Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Cтворення дружнього, безпечного та недискримінаційного середовища для усіх дітей та молоді в закладах освіти - ця ідея лежить в основі подальшої співпраці між ЮНІСЕФ та Чернігівщиною.

          Співпрацювати організація планує з 6 громадами регіону: Чернігівською, Куликівською, Менською, Бахмацькою, Ніжинською та Бобровицькою.

          Саме з ними ЮНІСЕФ підписав сьогодні  Меморандуми про взаємопорозуміння.

          «Це наша своєрідна обіцянка допомагати вам і надалі, підтвердження нашого подальшого партнерства. Ми сподіваємося, що кожна із громад матиме успішну практику втілення нашого Плану. І в подальшому ці вдалі кейси приваблять інших міжнародних донорів приєднатися до процесу відновлення громади та будуть використані як вдалий приклад на національному рівні», – наголосила Віра Мендонка, заступниця Голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

          Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА, зауважила, що Меморандуми про взаєморозуміння між ЮНІСЕФ та громадами області – це лише формалізація усталеної надійної співпраці. Адже постійну допомогу від організації Чернігівщина отримує з початку війни.

          Зокрема - надійшло більше тисячі наборів першокласників, сотні наборів раннього розвитку. Також ЮНІСЕФ долучився до відновлення закладів освіти регіону, реконструкції і облаштування укриттів.

          Павло Шимко, голова Бахмацької громади, говорить, що після деокупації Чернігівщини до громади відразу завітали представники організації. Завдяки їй вже збудовано укриття в Бахмацькому ліцеї № 1. А цього року планується ремонт приміщень головного корпусу закладу.

          Серед ключових напрямків співпраці: вільний та безпечний доступ до навчання; розширення та вдосконалення якісних соціальних послуг та інклюзивних служб захисту дітей, а також забезпечення підлітків та молоді правом відстоювати свої інтереси та приймати активну участь у розвитку громади.

          Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА зазначає, що на освіту організація виділить понад 67 мільйонів гривень.

          «ЮНІСЕФ вже неодноразово допомагали освітній галузі області. Це і тисячі планшетів та облаштування укриттів. У межах меморандуму заплановано ще більше. Наприклад, відновлення сховищ чи класів у 20 садочках та 4 школах та легка реконструкція об’єктів освіти. А також близько 3 тисяч вчителів пройдуть підготовку з подолання освітніх втрат», - розповів Юрій Музика.

          Так, планується, окрім відновлення шкіл та садочків, забезпечення їх укриттями, інклюзивне оснащення, вдосконалення цифрових навичок як вчителів, так і учнів.

          «Фокус наших подальших дій – це інвестиція в майбутнє ваших дітей та молоді, у їх безпеку, якісну освіту та соціальні послуги», – говорить Віра Мендонка.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/