Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Організація гарячого харчування в закладах загальної середньої освіти області

          У межах реформи шкільного харчування продовжується робота над відновленням та модернізацією харчоблоків. На сьогодні на розгляд МОН подано 13 проєктних заявок для отримання субвенції з державного бюджету.

          Окрім цього, протягом 2023/2024 навчального року здійснювався контроль якості харчування дітей та пошук шляхів удосконалення процедури закупівель і посилення фінансової спроможності громад для ефективної реалізації реформи.  

          Гарячим харчуванням вдалося охопити понад 47,6 тис. учнів. Це на 9,5 тис. більше дітей, аніж у 2022/2023 навчальному році.

          Орієнтовна середня вартість харчування становила 33,09 грн (мінімальна – 15 грн, максимальна – 50 грн). Безкоштовні гарячі обіди отримували понад 29 тис. школярів, зокрема майже 2 тис. із числа ВПО.

          «Завдяки грошовій допомозі від UNICEF вдалося закупити обладнання для 48 їдалень та зробити в них ремонт. Від інших благодійних організацій заклади освіти області отримали близько 2 млн грн. А участь у Всесвітній продовольчій програмі дозволила урізноманітнити свіжими овочами, фруктами, кисломолочною продукцією щоденні гарячі обіди для учнів 1-4 класів 33 закладів загальної середньої освіти», – розповів Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, під час брифінгу.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/