Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Розпочалися постерні захисти й наукові конференції ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

          Цього року до організаційного комітету конкурсу-захисту надійшло 145 дослідницьких проєктів конкурсантів із закладів освіти 30 територіальних громад області, міст Прилук і Чернігова та з 5 закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування.

          Першими презентували науковий апарат досліджень на постерному захисті конкурсанти наукових секцій «Загальна біологія», «Ботаніка» та «Зоологія».

          На розгляд журі даних секцій представлено дослідницькі проєкти за різноманітними біологічними аспектами. Автори проєктів окреслили вимоги до реабілітаційних центрів для диких тварин та принципи їх функціонування, обґрунтували необхідність їх створення; дослідили та охарактеризували мікрофлору річок; проаналізували мікробіологічні показники ґрунту прибудинкової ділянки; юними дослідниками підібрано асортимент деревних рослин для оптимізації озеленення урботериторій, визначено динаміку впливу екстрактів фітонцидних речовин на бактеріальні культури; закономірності у розташуванні зубів на щелепах щуки звичайної та пов`язали їх зі стратегією захоплення здобичі.

          За підсумками заочного оцінювання, постерного захисту й наукової конференції переможцями стали:

          ДВОЙНОС Аліна (диплом І ступеня), СЕНІВ Катерина (диплом ІІ ступеня), ЧУПРИНА Катерина (диплом ІІІ ступеня) у науковій секції «Загальна біологія»;

          ГОРБАНЬ Вікторія (диплом І ступеня) у науковій секції «Ботаніка»;

          РУБАН Владислав (диплом І ступеня) у науковій секції «Зоологія».

          Також відбулися постерні захисти у науковій секції «Педагогіка», «Органічна хімія та біохімія», «Загальна та неорганічна хімія», відділеннях «Інженерії та матеріалознавства» і «Фізики та астрономії».

          Другий етап конкурсу – захисту триватиме до 25 лютого.

          Бажаємо учасникам нових звершень та досягнень у подальших дослідженнях, наснаги та натхнення, креативності та жаги до пізнання!

           
           
           
           
           
           
           
           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/