Анонси
     

     






           
           
          Новини

          Назад

          <<<199 - 209 з 4473>>> Архів
          12 Березня 2024 16:05

          3 молодіжні простори, виїзні табори для підлітків, діджитал-курси для вчителів — що пропонує освітня фундація GoGlobal у 2024 році?

          6 навчальних програм від освітньої фундації GoGlobal реалізують цього року на Чернігівщині. Вони охоплять вчителів та викладачів, студентів та школярів.

          «Завдяки участі у цих програмах школярі та студенти нашого регіону зможуть краще пізнати себе та свої сильні сторони, а вчителі та викладачі — освоїти нові навички та покращити техніки надання психологічної допомоги учням, що так важливо в умовах війни», — наголосив Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА (далі — Управління).

          Кураторка освітньої фундації GoGlobal Оксана Герасименко під час онлайн-зустрічі розповіла, що з березня по липень 48 учнів десятих класів візьмуть участь у менторській програмі «Покоління перемоги», спрямованій на надолуження освітніх та соціальних втрат учнів у регіонах, що межують з росією та білоруссю.

          У квітні в м. Київ розпочне свою роботу 5-денний виїзний табір для підлітків (15-17 років) Dive in STEAM Camp, де вони зможуть розкрити свій винахідницький потенціал та поглибити знання про світ іновацій та діджитал-професії. У травні запрацює Catch up camp у Карпатах. Це навчальний табір, перебуваючи в якому,

          12 Березня 2024 15:52

           

          Баскетбольний турнір пам’яті Євгенія Синельника

          Із 7 по 9 березня 2024 року пройшов традиційний відкритий міський турнір із баскетболу, присвячений пам’яті Євгенія Синельника, тренера Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи (далі – ОДЮСШ).

          Цього року в змаганнях взяли участь 4 баскетбольні команди, сформовані з юнаків 2007-2010 р. н., вихованців ОДЮСШ.

          У результаті триденної боротьби турнірна таблиця виглядає таким чином: 1 місце посіли юнаки 2008 р. н. (тренер Олександр Хоменко), 2 – 2007 р. н. (тренер Тетяна Веремійчик), 3 – юнаки 2010 р. н. (тренер Едуард Швидкий), 4 – 2009 р. н. (тренер Едуард Швидкий).

          Молодому поколінню буде корисно знати, що Євгеній Синельник віддав улюбленому заняттю більшу половину свого життя. За роки роботи виплекав та виховав відомих спортсменів і тренерів, які сьогодні віддано продовжують справу свого вчителя.

           
          12 Березня 2024 09:27

          Відкрито набір для участі у проєкті

          «Girls Diplomatic Academy 2.0 / Академія дипломатії для дівчат 2.0»

           

          У 2024 році за грантової підтримки Українсько-данського молодіжного дому громадською організацією «Жіноча Ліга»  реалізується проєкт «Girls Diplomatic Academy 2.0 / Академія дипломатії для дівчат 2.0» (далі – проєкт), який було засновано у 2022 році в рамках програми «EU4Youth Alumni Network» за підтримки Європейського Союзу.

          Проєкт є інструментом, завдяки якому дівчата з різним життєвим досвідом можуть отримати експертні знання та навички, що допоможуть їм в майбутньому активно долучитись до сфери формальної та неформальної дипломатії, стати у ній творцями змін, а також розвинути стійкість до дезінформації та маніпуляцій.

          Складові проєкту:

          1. 10 практично-орієнтованих онлайн-зустрічей з крутими спікерками, спілкування з представницями дипломатичного корпусу України, а також інтерактивні активності на командотворення;
          2. добірки додаткових ресурсів з кожної теми;
          3. постійне спілкування та підтримка в спільному чаті;
          11 Березня 2024 17:07

          210 років з дня народження Кобзаря відзначили на Чернігівщині

          Цими днями Шевченкове слово лунало з усіх куточків Чернігівщини: обласною радою старшокласників було ініційовано проведення літературно-віршованого челенджу «Цитуємо Шевченка», в якому взяли участь 100 учасників.

