Анонси
     

     






           
           

          Назад

          У Кіптівській громаді KSE Foundation за підтримки Укрпошти відремонтував шкільне укриття

           

          Роботи розпочалися в середині лютого. В укритті зробили локальний ремонт стін та стелі, встановили аварійне освітлення та вентиляційну систему, вхідні протипожежні двері, зробили стяжку на підлозі та інше, сюди закупили нові яскраві меблі.

          Тепер 110 школярів Новошляхівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів та 18 дошкільнят із дитячого садка поруч під час повітряних тривог спускатимуться в по-сучасному облаштоване та безпечне укриття. Відремонтував його KSE Foundation у межах всеукраїнської програми "ЗАХИСТОК: Безпечна освіта" за фінансової підтримки Укрпошти та українців, які придбали благодійну марку з муралом англійського художника Бенксі.

          Оновлене укриття, у якому під час повітряної тривоги проходитиме освітній процес, відвідали Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський і начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          «Можливість дітей вчитися офлайн залежить від безпеки у кожному населеному пункті. Облаштування укриттів є одним з наших пріоритетних напрямків благодійності. Адже навчальний процес безпосередньо в стінах школи не лише позитивно впливає на показники оцінювання й загалом соціалізацію дітей, а дає можливість батькам працювати. Наразі Укрпошта разом з KSE Foundation відремонтувала вже десять сховищ, плануємо збільшувати цифру й надалі», – зазначив Ігор Смілянський.

          «Разом з партнерами ми працюємо над організацією безпечного освітнього процесу в регіоні. Сховище в Новошляхівській школі було запилене, не мало вентиляції та інших умов для перебування дітей. Завдяки Укрпошті та ініціативі «ЗАХИСТОК» від KSE Foundation тепер це обладнане укриття, в якому учням комфортно і затишно. Облаштування укриттів – процес, до якого мають бути залучені всі. У 2023 році зусиллями Чернігівської обласної військової адміністрації та партнерів було побудовано 12 укриттів та 67 відремонтовано. Окрім донорських, використовували кошти з державного та місцевого бюджетів. На сьогодні ще 123 ЗЗСО потребують будівництва укриттів та проведення ремонтних робіт», – зазначає Юрій Музика.

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/