Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Сучасне та комфортне укриття отримали школярі Журавки

          Під час повітряної тривоги учні Журавського ЗЗСО І-ІІІ ст. спускаються в новеньке укриття, відремонтоване та облаштоване за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE у межах ініціативи “DECIDE: ВІДБУДОВА”.

          «Результат вражає! Адже укриття вийшло по-справжньому безпечним, сучасним та комфортним — зі зручними меблями, комп’ютерною технікою, тематичним зонуванням тощо. До речі, комфорт простору протестили учні школи, які уже встигли провести в ньому як уроки, так і позакласні заняття», – коментують представники проєкту.

          На ремонт сховища площею 284 квадратних метрів, яке здатне вмістити одночасно 300 дітей, витратили майже 3 млн гривень, з них – 2,4 млн грн грантових коштів, ще 500 тисяч гривень — співфінансування з місцевого бюджету.

          Уже цього тижня експерти DECIDE проведуть тематичні тренінги для учнів школи, аби залучити їх до планування та моделювання простору укриття.

          За матеріалами: https://cntime.cn.ua/u-shkoli-na-chernigivshini-oblashtuvali-ukrittya-m-article/

          У Журавський ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Г. Ф. Вороного відкрили оновлене укриття, що відремонтували та облаштували за підтримки Швейцарсько-український проєкт DECIDE в межах ініціативи “DECIDE: ВІДБУДОВА”.

          На ремонт 284 квадратних метрів площі витратили 2,4 млн грн грантових коштів. Ще 500 тисяч гривень — співфінансування від місцевого бюджету.

          «Результат вражає! Адже укриття вийшло по-справжньому безпечним, сучасним та комфортним — зі зручними меблями, комп’ютерною технікою, тематичним зонуванням тощо. До речі, комфорт простору вже протестили учні школи, які уже встигли провести в ньому як уроки, так і позакласні заняття», - коментують представники проєкту.

          Новеньке укриття здатне умістити одночасно 300 дітей. Що вкрай важливо, адже повітряна тривога лунає на Чернігівщині по кілька разів на день. Тож потрібно було створити простір, де діти не просто мали б можливість продовжувати офлайн навчання, а й відчували себе комфортно та безпечно.

          Аби залучити учнів школи до планування та моделювання простору укриття уже цього тижня експерти DECIDE проведуть тематичні тренінги.

          Ця ініціатива Швейцарсько-українського проєкту DECIDE покликана допомогти громадам Чернігівської, Одеської та Полтавської областей у відновленні шкіл та облаштуванні шкільних укриттів.

          Наразі благодійники реалізують 27 проєктів у 23 громадах, а також ремонтують інклюзивно-ресурсний центр в Бородянці Київської області, на базі якого буде створено, зокрема, і центр раннього втручання. 

           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/