Анонси
     

     






           
           

          Назад

          2 профтехи регіону отримають по 3,6 млн грн на створення профорієнтаційних хабів

          Ідеться про Чернігівський центр професійно-технічної освіти та Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту, відібраних до напряму «DECIDE: ПРОФТЕХ», який реалізує Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України.

          Передбачається, що проєкт DECIDE допоможе цим закладам освіти розробити стратегії інституційного розвитку, підтримає участь педагогів профтехів у програмах професійного розвитку, а також сприятиме поліпшенню партнерства між цими закладами та бізнесом.

          Також заклади освіти зможуть отримати від DECIDE грант у розмірі 3,6 млн грн. на створення профорієнтаційної майстерні.

          Натомість Чернігівська міська територіальна громада отримає від DECIDE грант та експертну допомогу в організації профорієнтаційних заходів, представники громади зможуть долучитися до професійних програм з підготовки кар’єрних радників. Крім цього, дві школи громади долучаться до пілотування матеріалів з профорієнтації Цюрихського педагогічного університету (Швейцарія), а також організують екскурсії на підприємства, профорієнтаційні заходи для дітей.

          Мета «DECIDE: ПРОФТЕХ» – об’єднати зусилля визначених обласних державних адміністрацій, 10 обраних територіальних громад та 10 закладів професійно-технічної освіти, шкіл та бізнесу, щоб побудувати систему профорієнтації та підвищити престижність професійної освіти серед молоді.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/