Анонси
     

     






           
           

          Назад

           

          Як пройшов четвертий етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика на Чернігівщині

          35 учасників обласного етапу конкурсу імені Петра Яцика дистанційно взяли участь у його четвертому етапі. 26 учнів 3–11 класів закладів загальної середньої освіти від 18 територіальних громад, 3 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 6 студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти 8 березня представили Чернігівщину на всеукраїнському рівні.

          Учасники конкурсу мали виконати 4-5 завдань різного рівня складності, одне з яких полягало у написанні твору.

          Учням початкових класів та середньої ланки було запропоновано написати есе за цитатами відомих письменників і твір-міркування щодо здорового способу життя та спілкування між людьми.

          Учні старшої школи та професійної (професійно-технічної) освіти працювали над роздумами про те, чи існує взаємозв'язок між ставленням народу до мови та його долею, та чи розуміють українці важливість рідного слова в умовах війни.

          Студенти закладів вищої освіти писали про те, що їм допомагає тримати рівновагу у важкий час боротьби нашої держави проти російської навали. Окрім цього, вони редагували речення та робили їх синтаксичний розбір, пояснювали значення слів і складали з ними словосполучення, писали рекомендації викладачам, як можна зацікавити студента під час онлайн-навчання.

          Час, відведений на виконання всіх завдань конкурсу, залежав від вікової категорії: учні 3-4 класів працювали годину, 5-9 – на 60 хвилин більше, іншим учасникам було відведено 3 години. Роботи конкурсантів надіслані до Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» для перевірки членами журі.

          «Мова – найважливіший, найбагатший і найміцніший зв’язок, що єднає минулі, теперішні та прийдешні покоління народу в одне велике історичне живе ціле», – зазначав Костянтин Ушинський. Тож дякуємо обдарованим учням, студентам та їхнім наставникам за розвиток рідної мови, повагу до неї та відданість їй. Ваші високі знання та здобутки наближають Україну до перемоги!

           
           
           
           
           
           
           
           
           

           

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/