Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Ще одна категорія педагогічних працівників пройде цього року державну сертифікацію

          З 2024 року Міністерство освіти і науки України поширює зовнішнє оцінювання професійних компетентностей на педагогів, які викладають навчальні предмети й інтегровані курси громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» (всесвітньої історії, вступу до історії України та громадянської освіти, громадянської освіти, історії України, основ правознавства, курсів «Досліджуємо історію і суспільство», «Історія: Україна і світ», «Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти»).

          «Сертифікація для вчителя не є обов'язковою, вона відбувається виключно на добровільних засадах. Однак сертифікований педагог у закладі освіти — це завжди перевага. Так, сертифіковані педагоги Чернігівщини є активними учасниками розбудови системи забезпечення якості освіти: експертами вивчення практичного досвіду наступних учасників сертифікації, освітніми експертами проведення інституційних аудитів закладів освіти області, супервізорами та тренерами НУШ», — зазначив Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, під час круглого столу з освітянами регіону.

          Гранична кількість учасників сертифікації у 2024 році Чернігівської області складає:

          -              36 учителів початкових класів;

          -              28 учителів математики;

          -              28 учителів української мови та літератури;

          -              16 учителів навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство».

          Наразі завершився І етап сертифікації — незалежне тестування фахових знань та вмінь для учителів початкових класів, математики та української мови і літератури. Учителі навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство» складатимуть тестування 14 вересня 2024 року.

           
           
           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/