Анонси
     

     






           
           

          Назад

          «Партнерство за сильну Україну». Створюємо класи безпеки на Чернігівщині

          Освіта області зазнала значних збитків через повномасштабне вторгнення. Проте, вкотре значну підтримку у їх вирішенні надають міжнародні партнери, як от Фонд «Партнерство за сильну Україну». Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, мав змістовну розмову з його представниками. Тож, говорили як і про вже впроваджені ініціативи, так і про подальші плани співробітництва.

          Раніше Фонд вже допомагав з відновленням будівель, облаштуванням укриттів, відбудовою закладів освіти тощо. Організація також надала будматеріали для дитячого садочка в Городні, ліцею у селі Петрівка та для Чернігівської політехніки.

          Обговорили плани на майбутню співпрацю. Зокрема – створення класів безпеки у закладах освіти області. Їх створять у рамках проєкту «Громадська безпека», який сприятиме зміцненню довіри між місцевою владою, органами правопорядку і громадянами шляхом створення умов безпеки на територіях, що перебували під окупацією або постраждали від російської агресії.

           «Ініціатива погоджена. Ми разом з обласним управлінням освіти оберемо 10 шкіл із громад, де буде впроваджений цей проєкт та забезпечимо їх всім необхідним обладнанням», - розповів Руслан Кундрик, радник із відновлення Фонду.

          Керівниця проєкту «Раннє Відновлення» Ірина Тушницька наголосила, що Фонд відкритий до нових ініціатив.  У планах – розширення шкільного автопарку новенькими автобусами.

           

          Довідково. Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» – це багаторічна мультидонорська програма, що працює за ініціативи та підтримки Уряду Великої Британії, а також за участі 5 країн – США, Фінляндії, Канади, Швейцарії та Швеції. Програма впроваджується управляючою компанією – Кімонікс Інтернешнл – і адмініструється Міністерством закордонних справ і у справах Співдружності та розвитку Великобританії (МЗССН).

           

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/