Анонси
     

     






           
           

          Назад

          ГО «JA Україна» про розвиток української молоді у сфері підприємницької діяльності

          Представники закладів освіти Чернігівщини познайомилися з діяльністю ГО «JA Україна», презентованою менеджеркою організації Наталією Гончаровою під час онлайн-конференції 7 травня.

          Ця громадська організація є частиною Junior Achievement – міжнародної спілки некомерційних організацій, які понад 100 років допомагають молоді отримувати знання та навички, що необхідні для формування успішних суб’єктів всесвітньої економіки.

          Програми JA успішно розвиваються в 40 країнах Європи та більш ніж у 100 країнах світу, щорічно охоплюючи понад 100 млн молоді.

          Головна мета «JA Україна»: розвиток та поширення освітніх програм для української молоді з основ економіки та підприємництва шляхом започаткування та зміцнення взаємозв’язків між приватним сектором, державним сектором і молоддю відповідно до принципів та стандартів міжнародного освітнього руху Junior Achievement.

          Особливу увагу менеджерка присвятила змісту навчальної програми “Компанія” – це найпоширеніша навчальна програма з підприємництва для молоді у Європі. Триває повний академічний рік з вересня по травень. Під час її проходження учні отримують досвід заснування власного підприємства, написання бізнес-плану, виробництва і маркетингу товарів або послуг, а також фінансового обліку та звітності. Все відбувається під наглядом вчителя та за допомогою ментора діючого успішного підприємства. Програма схвалена та рекомендована Міністерством освіти та науки України.

          Навчальна програма “Компанія” 2022-2023 реалізовувалася в закладах професійно-технічної освіти у Львівській та Чернівецькій областях. У 2023/2024 навчальному році програма проходить в Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Київській, Полтавській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Львівській, Чернівецькій областях та місті Київ.

          Після завершення програми «Компанія» учні можуть отримати міжнародний «Сертифікат підприємницьких компетенцій», який за результатами екзамену підтверджує успішне засвоєння підприємницьких навичок.

          Детальніше про діяльність компанії «JA Україна» можна дізатись на сайті: https://ja-ukraine.org/.

          Заклади освіти, які мають бажання стати партнерами ГО Junior Achievement Ukraine, можуть зв’язатися з менеджером через форму: https://bit.ly/3UtDIrD.

           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/