          Окрім цього, 10 березня в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва завершився «Шевченківський тиждень», упродовж якого діяла літературно-документальна фотовиставка, присвячена життю Тараса Григоровича, та виставка малюнків-ілюстрацій до творів поета.

          9 березня, в день народження великого сина України, в Палаці був проведений інтегрований виховний захід за участю вихованців «Зразкового художнього колективу» вокального класу «Натхнення» (керівниця — Марина Тюрюміна), гуртків: «Школа успіху» (керівниця — Наталія П’яткова), «Гра на бандурі» (керівниця — Ганна Домалевська), «Леонардики» (керівник — Ілля Суботенко), «АРТ-дизайн» (керівниця — Олена Єфіц), «Палітра» (керівниця — Оксана Федун).

          Під час заходу вихованки «Школи успіху» нагадали присутнім біографію Тараса Шевченка та поділилися цікавими фактами з його життя. Ілля Суботенко провів інтерактив із

          11 Березня 2024 14:21

           

          Як пройшов четвертий етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика на Чернігівщині

          35 учасників обласного етапу конкурсу імені Петра Яцика дистанційно взяли участь у його четвертому етапі. 26 учнів 3–11 класів закладів загальної середньої освіти від 18 територіальних громад, 3 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 6 студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти 8 березня представили Чернігівщину на всеукраїнському рівні.

          Учасники конкурсу мали виконати 4-5 завдань різного рівня складності, одне з яких полягало у написанні твору.

          Учням початкових класів та середньої ланки було запропоновано написати есе за цитатами відомих письменників і твір-міркування щодо здорового способу життя та спілкування між людьми.

          Учні старшої школи та професійної (професійно-технічної) освіти працювали над роздумами про те, чи існує взаємозв'язок між ставленням народу до мови та його долею, та чи розуміють українці важливість рідного слова в умовах війни.

          Студенти закладів вищої освіти писали про те, що їм допомагає тримати рівновагу у важкий час боротьби нашої держави проти російської навали. Окрім цього, вони редагували речення та робили їх синтаксичний розбір, пояснювали значення слів і складали з ними

          08 Березня 2024 16:24

          Міжнародні партнери відвідали Михайло-Коцюбинський ліцей

          Керівник генерального директорату Єврокомісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги та директор DG ECHO Андреас Папаконстантину відвідав частково зруйнований російськими ракетами навесні 2022 року Михайло-Коцюбинський ліцей. 
          Метою візиту посадовця було побачити, як проходить освітній процес у модульних класах, що були зведені за сприяння та за кошти Європейської комісії. 
          Під час спілкування за круглим столом начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика, серед іншого, наголосив на необхідності облаштування укриттів для навчання дітей в очному форматі. 
          Нагадаємо, що тимчасовий навчальний простір для 6 класів, у яких на сьогодні навчається 130 школярів, було зведено минулого року. За кошти благодійників навчальні приміщення було оснащено мультимедійною технікою та меблями, також були створені комфортні для проведення освітнього процесу умови: встановлено санвузли, сигналізацію, кондиціонери та електроопалення.

           
           
          08 Березня 2024 13:46

          500 млн гривень на розвиток професійної освіти від держави у 2024 році

           

          6 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівщини подали заявки на участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі закладів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

          «Створення таких НПЦ сприятиме розвитку професійної освіти, формуванню її позитивного іміджу та ефективності освітнього процесу, що, у свою чергу, в майбутньому впливатиме на відновлення та відбудову країни. Також це дозволить закладам освіти здійснювати підготовку робітничого потенціалу за актуальними для регіону та держави професіями, пройти перенавчання або підвищити кваліфікацію вже працюючим робітникам. На реалізацію цієї програми в 2024 році держава передбачила 500 млн гривень», –  розповів начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          Отже, у Ніжинському професійному аграрному ліцеї пропонують створити НПЦ аграрних технологій «АгроПростір», який поповниться сучасними стенд-тренажерами, роторним комбайном, картоплесажалкою та сівалками, домкратами, культиватором тощо.

