Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Перекваліфікація дорослого населення: чи є попит та які існують проблеми в реалізації

          У межах візиту делегації Французького агентства технічного співробітництва Expertise France відбулася робоча зустріч, під час якої обговорили можливості перекваліфікації дорослого населення Чернігівщини на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

          До діалогу долучився начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

           «В області 13 профтехів здійснюють перекваліфікацію дорослого населення. Тільки впродовж 2023 року процесом охопили понад 1100 осіб, що вдвічі більше показника 2022 року. Дорослі можуть як підвищити свою кваліфікацію або пройти навчання та перенавчання, так і набути часткових кваліфікацій з конкретних професій», – розповів Юрій Музика.

          Щоб організувати ефективний і безпечний освітній процес, у закладах професійної (професійно-технічної) освіти потрібно побудувати укриття. Створення навчально-практичних центрів та здійснення якісної підготовки й дорослого населення – також є тим, що можна реалізувати у співпраці з партнерами.

          В обговоренні цих питань взяли участь керівники Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області Віктор Гріненко,  Чернігівського центру професійно-технічної освіти Наталія Потєхіна та Чернігівського ВПУ побутового обслуговування Вікторія Малофеєнко.

           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/