Анонси
     

     






           
           

          Назад

          210 років з дня народження Кобзаря відзначили на Чернігівщині

          Цими днями Шевченкове слово лунало з усіх куточків Чернігівщини: обласною радою старшокласників було ініційовано проведення літературно-віршованого челенджу «Цитуємо Шевченка», в якому взяли участь 100 учасників.

          Окрім цього, 10 березня в Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва завершився «Шевченківський тиждень», упродовж якого діяла літературно-документальна фотовиставка, присвячена життю Тараса Григоровича, та виставка малюнків-ілюстрацій до творів поета.

          9 березня, в день народження великого сина України, в Палаці був проведений інтегрований виховний захід за участю вихованців «Зразкового художнього колективу» вокального класу «Натхнення» (керівниця — Марина Тюрюміна), гуртків: «Школа успіху» (керівниця — Наталія П’яткова), «Гра на бандурі» (керівниця — Ганна Домалевська), «Леонардики» (керівник — Ілля Суботенко), «АРТ-дизайн» (керівниця — Олена Єфіц), «Палітра» (керівниця — Оксана Федун).

          Під час заходу вихованки «Школи успіху» нагадали присутнім біографію Тараса Шевченка та поділилися цікавими фактами з його життя. Ілля Суботенко провів інтерактив із малювання Шевченківської хатинки, яку все життя мріяв побудувати Тарас Григорович на березі Дніпра. Того дня також звучали вірші й пісні, створені на основі робіт Кобзаря «Думи, мої думи…», «Тополя» тощо.

          Чергову річницю з дня народження Кобзаря відзначили і в комунальному закладі «Чернігівська обласна станція юних натуралістів». Для вихованців гуртків їхніми керівниками було проведено тематичні заходи: віртуальну екскурсію до музею Тараса Шевченка в Каневі, конкурс малюнків, заняття-пам'ять «Тарасова доля, то правда жива». Гуртківцями також було переглянуто відеофільми, присвячені життю та творчості великого письменника та художника: «Обличчя української історії. Тарас Шевченко», «Дитячими шляхами Шевченка», «Справжній Шевченко: невідоме про українського генія».

          У комунальному закладі «Березнянський навчально-реабілітаційний центр» провели тиждень української мови та літератури «У світі Шевченкового слова», літературну виставку «Мудре слово Кобзаря» та виховні години, присвячені поету, зокрема, вихователька Вікторія Денисенко підготувала та провела літературно-музичну композицію «Шевченко житиме в серцях народу» для всіх вихованців НРЦ.

           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/