Анонси
     

     






           
           

          Назад

          До уваги закладів освіти!

          Повідомляємо, що з нагоди Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day) на території Чернігівської області 03 липня планується проведення екологічного флешмобу «Екологія в дії: пакетам торба!».

          Мета заходу – акцентувати увагу до проблем надмірного використання пластику, формування відповідального ставлення до споживання й утилізації шкідливих ресурсів серед населення.

          03 липня Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації пропонує долучитися до заходу: відмовитися від використання поліетилену й скористатися екоторбинками, паперовими пакетами й іншими побутовими предметами, що не шкодять довкіллю.

          Інформацію про участь свого закладу освіти у флешмобі та фотозвіт (за можливості) до 04 липня просимо надіслати Департаменту на електронну пошту: [email protected]. Окрім цього, про проведення заходу розкажіть на власних вебресурсах.

          Чому небезпечний поліетилен? У довкіллі пластик перетворюється на мікрочастинки, які потрапляють у ґрунт, воду та повітря. Пластикові пакети, як і увесь одноразовий пластик, виготовляються переважно з викопного палива, що спричиняє кліматичну кризу.

          Цифри вражають:

          -     щорічно у світі виготовляється понад 13 мільярдів пластикових пакетів, тобто 300 одиниць на кожного дорослого мешканця Землі, переробляються з них лише 10%-15%;

          -     щохвилини у світі використовується близько мільйона пакетів;

          -     у природному середовищі поліетилен розкладається понад двісті років, а пластик – майже 450.

          У Європейському Союзі, аби запобігти пластиковому засміченню, схвалено Директиву 2015/20 про зменшення споживання легких пластикових пакетів, що вносить зміни до Директиви 94/62 про упаковку і відходи упаковки.

          Україна також зробила важливий крок у напрямку зменшення споживання пластикових пакетів. Понад 2 роки тому вступив у дію Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Відтоді, за інформацією Міністерства економіки, українці зменшили використання пластикових пакетів, залежно від різновиду на 40-90%.

          Разом ми зробимо Україну чистішою!

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/