досліджень мають наукову новизну та практичне значення. Серед наукових розвідок конкурсантів тема російсько-Української війни та її особливостей. Серед різноманіття інтересів учнівської молоді чільне місце посідає проблематика збереження української мови. Об’єктом дослідження літературознавців стали твори українських письменників Івана Багряного, Ліни Костенко,  Оксани Забужко,

          26 Лютого 2024 15:18
          26 Лютого 2024 15:15

          День спротиву окупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя

          26 лютого – День кримського спротиву російській окупації. Пам'ятну дату встановлено з метою вшанування мужності і героїзму громадян України, мешканців Криму, які проживають на тимчасово окупованій території в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. 26 лютого 2014 року у місті Сімферополі під стінами Верховної Ради АРК відбувся проукраїнський мітинг, організований Меджлісом кримськотатарського народу, проукраїнськими організаціями на підтримку територіальної цілісності України.

          З нагоди 10-ї річниці пам’ятної дати для вихованців Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості проведено тематичні заходи «Спротив триває». Вихованці створили віртуальну виставку дитячих малюнків «Наш Крим». Малюнки дітей відображають неймовірну красу півострова, підтримку населенню та надію на те, що Крим скоро повернеться до України.

          Ми – єдина країна! Незважаючи на страшні негаразди, ми усі прагнемо одного – миру, спокою, чистого неба над головою.

           
          <<<210 - 220 з 4473>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/