          На базі Чернігівського вищого професійного училища планують відкрити НПЦ з обробки металів з новітніми токарним та плоскошліфувальним верстатами, стрічковою пилою по

          08 Березня 2024 11:51

          Перемога юних журналістів на Міжнародному конкурсі

            Переможцем Міжнародного фестивалю-конкурсу «Славянский вєнєц», що пройшов у Болгарії, стала редакційна колегія газети «Джерело Полісся» комунального закладу «Городнянський ліцей» Чернігівської обласної ради.  
          На конкурс його вихованцями було надіслано 5 останніх номерів видання, над якими ліцеїсти працювали разом з учителькою української мови та літератури Марією Шуляк та інженером-електроніком закладу освіти Дмитром Лазаренком.
          У щомісячних випусках висвітлювалися розвиток науки, культури та спорту в Україні, перебіг повномасштабної війни, життєдіяльність Городнянської ТГ, організація освітнього процесу та позаосвітньої діяльності в ліцеї.
          У конкурсі взяли участь 8 вихованців закладу. Марія Семеняга, Світлана Хомченко, Марія Бистревська, Катерина Григорьєва та Христина Старицька збирали та обробляли інформацію. Артем Гулай, Богдан Небожатко та Володимир Пичугін відповідали за якісну фотокореспонденцію.
          Не лише визнання на міжнародному рівні, а й запрошення від організаторів фестивалю «Славянский вєнєц» представити Україну у фіналі конкурсу в Болгарії  влітку цього року отримала редакційна колегія «Джерело Полісся». Тож бажаємо успіху вихованцям КЗ «Городнянський ліцей» Чернігівської обласної ради та нових перемог!

          07 Березня 2024 14:00
          06 Березня 2024 16:57

          Чого чекати випускникам від НМТ у цьому році?

           

          Майже 7,5 тисяч осіб складатимуть національний мультипредметний тест на Чернігівщині цього року. Відбуватиметься тестування в тимчасових екзаменаційних центрах, які, попередньо, діятимуть в 11 населених пунктах регіону. На сьогодні вирішується питання проведення НМТ в укриттях. Про це стало відомо під час брифінгу директорки Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлани Сакаєвої та начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрія Музики.

          Обов’язковими під час складання НМТ у цьому році будуть 3 предмети: українська мова, математика, історія України. На вибір пропонують один додатковий предмет: іноземну мову (англійську, німецьку, французьку, іспанську), українську літературу, біологію, географію, фізику, хімію.

          На виконання всіх завдань буде відведено 240 хвилин двома блоками – по 120 хвилин з перервою 20 хвилин.

          Отже, основна реєстрація на НМТ-2024

          06 Березня 2024 10:29

          Девайси від німецьких партнерів отримають 6 закладів освіти Чернігівщини

           

          Земля Макленбург-Передня Померанія (Німеччина) продовжує допомагати освітнім закладам Чернігівщини, зокрема наприкінці березня очікується поставка чергової допомоги. Мова про 51 девайс для забезпечення належної організації проведення дистанційного навчання  в коледжах, ліцеях та школах регіону.

          Цю гуманітарну допомогу від партнерів отримають 6 навчальних закладів області, що знаходяться в Борзнянській, Корюківській, Остерській, Новгород-Сіверській, Семенівській та Сновській ТГ.

            У найближчому майбутньому завдяки партнерській допомозі укриття освітніх закладів регіону також поповняться шкільними меблями. Про це стало відомо під час онлайн-конференції начальника Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Юрія Музики, директора «Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Чернігівської обласної ради Валентина Чеботька, представниці Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації Лесі Козачок з партнерами Сюзанною Рока-Хайльборн, керівницею відділу стратегії науки та досліджень Міністерства науки, культури, федеральних та європейських справ землі Макленбург-Передня Померанія й координаторкою партнерства та гуманітарної допомоги Україні,

          <<<199 - 209 з 4473>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/