Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Міжнародне свято математики

           

          «На перший погляд може здатися, що математика не така вже й важлива та не надто допомагає в житті. До того ж, така вона ще й складна наука. Якщо й справді задуматися про важливість цієї науки, то ви здивуєтеся, яку вагому роль вона відіграє», – пише вихованка гуртка української мови Пінчук Юлія у своєму есе «Чи допомагає математика в житті та чому потрібно її знати?».

          Світова спільнота математиків цього місяця відзначає Міжнародний день математики та Міжнародний день числа Пі. Метою відзначення подвійного свята в Україні є популяризація математики серед молоді та подолання освітніх втрат.

          У березні Національним центром «Мала академія наук України»  ініційовано цикл заходів у межах Всеукраїнського наукового пікніка з нагоди Міжнародного дня числа Пі. Педагоги Чернігівської МАН учнівської молоді підтримали цю ініціативу та активно долучились до участі. Вихованці закладу відвідали природничий факультет Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, взяли участь у науково-інтерактивних заняттях, на яких не лише поділилися науковими знахідками в галузі математики та дискутували щодо її значення в житті людини, а й створили постери «Математика теж потребує реклами», відеопрезентації «Цікаві факти про число Пі», взяли участь у різноманітних активностях, свої міркування щодо важливості математичних знань виклали в есе та віршах.

          15 березня вихованці закладу та учні-члени Чернігівського територіального відділення МАН України взяли участь у науковій конференції «Міжнародний день числа Пі», організованій та проведеній у колаборації з Національним університетом «Чернігівська політехніка», де презентували дослідницькі проєкти з математики.

          Заходи, проведені в межах наукового пікніка, об’єднали навколо математики вихованців закладу, гуртків різних наукових відділень і вкотре довели, що сила науки теж полягає в єдності.

           
           
           
           
           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/