Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Залучення нових донорів до подолання освітніх втрат

          Відновлення закладів освіти та проблеми організації освітнього процесу на Чернігівщині обговорили під час координаційної онлайн-зустрічі 8 березня представники Північного Освітнього Саб-Кластеру з начальником Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрієм Музикою (далі — Управління).

          «Сьогодні працюємо над подоланням наслідків повномасштабного збройного вторгнення рф на територію області. Ми «за» навчання дітей в очному форматі, в безпечному, сучасному та інклюзивному середовищі, тож разом з партнерами розробляємо стратегію розвитку освіти в регіоні, зважаючи на всі вимоги воєнного часу», – наголосив Юрій Музика.

          Під час спілкування з представниками Північного Освітнього Саб-Кластеру начальник Управління акцентував увагу на головних потребах закладів освіти Чернігівщини в 2024 році: відновленні та ремонті приміщень, забезпеченні протипожежної безпеки, оснащенні укриттів, осучасненні будівель закладів освіти та харчоблоків їдалень, відкритті на базі профтехів навчально-практичних центрів та STEM-лабораторій у навчальних кабінетах. Нагальною потребою закладів освіти є також термомодернізація, яка вплине на підвищення якості перебування персоналу та учнів у приміщенні, зниження споживання енергії та зменшення комунальних платежів.

          Довідково: до Північного Освітнього Саб-Кластеру входить 6 областей: Вінницька, Житомирська, Київська, Сумська, Черкаська та Чернігівська. Загалом в Україні працює 70 організацій-партнерів Саб-Кластеру, на Чернігівщині таких 40. Вони займаються відновленням закладів освіти, забезпеченням вчителів та учнів електронними девайсами, проведенням тренінгів тощо.

           
           

           

           

           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/