Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Бджоляр, овочівник та слюсар – робітники, яких потребують підприємства Чернігівщини

          Понад 3,5 тисячі робітників впродовж 2023/2024 н.р. підготували заклади професійної (професійно-технічної) освіти регіону. Найбільше – для промисловості, будівництва, громадського харчування та сільського господарства.

          Цьогоріч у підприємств з’явився запит ще й на робітників таких професій: слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування, плодоовочівник та бджоляр.

          «Щоб забезпечити учнів профтехів доступом до якісної освіти, ми активно співпрацюємо з партнерами. Зокрема, за фінансової підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE на базі Чернігівського центру професійно-технічної освіти та Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту реалізуються проєкти зі створення профорієнтаційних хабів. Участь останнього закладу освіти та Прилуцького професійного ліцею в проєкті EdUP дозволила оновити матеріально-технічну базу та залучити учнів до проходження навчальних тренінгів. Сновському вищому професійному училищу лісового господарства з оснащенням та термомодернізацією допомогла участь в GIZ. Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту та Чернігівське вище професійне училище  продовжують співпрацю з FCA. У першому сьогодні створюють майстерню виробничого навчання, у другому відбувається осучаснення навчально-практичного центру», – розповів начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика під час брифінгу за підсумками навчального року.

           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/