Назад
Кулінарний ХАБ в Чернігові, як осередок, для навчання за новими стандартами в межах реформи шкільного харчування в Україні
Його буде створено на базі Чернігівського центру професійно-технічної освіти. Там кухарів навчатимуть готувати страви з нового шкільного меню. Модернізація планується в межах стратегії реформи шкільного харчування першої леді Олени Зеленської.
Це обговорили на онлайн-зустрічі начальника Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрія Музики з координатором із впровадження стратегії реформи шкільного харчування. Учасником наради став і Валентин Чеботько, директор «Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів» Чернігівської обласної ради, Альона Беседіна, методист відділу професійної, вищої освіти і науки Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, та Наталія Потєхіна, директор Центру професійно-технічної освіти.
За словами Юрія Музики, надалі хаб стане майданчиком для подальшого навчання й перекваліфікації кухарів області. Саме тут, на сучасному технологічному обладнанні, агенти змін навчатимуть і передаватимуть досвід шкільним кухарям з усього регіону.
Координатор із впровадження стратегії реформ шкільного харчування Дмитро Сівак зазначає, що наша мета – забезпечити заклади освіти достатнім штатом висококваліфікованих працівників. Це потрібно для якісного та безпечного харчування школярів. Друга ціль – випрацювати здорові харчові звички у дітей.
Окрім кулінарного хабу також запрацює опорний харчоблок, який буде забезпечувати харчування студентів закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Чернігова!
Назад |