Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Завершився науковий парад презентацій учнівських відкриттів у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

           

          У лютому 2024 року пройшов науковий парад презентацій учнівських відкриттів ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2023/2024 навчальному році­­.

          На розгляд журі 48 наукових секцій представлено 145 дослідницьких проєктів. У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла у наукових відділеннях Історії, Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, Наук про Землю,  Філософії та суспільствознавства.

          Членами журі відзначено великий творчій потенціал та зростання рівня написання цьогорічних науково-дослідницьких робіт. Теми представлених проєктів конкретні, актуальні, доступні, близькі здобувачам освіти, підкріплені джерельними базами. Вагому частину робіт складають додатки, анкети, соціологічні аналізи опитувань. Переважна кількість досліджень мають наукову новизну та практичне значення. Серед наукових розвідок конкурсантів тема російсько-Української війни та її особливостей. Серед різноманіття інтересів учнівської молоді чільне місце посідає проблематика збереження української мови. Об’єктом дослідження літературознавців стали твори українських письменників Івана Багряного, Ліни Костенко,  Оксани Забужко, Макса Кідрука.

          Найвищі бали  отримала учениця 11 класу Прилуцького ліцею № 14 Прилуцької міської ради Чернігівської області Дарина Дмитрієва, яка в науковій секції «Системи та технології штучного інтелекту» презентувала науково-дослідницьку роботу  «Автоматизований збір даних для дослідження динаміки розвитку українськомовного YOUTUBE».

          Взірцевою стала участь у конкурсі й учениць 10 класу ліцею № 15 міста Чернігова Катерини Борисенко та Катерини Ромашкіної, кожна з яких, виступаючи у двох секціях, здобула дипломи переможців.

          Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України для його учасників є справжнім науковим спринтом, коли кожен конкурсант упродовж обмеженого періоду часу інтенсивно працює на максимальному рівні продуктивності під час постерного захисту та наукової конференції.

          Сьогодні вже час хвилювань позаду. Усі конкурсанти стали частиною наукового співтовариства та отримали фідбек на свій дослідницький проєкт.

          За рішенням журі конкурсу 38 конкурсантів, які отримали дипломи першого ступеня, презентуватимуть свої науково-дослідницькі роботи на всеукраїнському етапі.

          Впевнені, що участь в інтелектуальних змаганнях такого рівня для юних науковців у подальшому стане  стимулом до більш активної участі у наукових дослідженнях та підвищить віру у власні сили та знання.

          Вітаємо переможців та їх наукових керівників. Бажаємо успіхів і натхнення у подальшій роботі.

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/