Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Як пройшов обласний етап виставки-конкурсу «Знай і люби свій край»

          Вихованці гуртків художньо-естетичного та художньо-технічного напрямів 27 закладів позашкільної  освіти регіону взяли участь в обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», представивши на розгляд журі 316 робіт.

          Цього року експонати відрізнялися різноманітністю жанрів, складністю виконання та сучасним баченням заданої теми, інтересом до національної культурної спадщини (діти створювали витинанки та українські прикраси з бісеру, м’які іграшки, виготовлені власноруч, оздоблювали традиційним орнаментом).

          Широко були представлені роботи з паперопластики (у вигляді тематичних композицій, у форматі панно, сувоїв та окремих об’єктів, виконаних у техніках «оригамі», «кусудамі», «квілінг» тощо).

          За допомогою природних матеріалів, зокрема глини, створені оригінальні композиції, а роботи з тіста мали цікавий дизайн і авторську ідею.

          У номінації «Живопис» більшість робіт розкривали красу рідного краю. «Інші техніки» стала найчисленнішою за кількістю робіт номінацією, в якій були представлені вироби з тканини,  джгута,  паперу, пап’є-маше, вовни та природніх матеріалів, виконані у вигляді колажів та об’ємних тематичних композицій.

          Журі відзначило кращі роботи, які відрізнялися високою майстерністю, відповідністю технічним та експозиційним вимогам, творчою індивідуальністю. Доробки оцінювалися за такими критеріями: композиційне та творче рішення, назва роботи, технічна майстерність, оригінальність ідеї, стилю, втілення авторського задуму (емоційне та естетичне враження від роботи), дизайнерське оформлення, охайність, трудомісткість тощо. 

          Обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» проведений у березні-травні Чернігівським обласним Палацом дітей та юнацтва з метою підведення підсумків роботи гуртків і творчих об’єднань, залучення учнівської молоді до пізнання навколишнього середовища та національної культурної спадщини.

           
           
           
           
           
           
           
           

           

           

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/