Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Чернігівський обласний науковий ліцей – регіональний центр у роботі зі здібною молоддю

          Комунальний заклад «Чернігівський обласний науковий ліцей» Чернігівської обласної ради є закладом спеціалізованої освіти, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти наукового спрямування.

          ЛІЦЕЙ має природничо-математичний (біолого-хімічна галузь знань),  техніко-технологічний (інформаційна галузь знань) та суспільно-гуманітарний (мовна та економіко-правова галузі знань) профілі навчання.  Запроваджено поглиблене вивчення таких предметів: біологія, хімія, математика, інформатика, історія, правознавство, економіка, англійська мова.

          Головними завданнями ЛІЦЕЮ є підготовка майбутнього вченого, особистості, здатної до інноваційної діяльності та прийняття системних рішень.

          Заклад освіти має у своєму складі пансіон як структурний підрозділ, де в комфортних умовах проживають учні та учениці з регіону.

          Провадження освітньої діяльності в закладі відбувається на основі підходів дослідно-орієнтованого навчання, роботи з використання завдань та досліджень високого рівня складності (олімпіадних, турнірних, проєктно-конкурсних тощо); забезпечення поглибленого вивчення профільних предметів та набуття компетентностей, необхідних для подальшої наукової і науково-технічної діяльності. Особливістю освітньої діяльності ліцею є пошук і відбір для навчання обдарованих дітей, розвиток співпраці із закладами вищої освіти та науковими установами; залучення діячів науки, працівників підприємств, установ, організацій, представників професійних асоціацій до освітнього процесу, керівництва проєктними групами учнів.

          Важливе значення має навчання на засадах загальнонаціональних цінностей, формування громадянської позиції, власної гідності, патріотичного виховання, академічної доброчесності.

          Упродовж тридцяти років ЧОНЛ випускає успішних, освічених, мотивованих людей, знаних і в Україні, і за її межами. Серед наших колишніх вихованців провідні науковці, бізнесмени, фахівці галузі ІТ, письменники, спортсмени… Цей перелік можна продовжувати нескінченно. Підґрунтя успіху випускників –  у дотриманні принципів та традицій Ліцею!

          30 березня 2024 року в закладі освіти відбудеться День відкритих дверей, аби краще познайомити майбутніх абітурієнтів з організацією освітнього процесу, ліцейним освітнім простором та учнівством (детальніше – на сайті закладу освіти: https://lyceum-cn.org/home/news/den-vidkrytykh-dverei-komunalnoho-zakladu-chernihivskyi-oblasnyi-naukovyi-litsei-chor ).

          Наразі приміщення ліцею відновлене, учнівство й педагогічна команда забезпечені індивідуальними IPad та ноутбуками для роботи. Освітній простір наповнюється новими ідеями, створюються нові дизайнові рішення для комфорту і якісної освітньої, творчої, інноваційної діяльності учнівства. Не потрібно вірити на слово – краще самому переконатися! Запрошуємо всіх, хто прагне пізнати науку та досягти вершин мудрості та знань! До перемоги – РАЗОМ!

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/