Анонси
     

     






           
           

          Назад

          На базі профтехів Чернігівщини створять профорієнтаційні хаби

          У 6 регіонах за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE відкриють 10 нових майстерень на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

          Від Чернігівщини заявки на участь у конкурсному відборі раніше подали 6 профтехів. Передбачалося, що кожен із них у разі перемоги отримає по 3,6 млн гривень на відкриття профорієнтаційних хабів, створення яких дозволить закладам освіти проводити показові профорієнтаційні заходи для учнів 8-9 класів та підвищити якість надання освітніх послуг. Участь у конкурсі заклади освіти беруть разом з громадами-партнерами.

          3 травня відбулася онлайн-зустріч представників проєкту DECIDE та Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, під час якої обговорили проєктні заявки закладів освіти, можливості їх співфінансування та результати конкурсного відбору.

           «Із 6 заявок від нашого регіону до наступного туру на сьогодні пройшли 2, подані КЗ «Чернігівський центр професійно-технічної освіти» та Чернігівським професійним ліцеєм залізничного транспорту. На базі першого створять профорієнтаційний хаб кулінарного спрямування, на базі другого – будівельного. Конкурсний відбір триватиме до 16 травня. Під кінець місяця плануємо робочу зустріч на місцях з представниками проєкту й громад-партнерів, а також відібраними закладами освіти», — розповідає Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/