Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Учнівська команда з Чернігівщини на Всеукраїнській олімпіаді з астрономії

          У м. Львів з 31 березня по 5 квітня відбувся ІV етап ХІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії, в якій взяв участь 71 учень 10 та 11 класів з усіх областей України, м. Київ та Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка.

          Команду від Чернігівської області представляли два учні: Артем Поліщук, учень 10 класу ліцею № 15 м. Чернігова, Герман Москаленко, учень 11 класу Ніжинської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 7 Ніжинської міської ради Чернігівської області.

          Упродовж олімпіади учні виконували завдання теоретичного та практичного турів.  У вільний від змагань час мали змогу відвідати одну з найстаріших обсерваторій Східної Європи, яка є науково-дослідною установою Львівського національного університету імені Івана Франка. Також учні побували на екскурсії в історичному центрі Львова – Старому місті.

          Серед переможців олімпіади є представник команди нашої області. Учень одинадцятого класу Герман Москаленко виборов диплом ІІІ ступеня. Він також відзначений спеціальним дипломом «Найкращий гравітолог» за творчий підхід у розв’язанні складної задачі.

          Вітаємо обдарованих юнаків і дякуємо за участь в олімпіаді їм та їхнім наставникам: учительці Ніжинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 7 Ніжинської міської ради Світлані Іванченко та учителю ліцею № 15 м. Чернігова Владиславу Богдану, які надихають учнів вивчати астрономію. Бажаємо не зупинятися на досягнутому і рухатися через терни до зірок!

           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/