Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Делегація Латвійської Республіки завітала до Чернігівського професійного будівельного ліцею

           

                  22 лютого 2024 року делегація Латвійської Республіки на чолі з Державним секретарем Міністерства економіки Латвійської Республіки Едмундсом ВАЛАНТІСОМ завітали до гуртожитку для здобувачів освіти Чернігівського професійного будівельного ліцею.

          Під час зустрічі виконуючий обов’язки директора ліцею Євгеній ШЕВЧЕНКО ознайомив присутніх з умовами проживання в гуртожитку здобувачів освіти та внутрішньо переміщених осіб, наголосивши, що гуртожиток є осередком змістовного відпочинку і дозвілля учнівської молоді. 

           
          А також висловив слова вдячності за наданий латвійськими партнерами генератор, який критично необхідний під час відсутності електропостачання.

          Запропонований до перегляду  відеоролик, який підготували учні закладу, в 3-х хвилинах показав життя ліцею «до і після» та  нікого не лишив байдужими.

          Начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Юрій МУЗИКА коротко ознайомив з діяльністю закладів професійної освіти, основними галузями, напрямками підготовки висококваліфікованих робітників задля відбудови Чернігівщини та  України.

           
           
          Юрій МУЗИКА акцентував увагу, що внаслідок збройної агресії російської федерації пошкоджень різного ступеню зазнали 5 закладів профтехосвіти. Будівельний ліцей зазнав найбільших руйнувань, тому підтримка партнерів вкрай необхідна.
           

          Державний секретар Міністерства економіки Латвії Едмундс ВАЛАНТІС зазначив, що розглядають можливість надання допомоги, оскільки основна мета цього візиту – побачити об’єкти, важливі для відновлення регіону.

          «У Латвії висока якість надання освітніх послуг,  а здобувачі професійної освіти опановують сучасні технології на новітньому обладнанні,  тож ми готові співпрацювати та ділитися досвідом», -  зауважив  Едмундс ВАЛАНТІС.  

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/