Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Випускники писатимуть НМТ в 11 населених пунктах Чернігівщини

          14 травня стартує основна сесія національного мультипредметного тесту. На Чернігівщині запрацює 21 тимчасовий екзаменаційний центр (ТЕЦ).

          Про здійснення заходів щодо проведення НМТ в області поінформувала заступниця начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Олена Соронович, про готовність громад до організованого підвозу дітей до тимчасових екзаменаційних центрів – заступники голів райдержадміністрацій, які відповідають за сферу освіти. Нарада з питань підготовки та проведення НМТ у Чернігівській області пройшла під головуванням заступника голови Чернігівської ОДА Івана Ващенка.

          Цього року на участь у написанні національного мультипредметного тесту зареєструвалося понад 7,1 тис. осіб, з них – понад 1,1 тис. випускників попередніх років. Про це на нараді розповіла директорка Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва.

          У 2024 році тестування триватиме 4 години, складатиметься з 2 блоків та 20-хвилинної перерви між ними, під час якої учасники матимуть можливість відпочити. Уперше майбутні абітурієнти виконуватимуть завдання з чотирьох предметів. Три з них – обов’язкові: українська мова, математика, історія України. Четвертий – на вибір: українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, фізика, хімія, географія.

          Допуск до пунктів тестування триватиме з 9:30 до 9:50. Учасникам потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу, сертифікат НМТ 2024 року та запрошення (допустимий онлайн-варіант). Якщо мають бути створені спеціальні умови для проходження НМТ – відповідний медичний висновок.

          Передбачаються основна та додаткова сесії. В останній участь взяти можуть ті, хто з поважних причин не пройшли тестування під час основного періоду. Основна сесія проходитиме з 14 травня до 25 червня, додаткова – з 11 до 19 липня.

           
           
           
           
           

           

           

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/