Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Мова нашої Перемоги та маркер української національної ідентичності.

           

          21-22 лютого 2024 року на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» до Міжнародного дня рідної мови проходила ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Мова й література у вимірах сьогодення: мовознавчий та лінгводидактичний аспекти».

          Учасників привітав Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, кандидат історичних наук, та зазначив, що сьогодні, коли ціною життя наших героїв виборюється право визначати своє майбутнє, бути українцями на своїй землі, рідна мова стає вагомим маркером української національної ідентичності, адже це мова наших предків і це мова нашої Перемоги. Також звернув увагу на те, що вже щорічна конференція об’єднує представників закладів освіти та студентську спільноту не лише Чернігівщини, а й усієї України, усіх тих, хто свято вірить у майбутнє нашої держави, бо цінує рідне слово, як складник національної культури.

          Під час конференції працювали наступні секції: «Інноваційні освітні практики», «Актуальні питання формування ключових компетентностей мовної особистості здобувачів освіти», «Українська мова та література в глобалізованому світі: проблеми розвитку», «Інформаційно-психологічний комфорт особистості в кризових умовах сьогодення».

          Захід пройшов в цікавому науково-теоретичному форматі дискусій із поміркованою полемікою та великим зацікавленням, яке ґрунтувалось на значущості українського слова, як потужного духовного надбання народу, важливого засобу державотворення та суспільного поступу, подальшого інтелектуального та культурного розвитку нації.

           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/