Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Зі Льовова на Чернігівщину привезла перемогу юна декламаторка

          79-ю Дарина Руденок, учениця Савинської школи мистецтв, подала заявку на участь у Всеукраїнському мистецькому конкурсі солістів та читців поезії Т.Г. Шевченка «Діти мої квіти – 2024», та це не завадило їй перемогти не тільки у своїй категорії, здобувши диплом лауреата І премії, але й стати найкращою серед усіх конкурсантів.

          За своїм змістом конкурс поєднував два жанри солістів і читців у п’яти вікових категоріях. Водночас найвища його нагорода (Гран-прі) – одна.

          Під час свого виступу дівчина продекламувала вірш Тараса Шевченка «Хіба самому написать…» і з 400 балів отримала 393. Результат Дарини став найкращим, тож Гран-прі конкурсу поїхало на Чернігівщину!

          «Секрет успіху Дарини полягає в її наполегливій праці та відповідальному ставленні до мистецтва виразного читання, яким вона почала займатись ще з зовсім юних літ. До того ж Дарина обрала специфічний для конкурсу твір, не просто виразно розповіла, а фактично зіграла Тараса Шевченка на сцені, донісши до публіки його дороговкази, залишившись при цьому в образі національного пророка до останнього слова», — зазначає Василь Панченко, керівник Савинської школи мистецтв, заслужений діяч мистецтв України.

          Вітаємо Дарину Руденок з перемогою! Пишаємося здобутками юної артистки слова!

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/