Назад
Особливості організації харчування в укриттях, розташованих у закладах освіти
Як швидко організувати процес харчування в укриттях під час повітряної тривоги, розказав Юрій Оглашенний, експерт з імплементації та навчання у сфері СФЗ під час вебінару.
На його думку, спільні прийоми їжі потрібні: вони сприятимуть тому, що діти почуватимуть себе в безпеці навіть під звуки тривоги. Однак, чи годувати, вирішуватимуть лише засновники закладів освіти, оцінивши інфраструктурні можливості сховища (чи можна його поділити на зони, наприклад) та матеріально-технічну базу.
Серед питань, які також порушено під час онлайн-зустрічі:
- вибір продуктів та страв, які доцільно використовувати;
- дотримання базових гігієнічних вимог під час приготування або підігріву їжі;
- дотримання гігієнічних норм персоналом;
- забезпечення доступу до питної води;
- організація роботи з відходами.
Вебінар організовано в межах реформи шкільного харчування Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з EU4SaferFood, Держпродспоживслужбою та Командою реформи шкільного харчування.
Назад |